Összefoglaló

Látványos, szórakoztató, hosszabbításos meccsen fordított hatalmasat a Falcons

Published on

Aki a támadófocit szereti, annak igazi csemege volt az 5. forduló nyitómeccse, ugyanis védelmeket nem igazán láttunk a pályán, ellenben yardokat és pontokat bőségesen termeltek a csapatok. 

Az első félidőben mindössze egyetlen egy puntot láthattunk, azt is az utolsó másodpercekben. Előtte feltettek 41 pontot a csapatok, ráadásul még egy kihagyott mezőnygólt is láthattunk a Falconstól. Az atlantaiak egyébként Drake London, majd Darnell Mooney révén szereztek touchdownt, illetve azért Younghoe Koo bevágott egy mezőnygólt, ez a 17 pont viszont nem volt elég a vezetéshez. A Buccaneersnél ugyanis Mike Evans megszerezte karrierje 99., majd 100. touchdownját, illetve Sterling Shepardnek volt még egy TD-je (elképesztő Baker Mayfield passzból) és Chase McLaughlin bevágott egy mezőnygólt, szóval 24-17-es vendég vezetéssel mentek szünetre a felek.

Meglepő módon egy punttal kezdődött a második félidő, de ez továbbra is csak anomália maradt. A Falcons egy mezőnygól mellett Mooney révén nagyon szép TD-t szerzett, a Buccaneers pedig berúgott két mezőnygólt, így 30-27-es állással fordultunk rá az őrült végjátékra. Ott előbb Mooney elejtett egy könnyű passzt harmadikra, majd a mezőnygólt blokkolták. A Buccaneers szépen eljutott a red zone közelébe, már csak 3 perc volt hátra, zsebben érezhették a győzelmet, erre Bucky Irving kezéből Jessie Bates kiütötte a labdát! Megnyílt a lehetőség a Falcons előtt, azonban meglepő módon most megállt a tudományuk, negyedik és 15-re Cousins dobott egy interceptiont Lavonte Davidnek.

Itt megint úgy tűnt, vége a meccsnek, de nem! A Buccaneers egy büntetéssel kiszorult mezőnygól-távból, így maradt még bő 1 perce a Falconsnak eljutni egy rúgásig. És hihetetlen módon sikerült! Kevés ennél gyorsabb elkapás utáni felállást és elindított spike-ot láttunk eddig, de 1 másodperccel a vége előtt sikerült berúgni az egyenlítő mezőnygólt, jöhetett a hosszabbítás. A Buccaneers pedig már nem kapta meg a labdát, a Falcons ugyanis végigment, Kha’Darel Hodge hosszú elkapott TD-jével 36-30-ra megnyerte a meccset!

Látványos, izgalmas, fordulatos mérkőzés volt, ahol védelmeket tényleg nem láttunk a pályán. A Falcons semmi nyomást nem tudott generálni, Baker nyugodtan passzolgathatott és szépen futkorászott is társaival együtt. A túloldalon a Bucs végig nagyon laza zónákat játszott, amit meg Cousins szedett szét nagyon könnyedén, amit jól mutat, hogy 509 passzolt yardot sikerült elérnie a mérkőzés során, ami franchise rekord egyébként. Drake London és Darnell Mooney is nagyot játszott, átlépték a 100 yardos határt (London a 150-et is), de még Kyle Pittsnek is volt 88 yardja.

A Buccaneers nagyon sajnálhatja ezt a vereséget, hiszen zsebükben volt a siker, 95%-os győzelmi esélyük volt David interceptionje után. A Falcons pedig idén már nem először mutat be ilyen lehetetlen fordítást.

4 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group