Beharangozó

FK! Preview #7

Published on

Újabb londoni összecsapás egy újonc irányítóval, majd talán az év legjobb 19 órás sávja két szuperrangadóval, később a februári Super Bowl visszavágója, éjjel egy sztorikkal teletűzdelt Steelers-Jets, hétfőn pedig dupla rangadó! Jó kis forduló vár ránk, az biztos!

London, baby!

New England Patriots @ Jacksonville Jaguars (-5,5)

A Jaguars úgy tűnik, hogy teljesen szétesett, a játékosok is így nyilatkoznak, Doug Pederson is így viselkedik. Ez fixen az utolsó szalmaszál, a kérdés csak az, hogy ők is akarják-e a főedző menesztését, vagy képesek összeszedni magukat. Őszintén, szerintem elengedték az egészet, jön még egy vereség, Pedersont kirúgják és talán a bye week után kicsit jobb lesz minden. Épp ezért a Patriotsra szeretnék tenni, még ha minden fogadós trend azt is mutatja, hogy a Jaguarsra kéne. Nemzetközi meccsen ugyanis 32-15 a favoritok mérlege a spreaddel szemben, újonc irányítók pedig 1-5-ös spreaddel szembeni mérleget tudnak felmutatni, négyen ráadásul 14+ ponttal kaptak ki (egyedül Caleb Williams nyert múlt héten). Meglátjuk Drake Maye mire képes, de ezt a Jaguars secondaryt szét lehetne szedni, hiszen a legtöbb 15+ yardos játékot engedik idén.

Spread tipp: Patriots +5,5

19 órás sáv

Detroit Lions @ Minnesota Vikings (-2)

Óriási meccsre van kilátás, az első hat forduló talán két legjobb csapata méri össze tudását (pontkülönbségben konkrétan 1-2. helyen állnak). Ben Johnson vs. Brian Flores, igazi csemege edzői szempontból, a labda ezen oldala el is döntheti a találkozót. Tavaly Jared Goff elit szinten teljesített Flores rengeteg blitzes védelme ellen, hiszen gyorsan megtalálta a lyukakat a formációban és ki is használta azokat, szóval lehet Floresnek vissza kell vennie kicsit a blitzekből. Bár a legjobb taktika Lions oldalról az lenne, ha sok futással jó helyzetbe kerülnének harmadik kísérletekre, és erre van is esélyük. A labda túloldalán Hutchinson nélkül nem tudom mennyi nyomást tud generálni a Lions, márpedig tiszta zsebből rendszeren belül Sam Darnold elég jól szokott teljesíteni, ráadásul Justin Jefferson a sokat emberező defense ellen nagy előnyben lesz.

Ha lenne az elit pass rusher, akkor valószínűleg a Lionsre tennék, de így épp fordítva megyek. Igazából mindkét csapat ellen akarnék fogadni, hiszen a Lions hatalmas győzelemből jön, amikor szokott jönni egy kis csalódás, a Vikings pedig talán nem olyan jó, hogy ilyen sokáig veretlen maradjon (és könnyű sorsolásuk is jön a továbbiakban). De bye weekről érkező veretlen csapatok otthon 9-0-s mérleget tudnak felmutatni átlag 19,8 pontos győzelmekkel, szóval ez mindenképp a Minnesota mellett szól. Sokpontos mérkőzést várok, a kimenetelben meg egyáltalán nem vagyok magabiztos.

Spread tipp: Vikings -2

Houston Texans @ Green Bay Packers (-3)

A másik bombameccs a héten, ezt én Super Bowl párharcnak jósoltam a szezon előtt – és még akár össze is jöhet. A Texans offense kicsit lehangoló a várakozásokhoz képest, de CJ Stroud elit szinten játszik, így sokszor kihúzza őket a csávából. A Packers védelme is kicsit alulteljesít a várakozásaimhoz képest, főleg a pass rush nagyon gyenge, csak valahogy sikerül ezt turnoverekkel kompenzálni – tartok tőle, hogy ez hamarosan jelentősen vissza fog esni. A túloldalon a texasi védelem nagyon jó, a pass rush ligaelit, ez pedig okozhat gondokat a Packersnek (főleg, hogy eltiltásból visszatér Denico Autry is), habár Jordan Love-ot nem nagyon tudják idén sackelni az ellenfelek. Ezzel együtt van egy nagy előnye a Packersnek a meccsen, méghozzá hogy sok play actionnel és keresztező útvonallal szétszedhetik a linebackereket, ugyanis mindkét kezdője kiesett a houstoniaknak. Kettős érzéseim vannak, mert szeretnék a nem konzisztens Texans offense ellen tenni, de közben a Packers defense visszaesésére is számítok a közeljövőben. Hazai pályán, tiszta fehér felszerelésben legyen a Green Bay a tippem.

Spread tipp: Packers -3

Seattle Seahawks @ Atlanta Falcons (-3)

A Seahawks három vereséget szedett össze zsinórban, a Falcons pedig hármat nyert egymás után, így az első megérzésem az volt, hogy akkor ez most itt kicsit megfordul mindkét oldalon. És van is erre esély, hiszen a Seahawks offense nagy problémája, hogy pass protectionben szét tudják szedni őket és ez megöli a támadósort, azonban a Falcons szokásosan gyenge pass rush-sal rendelkezik, szóval könnyebb napja lehet Genónak. A nagyobb probléma a túloldalon van, ugyanis a Seahawks védelme most elég gyenge lábakon áll, főleg a pálya közepén – a Falcons szétfuthatja őket a kétfejű futószörnyével. Sokpontos meccsre van kilátás, és végül betippelem a Seahawkst nem csak spreaddel szemben, hanem győzelemre is. Byron Murphy visszatérése átbillentett végül, az újonc sokat segíthet a védőfalban.

Spread tipp: Seahawks +3

Philadelphia Eagles @ New York Giants (+3)

Eagles-szurkolóként azt hiszem mondhatom azt, hogy ez a csapat rossz, Nick Sirianni meg egy vicc. Beszól az ellenfél játékosainak, majd a hazai szurkolóknak, aztán elviszi a gyerekeit a sajtótájékoztatóra, hogy ne kérdezzenek tőle kellemetleneket, majd kiad egy “bocsánatkérést”, ami nem is volt az valójában. És ez csak múlt héten. Az offense pedig idén is nagyon kiismerhető, szinte nincs is előrelépés a tavalyi évhez képest. Passzvédekezésben a Giantsnek előnye lesz rendszerszinten és akár passzsiettetésben is, bár nyilván AJ Brown bármikor dominálhat egy jót és akkor ez mindegy. Az Eagles a földön haladhat inkább, mert a Giants futás ellen elég gyenge, illetve Saquon Barkley bosszúmeccsre készül korábbi csapata ellen, de ha megint nem tudnak pontokat szerezni a meccs elején és hátrányba kerülnek, akkor meg háttérbe szorul a futás. A New York-iakhoz visszatér Malik Nabers, aki Brownhoz hasonlóan szintén dominálhat, így szerintem benne lehet ebben a meccsben egy meglepetés.

Spread tipp: Giants +3

Tennessee Titans @ Buffalo Bills (-8,5)

Kevesen beszélnek róla, pedig ez a Titans védelem egész jó. Ráadásul úgy, hogy a sztárigazolás L’Jarius Sneed tök gyengén játszik. A probléma a támadósorukkal van, hiszen a 2. legkevesebb 10+ yardos játékot hozzák össze, a 3. legrosszabb arányban oldják meg a harmadik kísérleteiket és a 2. legtöbbször adják el a labdát. Így azért elég nehéz… Esetleg futni tudnak a Bills védelme ellen, de mást nem nagyon látok bennük. Azt meg nehéz, ha esetleg nagyobb hátrányba kerülnek, ami azért Josh Allenék ellen benne van a pakliban. Idén nagyon rosszul teljesítenek a nagy favoritok, és van ahol ellenük is megyek, de nem itt, szerintem Allenék kiüthetik a Titanst.

Spread tipp: Bills -8,5

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns (+5,5)

Joe Burrow eddigi karrierje során 1-5-ös mérleget tud felmutatni a Browns ellen. A clevelandiekhez visszatér Nick Chubb, aki extra motivációval érkezik és mindenkinek meg akarja mutatni, mennyire elit futó. Könnyű matchupja is van, hiszen a liga talán legrosszabb futás elleni védelmével találkozik. Ezek voltak az érveim a Browns mellett, és a nagy spread miatt az okos fogadási oldal a hazaiak mellett van, szóval fintorogva rájuk teszek, de nem vagyok boldog miatta, mert nyilván sokkal jobban bízom Burrow-ékban, mint Watsonékban. De van valami mumus-faktor ebben a Brownsban, főleg hazai pályán.

Spread tipp: Browns +5,5

Miami Dolphins @ Indianapolis Colts (-3)

Ki tudott valamit találni Mike McDaniel a bye week alatt? Rá tudta írni kicsit Tyler Huntley-ra a playbookot? Ez a legnagyobb kérdésem a meccs kapcsán. Mert a Colts védelme ellen lehetne haladni akár a levegőben, akár a földön, csak hát fogalmam sincs, hogy a Dolphins képes-e bármire támadóoldalon. Lehet meglepnek minket valamivel a pihenőhét után, de egyelőre nem tudok erre bazírozni, mert előtte nagyon rosszul festettek. A Coltsba most már tényleg visszatér Richardson, rá meg mindig érdemes figyelni.

Spread tipp: Colts -3

22 órás sáv

Kansas City Chiefs @ San Francisco 49ers (-2)

Alapvetően szeretném már fade-elni a Chiefst, hiszen nem olyan jók, hogy veretlenül álljanak, ráadásul a Super Bowl visszavágója idegenben az eddig teljesítményükhöz képest gyengébb mérleggel bíró 49ers ellen (akitől tehát előretörést várnék) jó alkalmat is nyújtana erre… ha nem bye weekről jönnének. Andy Reid ugyanis 21-4-es mérleggel bír pihenőhét után. Mahomes pedig underdogként 9-3-as mérleggel bír, ráadásul spreaddel szemben 11-1-1-essel. Így azért nehezebb ellenük tennem. Főleg hogy a 3. legkevesebb 20+ yardos játékot engedik és a 2. legkevesebb 10+ yardos futást, amikre alapoz a 49ers. Sokat őrlődtem ezen a tippen, mert a Chiefsre kellene tennem, de végül szembemegyek mindenféle Reid és Mahomes bye week meg underdog trenddel és arra bazírozok, hogy a Chiefsnek most már előbb-utóbb ki kell kapnia (és megnézve a sorsolást a Raiders, Buccaneers, Broncos trió következik, szóval itt van erre a legnagyobb esély).

Spread tipp: 49ers -2

Las Vegas Raiders @ Los Angeles Rams (-7)

A Rams védelme pocsék, a második legnagyobb arányban engedik el az ellenfeleket a vörös zónába. Mindeközben viszont a Raiders a harmadik legkisebb arányban jut el odáig és a negyedik legkisebb arányban szerez pontot, szóval egy könnyen mozdítható tárgy találkozik egy könnyen megállíthatóval. A másik oldalon Cooper Kupp visszatérése ad okot a reményre, hogy az offense elég jó tud lenni ahhoz, hogy kompenzálják a gyenge defense-t. Magas a line, nem kéne ilyen magasnak lennie, de jelenleg a Raidersre nem tudok jó szívvel tenni.

Spread tipp: Rams -7

Carolina Panthers @ Washington Commanders (-8)

A Panthersnek -100 a pontkülönbsége idén, miközben senki sem rosszabb -65-nél. De nézzük meg máshogy. Jelenleg a Commanders a legjobb támadósor a ligában az 5,7 pontszerző támadással meccsenként. A Panthers ellenben átlagban 6 pontszerzést enged, tehát a liga legjobb támadósora épp az, amelyik a Panthers ellen játszik. Na most ugye ez épp a Commanders, szóval jó sok pontot várhatunk Jayden Danielséktől. Lehet, hogy ideig-óráig tudja tartani a lépést a Panthers, hiszen a washingtoni védelem nagyon gyenge, de a negyedik negyedekben csak a Titans szerez kevesebb pontot a Carolinánál. Magas a line, idén nagyon nem ment a nagy favoritoknak, de a Panthers ötből ötször 10+ ponttal kapott ki idén, és háromszor 23+ ponttal.

Spread tipp: Commanders -8

Sunday Night Football

New York Jets @ Pittsburgh Steelers (+2)

Hétfőn még nem gondoltam volna, hogy Russell Wilsonról és Davante Adamsről fog szólni ez a meccs, de mégis ez a helyzet. Meglepő Fields leváltása 4-2-es állásnál, ezzel együtt igazából el tudom fogadni látva a játékát, csak hát ugyanakkor nem gondolom, hogy Wilsonnal ez jobb lesz. Mindenesetre kíváncsian várom hogyan sül el a dolog. Nem lesz egyszerű dolga Wilsonnak, hiszen Pickenst elég jól le tudja venni Sauce Gardner és DJ Reed, ezen kívül a levegőben sok jóra nem képesek, szóval maradnak a futások – amik szintén nem nagyon mentek eddig. A túloldalon tök jó Adams érkezése, kell is a támadósornak és Rodgersnek, de mindeközben a támadófal gondjait nem oldja meg, a Steelers pedig elég rossz ellenfél ennek tesztelésére. Mike Tomlin hazai pályán főműsoridőben underdogként általában jó fogadási javaslat, de tartok a Wilson faktortól és a Jetsnek nagyon-nagyon kell a győzelem, különben 2-5-ös mérleggel közel kerülnek ahhoz, hogy lemaradjanak a playoffról.

Spread tipp: Jets -2

Dupla Monday Night Football

Baltimore Ravens @ Tampa Bay Buccaneers (+3,5)

A Ravens meccsein van a legtöbb, a Buccaneers meccsein a harmadik legtöbb pont, szóval itt is ilyesmire számíthatunk. Ráadásul a Ravens hozza össze a legtöbb, a Bucs a harmadik legtöbb 15+ yardos játékot, és holtversenyben a második legtöbb ilyet engedik, szóval sok nagy játékra is számíthatunk. Lamar Jackson NFC-csapatok ellen mindig brillírozik, ellenben Floridában (ahol felnőtt) szinte mindig gyengélkedik. A Tampának jó a futás elleni védekezése és jól tudnak haladni passzokkal, így összességében jó matchupjaik vannak a Hollók ellen, de erőben meg jobb a baltimore-i alakulat, ezért van bennem egy kettősség, amit megtartok a tippre is, azaz Ravens win, Buccaneers cover.

Spread tipp: Buccaneers +3,5

Los Angeles Chargers @ Arizona Cardinals (+2,5)

A Chargers egy elég jól behatárolható csapat. Az ő meccseiken van a legkevesebb pont, minden mérkőzésükön ők szerezték meg a vezetést, ők adják el legkevesebbszer a labdát, sokat futnak és jól védekeznek. Persze könnyű volt a sorsolásuk, de a defense akkor is szuper: ők engedték az ellenfeleket a legkevesebbszer el a vörös zónáig. Mindeközben a Cardinals védelme pocsék: ők engedték el legtöbbször az ellenfeleket a vörös zónába. A támadósoruk pedig eléggé kiszámíthatatlan, mert a szuper nyitódrive-jaik után egyik héten jók, másikon gyengék, épp ezért nehéz is tippelni rájuk. Elvileg most jó hétnek kéne következnie, mégsem vitt rájuk a lélek.

Spread tipp: Chargers -2,5

Magabiztosabb spread tippek

  • Patriots +5,5
  • Giants +3
  • Seahawks +3

Magabiztos tippek múlt héten: 2-1
Magabiztos tippek a szezonban: 10-13-1

Spread tippek múlt héten: 10-4
Spread tippek a szezonban: 41-45-6

Szerkesztőségi tippverseny állása

  1. Patrik 58-34
  2. alatriste 56-36
  3. Höri 56-36
  4. renningan 56-36
  5. atreus 55-37
  6. katonadani 55-37
  7. kronikk 55-37
  8. balentin 54-38
  9. Támogatók 54-38
  10. jarred 51-41
  11. chester 49-43

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group