Összefoglaló

Simán győzött a Bills, a Jaguars és a Seahawks, drámai meccsen nyert a Packers

Published on

Londonban csapott össze a Patriots és a Jaguars egy pontgazdag mérkőzésen. A Bills egy erős második félidővel bedarálta a Titanst, a Seahawks három vesztes meccs után kiütötte a Falconst, a Packers pedig egy utolsó másodperces mezőnygóllal győzte le a Texanst.

Houston Texans @ Green Bay Packers 22-24

Borzalmasan kezdte a meccset a Packers, Jordan Love rögtön az első támadásban eladta a labdát a saját térfelén. A védelem viszont remekül kármentett, CJ Stroudék mindössze hat yardot tudtak haladni és csak mezőnygólt szereztek a turnoverből. Az első negyedben sok minden már nem történt, aztán beindult az őrület.

A második negyedben 30 pontot szereztek a csapatok. Először a Packers ment végig gyönyörűen a pályán egy 92 yardos TD-drive keretein belül, majd a hazai speciális egység összehozott egy fumble-t a saját 11 yardosán, így a Texans is megszerezte az első TD-jét. Erre egy újabb touchdownnal válaszoltak Jordan Love-ék, majd a védelem ismét mezőnygólon tartotta a Houstont. Csakhogy Love megint eladta a labdát és ezúttal a Texans már meg is büntette a hibát egy TD-vel. A kétpontos viszont nem sikerült, így 19-14-es vendég vezetéssel mentek a szünetre a csapatok.

A szünet egyik gárdának sem tett jót, a támadósorok mintha ki sem jöttek volna a pályára. A Texans offense teljesen reménytelen volt: bár a futójáték ment (Joe Mixon 115 yard, 2 TD), de Stroud kritikán alul teljesített (10/21, 86 yard, 0 TD, 4 sack). A Houston így csak három pontot szerzett, azt is a negyedik negyed legvégén.

A Packers sem volt sokkal jobb, de Love beszüntette a labdaeladást és volt egy értékelhető drive-je, amiből sikerült átvenni a vezetést. Furcsa módon viszont csak extrát rúgott a csapat, így nem volt meg a mezőnygólnyi különbség. Majdnem rá is fázott erre a Packers, mert ugyan a Texans támadósor csak egy mezőnygólra volt képes, de azt 1:44-gyel a meccs vége előtt szerezte, így egypontos előnybe került. Love-ék viszont összerakták a második félidő második értelmezhető drive-ját, a frissen igazolt Brandon McManus pedig 45 yardról nem hibázott.

Seattle Seahawks @ Atlanta Falcons 34-14

Teljesen ellentétes vibe-okkal érkezett a mérkőzésre a két csapat. A Seahawks a 3-0-s kezdés után benyelt három vereséget, míg  a Falcons az elmúlt három meccsét megnyerte. Ehhez képest nemcsak, hogy nem tudott hazai pályán nyerni az Atlanta, de még csak szorossá sem sikerült tenni a találkozót.

Az első negyed leginkább a hibákról szólt: a Seahawksnak egy mezőnygólja és egy puntja, míg a Falconsnak egy kihagyott FG-je és egy puntja volt. A második negyedben aztán végre egy kis minőségi focit is láttunk. A zsebet szokás szerint kiválóan manipuláló és ezúttal hibátlanul játszó Geno Smith előbb egy 56 yardos TD-drive-val vétette észre magát, majd levezetett egy parádés 1 perces drillt, aminek a végén kiosztott egy 31 yardos TD-t DK Metcalfnak mindössze négy másodperccel a szünet előtt.

A Falcons erre még tudott reagálni, rögtön az második félidő első támadásából szépítettek Cousinsék. Aztán minden szétesett. Először a védelem kapitulált nagyon simán, majd Boye Mafe úgy beleverte Cousinst a földbe, hogy a veterán irányítónak betört az orra, nem mellesleg pedig a játék közben elveszítette a labdát, amiből egy fumble return TD lett. Cousinst valószínűleg zavarta a széttört arca, mert a meccs hátralévő részében már csak két interception került a neve mellé, a Falcons pedig egyetlen pontot sem szerzett. De legalább az első körös újonc Michael Penix bemutatkozott és élete első passza is sikeres lett.

New England Patriots @ Jacksonville Jaguars 16-32

Még a szezon előtt kifejezetten érdekesnek tűnt a párharc, végül mégis két 1-5-ös gárda lépett pályára Londonban. Túl sok színvonalra tehát nem lehetett számítani, pláne hogy még az eső is esett, de legalább némi izgalom jó lett volna.

A Patriots kezdte a találkozót és rögtön TD-t is szerzett egy csodás drive végén. A védelem is jól kezdett és hamar visszaadta a labdát a támadósornak, Drake Maye pedig vezetett egy újabb 60+ yardos drive-ot, igaz ezúttal csak mezőnygól lett a vége. A 10-0-s kezdés után azonban teljesen összeomlott a New England. A Jax a következő két támadásából szerzett két TD-t, majd a Patriots speciális egysége benyelt egy 96 yardos punt return TD-t.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, a 10-0-s hátrányból 22-10-es előnyt harcolt ki a Jaguars a szünet előtt. A második félidőben pedig már nem történt változás. Bár az újonc Drake Maye nem játszott rosszul, de nem tudta stabilan mozgatni a láncokat, így már csak egy garbage time TD-re futotta tőle. Mentségére legyen mondva, hogy a 18 futott yardjával ő lett a csapata legjobbja a földön, a többiek 12 kísérletből 20 yardot tettek be a közösbe.

A Jaguars oldaláról ellenben pont hogy a futójátékot lehet kiemelni. Bár Trevor Lawrence-nek volt pár nagyon szép passza, mégis a futó Tank Bigsby tett hozzá a legtöbbet a győzelemhez, a két TD-je mellett volt 118 futott yardja is. Illetve érdemes megdicsérni még az újonc Brian Thomast, aki 89 yardot és egy TD-t szerzett, többet mint az összes többi Jaguars elkapó összesen (Gabe Davis és Christian Kirk évi 31 millióért tett be 27 yardot a közösbe).

Tennessee Titans @ Buffalo Bills 10-34

Will Levis egy sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, így Mason Rudolph először volt kezdő a Titans színeiben. És nem is kezdett rosszul, az első félidőt 10-3-ra behúzta vele a csapat Buffalóban, neki pedig volt egy passzolt TD-je is. Persze összességében túl sok mindent nem csinált, de a Titans leginkább azért állt 1-4-gyel a forduló előtt, mert Levis több kárt csinált, mint hasznot, így ez a langyos semmi is előrelépésnek tűnt. Legalábbis eleinte.

A vendégek pechjére a Bills csak az első félidőt aludta át. A második játékrészben már csak egy csapat volt a pályán, Josh Allenék 27-0-ra hozták az utolsó 30 percet. Az MVP-formában játszó irányító végül 323 yardig és két TD-ig jutott, kiosztott egy TD-t az új elkapójának, Amari Coopernek, miközben az újonc Keon Coleman egy laza 31,3 yardos átlaggal gyűjtött 125 yardot. Eközben a védelem is dominált, relatíve jól megfogta a futójátékot, háromszor sackelte Rudolphot, illetve még egy labdát is halászott tőle az egység.

 

1 Comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group