Második olvasás

Második olvasás #5 – Az őrület folytatódik avagy a támadósorok megérkeztek

Published on

Egy héttel ezelőtt arra a megállapításra jutottunk, hogy az őrület begyűrűzött az NFL világába, most pedig le kell vonjuk azt a következtetést, miszerint az előző forduló még csak a kezdet volt. Az idei ötödik futballvasárnap a kaotikus forgatókönyvű összecsapásokról szólt, na meg arról, hogy továbbra is borzasztó nehéz megjósolni az erőviszonyokat. Ráadásul az eddigi döcögős tempót felváltva a támadósorok is felébredtek szeptemberi álmukból, és megnyitották a pontcsapokat.

Új rovatunkban számos érdekesség mellett hozzuk a vasárnapi futballdömping nyerteseit és veszteseit, kiosztunk pár díjat és értékeljük a legfontosabb meccsnapi történéseket. 

A hét témája: Zseniális meccsek, kiszámíthatatlan erőviszonyok

Több kiváló mérkőzést is rendeztek az ötödik fordulóban, de a Bengals-Ravens derbire alighanem még a szezon végén is emlékezni fogunk. Reméljük, hogy még hosszú évekig élvezhetjük a Lamar Jackson – Joe Burrow összecsapásokat, a két úriember ugyanis parádés játékkal rukkolt elő, ketten együtt összesen 740 yardot és 9 touchdownt gyűjtöttek össze. Korábban több olyan mérkőzést is játszott egymással a két együttes, amikor a két szupersztár irányító közül az egyik sérült volt, ezúttal azonban mindketten erejük teljében tündököltek.

Burrow szokásához híven a zsebből osztogatta mértani pontosságú passzait, amire 57 percen keresztül nem volt válasza a Ravens védelmének, Jackson pedig – amellett, hogy több kiváló touch passzt osztott ki – elővette a védjegyének számító földöntúli atletikusságát, amivel a Bengals védelme nem tudott mit kezdeni. A vendég együttes nem kezdte jól a szezont, a Raiders elleni vereség után talán már sokan temetni kezdték a gárdát, azonban a legutóbbi két győzelemmel jó helyzetbe hozták magukat a rájátszást illetően.

Ami a Cincinnatit illeti, ugyan mindössze 1 győzelemmel és 4 vereséggel áll a Bengals, de a támadósor második helyen áll EPA per play alapon és sikerességi rátában egyaránt. A védelem szenved, de az elkövetkezendő hetekben gyengélkedő támadósorokkal találkoznak a Browns, az Eagles és a Raiders személyében, így még nem késő megmenteni a szezont.

Igazi adok-kapok mérkőzést hozott a Colts és a Jaguars összecsapása is, ahol Joe Flacco és Trevor Lawrence egymást felülmúlva igyekeztek megszerezni csapatuk számára a győzelmet (Flacconak még egy 21 yardos futása is volt!), de végül a Jaguars diadalmaskodott, először 2024-ben. Nagyon kellett ez a W a Jaguarsnak, így Doug Pederson legalább egy hétig fellélegezhet és nem kell folyamatosan a kirúgását követelő szólamokat hallgatnia.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group