Összefoglaló

Őrületesek voltak a hét meccsei – nyert a Steelers, a Chiefs és a Lions

Published on

Őrült és őrülten jó mérkőzések lettek a hét legjobban várt találkozóiból. A 19 órás sávban a Lions megszakította a Vikings veretlenségét, a 22 órás mérkőzéseken a Chiefs megverte a 49erst, vasárnap éjjel pedig a Steelers Russell Wilsonnal két vállra fektette a Jetset. 

New York Jets @ Pittsburgh Steelers 15-37

Mike Tomlin Russell Wilsont nevezte ki kezdőnek, és ugyan végül igaza lett, de nem kezdődött olyan jól a történet, hiszen az első 29 percben mindössze két mezőnygólra és négy gyors puntra futotta a Steelerstől. A Jetsnél is voltak bőven gyors puntok, viszont Rodgersék a két pontszerzésükből nem mezőnygólt, hanem touchdownt szereztek, előbb Breece Hall, utána Tyler Conklin révén (ráadásul kétpontost is megcsináltak). A two minute warning után is a Jets támadhatott még az előny megszilárdításáért, azonban a draftolatlan újonc slot corner Beanie Bishop Jr. bemutatott egy parádés játékot, lelopta Rodgers passzát. Ezt egy DPI büntetés után megbüntette a Steelers George Pickens touchdownjával, így 15-13-as vendég vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőben pedig mintha pályán sem lett volna a Jets. Vagy ha igen, abból semmi jó nem sült ki. Először puntoltak, utána Garrett Wilson elejtett egy labdát, amiből interception lett (ezt is Bishop húzta le), aztán blokkolták a mezőnygóljukat, majd elrontottak egy negyedik kísérletet, így 0 pontot szerezve vonultak le a pályáról a legvégén. Így tehát a Steelers offense-től nem kellett olyan sok a második félidőben, de ők meg alaposan beindultak. Előbb még megálltak a gólvonalnál és csak mezőnygól lett a történet vége, utána viszont Russell Wilson QB sneakjével már TD-t szereztek, majd Van Jefferson és Najee Harris is beért a célterületre, szóval 15-6-os hátrányból zsinórban 31 pontot szerezve 37-15-re megnyerték a mérkőzést.

Bejött a QB-váltás Pittsburghben, ugyanis Wilson egész jól játszott. Mondjuk szó se róla, a Steelers skill playereit sem láttuk még ilyen jól teljesíteni, idén egész biztosan nem. Pickens elképesztő játékokat mutatott be és 111 yardot szerzett, Najee Harris is átlépte a 100 yardot a földön, és a többiek is hozzátették a magukét. Wilson karja egyébként meglepően gyengécske volt, legalábbis a megszokotthoz képest, de jól operált a támadósor, nem hibázott, és a levegőben egyértelműen bőven többet tudott nyújtani, mint Fields, így már 5-2-vel áll a Steelers. A Jetsnek mindeközben tovább folytatódik a vesszőfutása, a támadósor megint igencsak akadozott, és közben a védelem is láthatóan nagyot gyengült a tavalyi évhez képest. A New York-iak 2-5-tel állnak, ahonnan már nagyon nagyon nehéz lesz bejutni a rájátszásba.

Kansas City Chiefs @ San Francisco 49ers 28-18

Részeg mérkőzést kaptunk a Super Bowl visszavágóján, nem is lesz egyszerű összefoglalni a történteket. A Chiefs egy fake punttal kezdett, ami nem jött össze. Aztán Brock Purdy dobott egy interceptiont Justin Reidnek, de Patrick Mahomes egyből visszaadta a védőfalember Kalia Davisnek, aki felütötte és le is szedte a lasztit. Jött még két szenvedős, punttal véget érő támadás, majd a 49ers egy távoli mezőnygóllal megszerezte a mérkőzés első pontjait. Az előnyük viszont nem sokáig tartott, ugyanis a Chiefs ezt követően levezetett egy szép hosszú támadást, majd egy nagy punt visszahordást követően ismét elért a célterületre, mindkétszer Kareem Hunt révén. Mindeközben Purdy mindössze 16 passzolt yardnál tartott, a 49ers puntolt még kettőt, de a végén 2 percen belül megkapták még egyszer a labdát. Ha Purdy kicsit jobb passzt oszt ki Kittle-nek, akkor hosszú TD-t is elérhettek volna, de végül be kellett érniük egy mezőnygóllal, amivel 14-6-ra módosult az állás a félidőre, miközben Brandon Aiyuk is kiesett egy komolynak tűnő térdsérülés miatt.

A második félidőt Mahomes egy interceptionnel nyitotta (Xavier Worthyt elnyomta Deommodor Lenoir és lehúzta a labdát), majd egy nagyon kreatív QB sneakkel Purdy ért be a célterületre és feljött a 9ers 14-12-re (az XP kimaradt). Sőt, aztán egy punttal megkapták a lehetőséget a vezetés átvételére is, viszont Purdy újabb interceptiont dobott. Aztán Mahomes a földön átvette az irányítást, volt egy nagy futása harmadikra (karrierje leghosszabbja), majd negyedikre ő maga futott be a célterületre, leültetve Malik Mustapha safetyt. Igyekezett visszajönni a 49ers, de a célterülethez érve Purdy újra eladta a labdát (kicsit megütötte őt Karlaftis közben), ezt az újonc safety Jaden Hicks húzta le. Innen pedig már lezárta a Chiefs egy Mecole Hardman futott TD-vel, amire ugyan még egy QB sneak touchdownnal sikerült válaszolni, de ez már csak a kozmetikázásra volt elég, 28-18-ra nyert a Chiefs. A meccs vége felé Trent Williams egyébként kicsit elvesztette a fejét, hiszen kiállíttatta magát egy ütéssel.

Nem volt egy színvonalas találkozó a támadósorok részéről, lássuk be. A Chiefsnél eddig is gyenge volt a skill sor, ráadásul JuJu Smith-Schuster a legelején megsérült, a 49ersnél meg Deebo Samuel beteg lett, Aiyuk pedig a félidő végén dőlt ki, így nekik is csak egy Kittle-jük maradt igazából, így azért nehéz haladni a jobb védelmek ellen. A Chiefsnél a futások csak-csak ültek, Kareem Hunt 78 yardig jutott, illetve a levegőben Noah Grey-t vették elő 12 personnel felállásoknál (neki volt a legtöbb elkapott yardra csapaton belül), de a védelmet is nagy dicséret illeti. A 49ersnél nagyon hiányoztak az elkapók Jauan Jenningsszel együtt, hiszen a futásblokkolásban nagy szerepük van, és most alig tudtak haladni a földön. A levegőben meg csak Kittle volt igazán veszélyes, és Purdynek is elég rossz napja volt. Ahogy amúgy Mahomesnak is, akinek idén 6 TD-je mellé van már 8 INT-je, mégis 6-0-s mérleggel egyedül veretlen a ligában.

Detroit Lions @ Minnesota Vikings 31-29

Őrület meccs volt ez elejétől a végéig. Úgy nézett ki a legeleje, hogy a Lions csúnya vereségbe szaladhat bele, hiszen előbb sackelték Goffot, majd megpróbáltak egy fake puntot, de nem jött össze, amit egyből meg is büntetett a Vikings Aaron Jones futásával. Sőt, utána egyből puntolt is a Lions és még három pontot feltettek a hazaiak a táblára. Ráadásul úgy tűnt, hogy ezt követően Tim Patrick fumble-t vétett, de valamiért nem adták meg a bírók, ezután negyedik és inchesre false start és punt. Szóval rosszul indult a mérkőzés a detroitiaknak, first downjuk sem volt még eddig, de utána beindultak. Előbb Jahmyr Gibbs futott egy gyönyörű hosszú TD-t, majd Amon-Ra St. Brown kapott el egy kiváló labdát Gofftól a blitz ellen, és még a félidő előtt Gibbs újabb hatpontost ért el, miközben a védelemben Brian Branch lépett elő, hiszen előbb leütött egy labdát harmadikra, majd szerzett egy elképesztő interceptiont. Így a 10-0-s hazai vezetés, 21-10-es vendég előnnyé alakult a nagyszünetre.

A második félidő is hasonlóan hihetetlen volt. Mindkét csapat szerzett egy touchdownt az elején (megvolt Goff első sikertelen passza is), aztán a Vikings hozott két mezőnygólt és kivédekezett egy támadást, így 6 perccel a vége előtt 28-23 volt az állás és a Lions támadhatott. Azonban David Montgomery kezéből Josh Metellus kiütötte a labdát, Ivan Pace pedig visszahordta TD-re és 29-28-ra átvette a vezetést a Vikings (a kétpontos nem sikerült). Ráadásul a vikingek kivédekeztek még egy támadást, és már csak egy-két first down kellett volna a győzelemhez. Ezt viszont nem sikerült összehozni és 2,5 perce maradt a detroitiaknak egy mezőnygóllal megnyerni a találkozót. Ez végül sikerült is, John Bates bevágta és így már nem veretlen a Vikings!

Elképesztő mérkőzés volt, oda-vissza változott a vezető kiléte, az utolsó pillanatban láttunk egy győztes mezőnygólt, voltak kiváló támadósorok és remek védelmi teljesítmények is – tényleg megkaptunk mindent, amit egy meccstől semleges szurkolóként várhatunk. Aki ezt kihagyta, mindenképp nézze vissza!

2 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group