Második olvasás

Második olvasás #6 – A teljes NFC North ott lehet a rájátszásban

Published on

Az eddigiekkel ellentétben a hatodik forduló papírforma szerint alakult, szinte bántóan kevés volt a meglepetés. Az erőviszonyok egyre tisztábbak és ezek alapján a teljes NFC North ott lesz a rájátszásban. 

Új rovatunkban számos érdekesség mellett hozzuk a vasárnapi futballdömping nyerteseit és veszteseit, kiosztunk pár díjat és értékeljük a legfontosabb meccsnapi történéseket. 

A hét témája: Brutálisan erős az NFC North

Az egész NFL-ben jelenleg 11 csapatnak van legalább négy győzelme a szezonban, ebből négy az NFC északi csoportjában található. A Bears és a Packers 4-2-vel áll, a Lions épp most alázta meg a Cowboyst és a 4-1-es mérlege a második legjobb az NFC-ben, a Vikings pedig a Chiefsszel együtt veretlen még idén. Erre persze lehetne legyinteni és elintézni az egészet a könnyebb sorsolással vagy a szerencsésen pattogó labdákkal, de nem véletlenül van mind a négy gárdának minimum +40 pontos pontkülönbsége, ami a négy legjobb az egész NFL-ben!

Ez jó eséllyel változni fog a szezon végéig, pláne hogy egymás ellen is játszanak még a csapatok, de a jelenlegi tudásunk alapján jó eséllyel három gárdát minimum ad majd az NFC North a rájátszásnak, és reális esély van a negyedikre is. És nem csak azért, mert a menetrend nagyon jó (az AFC-ből a South-t kapták meg, az NFC meg eleve gyengélkedik), de maguk a csapatok is kifejezetten erősek.

A Bears a gyengébb kezdés után sorozatban három győzelemnél tart. Ugyan sem a félholt Rams, sem a Panthers, sem pedig a Jaguars nem képvisel magas szintet, de utóbbi kettőt pont olyan dominánsan verték, ahogy azt egy jó csapattól elvárnánk. A védelem kiváló, az offense pedig kezd összerázódni. Caleb Williams egyre kevesebb butaságot csinál, ellenben sorra hozza az extra játékokat. A futójáték működik, és bár Rome Odunze eddig elég nagy csalódás, de DJ Moore remekel, a tight end Cole Kmet a top 5 ajtaján kopogtat és úgy néz ki, Keenan Allen tankjában is van még némi tartalék. A neheze persze csak most jön: bár a Patriots és a Cardinals kvázi kötelező, de emellett van még hat csoportmeccs, és pályára kell lépni a 49ers, a Seahawks, a Commanders ellen is. Hat győzelem viszont nem irreális és 10 win szinte biztosan elég a rájátszáshoz.

A Packers is könnyű ellenfelet kapott a Cardinals személyében, de a mutatott játék így is meggyőző volt. Jordan Love most először tűnt teljesen egészségesnek az első forduló óta, ami meg is látszott a teljesítményén. Christian Watsonnak is volt egy jó meccse, Romeo Doubs pedig a házon belüli eltiltása után kiváló formában és megfelelő motiváltsággal tért vissza. Ami ennél is jobb, hogy a védelem végre úgy játszott, ahogy azt a szezon elején remélték a szurkolók: jó volt a coverage, működött a pass rush és a futás elleni védelem is, ráadásul sikerült teljesen kivenni a játékból Kyler Murray atletikusságát. Ez így minimum nagyon biztató.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group