Összefoglaló

Barkley bosszúja, a Commanders alázása és pár szenvedős meccs

Published on

Voltak nagyon jó mérkőzések a fordulóban, és voltak rosszak is – most utóbbiakról lesz szó. A New York-i sackparádé közepette Saquon Barkley szép kis bosszút állt a Giantsen, Gardner Minshew csereként négy turnoverrel leadta a meccset a Ramsnek, a Commanders csereirányítóval is kiütötte a Pantherst, a Bengals szenvedős csoportrangadót nyert, a Colts-Dolphinson pedig szenvedtek az irányítók.

Philadelphia Eagles @ New York Giants 28-3

Szörnyen indult a meccs a támadók szempontjából. Ugye mindkét csapatnak kiesett a kiváló left tackle-je, ez pedig meglátszott a meccsen. Az első hét drive gyors punttal ért véget, ebből ráadásul hat különböző támadássorozatban szereztek sacket a védők. Ez egyben azt is jelentette, hogy az Eagles még mindig nem szerzett pontot az első negyedekben idén, de a másodikban aztán beindultak. Előbb Saquon Barkley szabadult el egy 55 yardos futással (majd a TD-t is ő szerezte), utána pedig negyedikre nekimentek a Sasok és az addig szenvedő Jalen Hurts kiosztott egy gyönyörű mély passzt AJ Brownnak. A félidő vége előtt volt még az említett sack+punt drive-ból három (kettő a Giantstől, egy az Eaglestől), és a hazaiak mindössze 32 yarddal álltak a two minute warning előtt. Ekkor viszont végre valahára összeraktak egy értékelhető drive-ot, aminek a végén egy mezőnygóllal szépítettek, de így is 14-3-as hátrányban mentek az öltözőbe.

A második félidőben a Giants nem tudott már feljebb zárkózni, egyetlen pontot sem tudtak szerezni, és Drew Lock a negyedik negyedben beállt irányítani, amikor 100 támadó yard körül volt a csapat – amin minimálisan sikerült csak javítani. Az Eagles viszont szerzett még két tolakodós touchdownt Jalen Hurtsszel és 28-3-ra megnyerte a találkozót. A mérkőzés embere Saquon Barkley lett, aki 176 futott yardot szerzett volt csapata ellen – ez a valaha volt második legtöbb. Az utóbbi 10 évben egyébként senki sem szerzett ennyi futott yardot a Giants ellen. És amúgy Barkley 187 scrimmage yardjával bőven többet szerzett mint a Giants a meccsen (119).

Amúgy már az első félidőben nyolc játékos szerzett sacket, végül a névsor így nézett ki: Dexter Lawrence (2), Brian Burns, Azeez Ojulari, Tomon Fox, Jalen Carter (2), Nakobe Dean (2), Bryce Huff (!!), Josh Sweat, Nolan Smith és Jalyx Hunt.

(katonadani)

Las Vegas Raiders @ Los Angeles Rams 15-20

Szörnyen eseménytelenül és unalmasan indult a mérkőzés, hiszen négy sima punttal indítottak a csapatok, egyedül Aidan O’Connell sérülése volt itt érdemleges, akinek a helyére beállt Gardner Minshew. Az első 25 percben mindössze egy Raiders mezőnygólt írhattunk fel, de az utolsó 5 percre végre beindultak az események. Minshew eladta a labdát (Cobie Turner húzta le), majd ebből nem sokkal később Kyren Williams futott touchdownt (zsinórban 9. meccsén). Majd pár játékkal később Minshew kezéből kiütötték a labdát és Kam Curl vissza is hordta TD-re, így hirtelen elhúzott a Rams, hogy aztán egy mezőnygólt benyelve 14-6-tal mehessenek a felek szünetre.

Pár gyors punt után ismét ugyanaz az eseménysorozat rázta fel a meccset: Minshew interception, majd Kyren Williams futott TD. Itt sokan már elkönyvelhették a kimenetelt, de a Raiders izgalmassá tette a végét. Két mezőnygól közt szereztek egy felpattanó INT-t Staffordtól, majd a Rams kihagyott egy field goalt, így 10 perccel a vége előtt 8 pont hátrányban támadhattak a vendégek az egyenlítésért. El is jutottak a gólvonalig, de ott negyedik és 8-ra Antonio Pierce mezőnygólt rúgatott 2:46-tal a vége előtt. Megkérdőjelezhető döntés volt, de végül egy kivédekezett támadással maradt 1:40 az órán, amikor megkapták időkérés nélkül a labdát. Minshew-val ez azért combos feladat volt, az irányító pedig negyedjére is eladta a labdát a meccsen, így nyert a Rams (de legalább spreaden belül maradt azzal a mezőnygóllal a Raiders).

A Raidersnél továbbra is Brock Bowers nyújtja a fényt az alagútban, legalábbis támadóoldalon, most is lehúzott 10 labdát 93 yardért, ami majdnem a fele volt a csapat passzolt yardjainak. Minshew megint szörnyű volt, persze nem is vártunk sokkal többet ilyen környezetben. A túloldalról sem lehet sok mindent elmondani, a Rams offense sem volt igazán jó, hiszen csak 259 yardot szereztek, csak hát volt egy védő TD meg két rövid pálya, amikből hatpontosokat tudtak elérni. Jövő héten viszont visszatér Cooper Kupp, hátha az segít egy kicsit.

(katonadani)

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns 21-14

Igazán brownsosan kezdődött a mérkőzés, a Bengals ugyanis 100 yardos visszahordott TD-t szerzett a kickoffból. Bánhatták ezt a hibát Clevelandben, mert a védelem extrém jól játszott, Joe Burrow-ék konkrétan azt sem tudták, merre az előre és összesen csak 96 yardot tettek meg az első félidőben. Viszont így is előnnyel mehettek a szünetre: a Brownsnak volt egy kihagyott 49 yardos mezőnygólja, illetve bár egy szép 78 yardos drive végén a sérülésből visszatérő Nick Chubb TD-t szerzett, de Dustin Hopkins kihagyta az extrát.

7-6-os vendég vezetéssel ért tehát véget az első félidő, ráadásul a TD-drive-ban Deshaun Watson Achillese elszakadt, így Dorian Thompson-Robinsonnak kellett beállnia. Tekintve hogy Watson most sem játszott jól ez nem tűnt akkora érvágásnak, de DTR még a veterán társánál is gyengébb teljesítményt tett le az asztalra. 24 passzából csak 11 volt jó 82 yardért, ráadásul kétszer is eladta a labdát. A Bengals pedig köszönte szépen a hibákat, és bár borzalmas volt összességében a támadósor (206 total yard), de a rengeteg extra lehetőségből sikerült pontokat szerezni.

Burrow Tee Higginsnek és Ja’Marr Chase-nek is kiosztott egy-egy TD-t, ezzel már a harmadik negyedben lezárva a találkozót. A végeredményt az utolsó drive-ra beálló Jameis Winston állította be, aki előbb kiosztott egy 8 yardos TD-átadást David Njokunak, majd megcsinálta a kétpontost is.

(renningan)

Miami Dolphins @ Indianapolis Colts 10-16

A forduló talán legrosszabb meccsét játszotta a két csapat. A Miamiban Tua Tagovailoa továbbra is sérült, így Tyler Huntley kezdett, aki viszont szintén kidőlt a meccsen, így a találkozót a harmadik számú Tim Boyle-lal fejezte be a Dolphins. A Coltsnál Anthony Richardson visszatért a kezdőbe, ez viszont azt jelentette, hogy a gyengébb irányítójával áll ki a csapat, ez pedig meg is látszott a teljesítményen.

A Dolphins nem kezdett rosszul, Huntley kiosztott egy TD-passzt, illetve később még egy mezőnygólt is sikerült összehozni. Eközben Richardson nettó emberhátrányt jelentett, így az első félidő puntparádéja után 10-3-as előnyben volt a vendég csapat. A második 30 percben viszont végleg elfogyott a Miami és nem azért, mert Huntley megsérült (szinte pontosan ugyanúgy játszott a helyére beálló Tim Boyle). Ugyan INT nem volt a meccsen, de Raheem Mostert és Alec Ingold is elhagyta egyszer a labdát – előbbi a saját térfelén, amiből később kiegyenlített a Colts, utóbbi pedig az Indianapolis red zone-jában.

Eközben a Colts ha mást nem is, de legalább két mezőnygólt tudott szerezni. A Dolphinsnak ez se nagyon ment már, Jason Sanders kihagyott egy FG-t a negyedik negyedben, így végül hiába szerezte vissza a védelem a labdát, az offense-től TD-re lett volna szükség a játékrész végén, ami értelemszerűen nem sikerült. Tyreek Hill és Jaylen Waddle irányába mindössze három labda szállt a meccsen, összesen 19 yardot szereztek, egyszerűen félelmetes, mennyire képtelen bármire is Tua nélkül Mike McDaniel. A túloldalon Richardson egyszer elhagyta a labdát, illetve 24 passzából csak 10 volt jó 129 yardért TD nélkül. A Colts 4-3-as és van esélye a rájátszásra, de csak akkor, ha Joe Flacco kezd.

(renningan)

Carolina Panthers @ Washington Commanders 7-40

Kiütés, nem is akármilyen. Egy borzalmas Dalton pick-six volt az első pontszerzése a fővárosiaknak (Dante Fowler szerezte), de nem lassítottak le azután sem. Pedig Jayden Daniels az első támadásuk alatt megsérült és óvatosságból nem is tért vissza (édesanyja szerint rendben van a fiatal QB), mert igazából nem kellett. Ugyanis Mariotával is elég jól haladtak a Panthers ellen, félidőben már 27-0 volt az állás Brian Robinson és Zach Ertz touchdownjaival, illetve két mezőnygóllal (és említsük meg Emmanuel Forbes interceptionjét is). Sőt, aztán a második félidőben feltettek még egy TD-t Ben Sinnott révén és rúgtak két mezőnygólt, így elértek 40 pontot. A Panthers mindeközben az első pontjait 37-0-nál szerezte egy Chuba Hubbard touchdownnal, de egyébként semmire sem voltak képesek, katasztrófa volt az egész. A végén Bryce Young is beállt egy drive-ra, de gyors punt lett a vége.

Erről a meccsről tényleg nem érdemes ennél többet írni, a Panthers nézhetetlen, borzasztó és kereshetnénk még a rosszabbnál rosszabb jelzőket. Ez a meccs tökéletesen leírta ezt, hiszen az eddig nagyon gyenge Commanders védelem ellen nem mentek semmire, ráadásul Marcus Mariota szedte szét őket a túloldalon, a 205 passzolt yardjának pedig majdnem a fele Terry McLaurinnak ment.

(katonadani)

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group