Összefoglaló

Simán nyert a Bears és a Broncos, egyre nagyobb gödörben a Rams, az utolsó pillanatban vérzett el a Steelers

Published on

A Ramsnek nagyon kellett a győzelem a rájátszás remények életben tartására, de sikerült többször is lábon lőniük magukat Staffordéknak. A Bears végre jól teljesített, a Broncos mérlege már pozitív, a Steelers viszont sorozatban a második meccsét veszítette el.

Green Bay Packers @ Los Angeles Rams 24-19

A helyszínen tekintettük meg ezt a mérkőzést, és nem csalódtunk. A stadion gyönyörű, a meccs szoros volt, a hangulat jó volt Packers szurkolói fölénnyel. Az első pontokat a Green Bay tette fel egy 95 yardos drive végén, amiben volt egy nagy Jayden Reed elkapás triple coverage-ben, majd Josh Jacobs futott be a célterületre. A Packers offense viszont az első félidőre itt meg is állt, egy mezőnygólt tudtak már csak szerezni. Ellenben negatív játékuk volt, ugyanis Jordan Love-nak egy safetyt úgy sikerült elkerülnie, hogy pick-sixet dobott Jaylen McCollugh-nak. Ezzel a Rams ment szünetre 13-10-es előnnyel, hiszen ezen kívül kétszer végigmentek a pályán, amiből egy Kyren Williams TD és egy turnover on downs lett az ellenfél 4 yardosán (egy extrát kihagytak).

A második félidőt a Rams kezdhette, azonban Kyren Williams kezéből kiütötték a labdát, amit Tucker Kraft hosszú elkapott touchdownjával meg is büntetett a feléledő Packers offense. Ezután Xavier McKinney megszerezte idei ötödik interceptionjét, majd ismét Kraft volt eredményes, szóval 24-13-ra elhúzott a Green Bay a két turnover segítségével. Néhány puntot követően a végjátékot viszont izgalmassá tudta tenni a Rams. Előbb Demarcus Robinson touchdownjával feljöttek (kétpontos nem sikerült, így lett 24-19), majd kivédekezték az ellentámadást és volt három percük touchdownt szerezni. Át is értek a félpályán, azonban végül elakadtak negyedikre és elvesztették a meccset.

Jordan Love elég pontatlanul kezdett, azonban a második félidőben beindult a támadósor. A Packers védelme összességében nem volt túl jó, de a két turnoverrel gyakorlatilag megnyerték a meccset. A Rams a földön elég konzisztensen tudott haladni, a yardcsatát összességében nyerték is, de ez pontokban nem tudott eléggé megmutatkozni, így a többségben lévő vendég szurkolók örülhettek.

(katonadani)

Carolina Panthers @ Chicago Bears 10-36

Lejátszotta legjobb meccsét a Bears a szezonban, ehhez pedig csak az 1/1 esélyes Carolina Panthers ellen kellett pályára lépni. Az ezer sebből vérző vendég védelem egyáltalán nem tudott nyomást gyakorolni Caleb Williamsre (a végén el is vesztették a fejüket a játékosok), aki így effektíve egy negyed alatt eldöntötte a találkozót és végül INT nélkül passzolt 304 yardot és két TD-t.

A Bears 27 pontot szerzett az első félidőben, ebből 20 a második negyedben született. Williams jól osztogatott, a futó D’Andre Swift is nagyot ment, de az igazán parádés a védelem volt. A Panthers egyetlen értékelhető drive-ját leszámítva (51 yard, TD) a chicagói defense 83 yardot engedett hat támadásból, miközben kiharcolt egy fumble-t az ellenfél térfelén, illetve volt egy turnover on downs is. A meccs végére egy INT, négy sack, 10 engedett pont, 14 first down és 292 yard volt az egység lőlapján.

A Carolina támadósora annyira rossz volt, hogy a mérkőzés egy pontján már nem is erőltették Andy Daltont, hanem felküldték a tavalyi 1/1-es Bryce Youngot a pályára. Aki egyébként nem nézett ki rosszabbul a veterán irányítónál, de persze ehhez érdemes hozzátenni, hogy a garbage time-ban, a másodvonalasok ellen játszott, és ez a Dalton amúgy sem volt egy jó mérce.

(Renningan)

Dallas Cowboys @ Pittsburgh Steelers 20-17

Villámlások miatt mindenki nagy örömére egy laza másfél órás csúszással indult a vasárnap esti rangadó. Az első félidő nem is hozott túl minőségi focit a rossz időjárási körülmények közepette. Az elején volt egy mezőnygól-váltás a felek közt, majd egy fumble-váltás (pontosabban strip sack-váltás) következett, ahol TJ Watt megszerezte karrierje 100. sackjét is. A Cowboys azért feltett még egy mezőnygólt, majd ismét eljutottak a red zone-ba, ott viszont Dak Prescott interceptiont dobott Donte Jacksonnak. A dallasiak így három red zone túrából három pontra voltak képesek összesen és 6-3-as vezetéssel mentek szünetre. Mindeközben a Steelers az első 30 percben összesen 89 támadóyardra volt képes, szóval szinte semmit sem haladtak a szezon során gyenge, ráadásul legjobbjait nélkülöző dallasi védelem ellen.

A második félidőt aztán jól kezdte a Steelers, hiszen egyből végigmentek a pályán, ahol a fullback Connor Heywardé lett a hatpontos egy elkapásból. A Cowboys red zone problémái folytatódtak, egy büntetés után blokkolták Aubrey kísérletét. Ezután Rico Dowdle elkapott touchdownjával átvette a vezetést a Dallas, azonban nem sokkal később Prescott megint dobott egy interceptiont (most Joey Porter Jr.-nak), amit végre egy szép drive-val és egy Pat Freiermuth TD-vel megbosszult a Pittsburgh. Nagyon úgy nézett ki, hogy a Steelers összességében gyenge támadófocival és szokásos steelersös dolgokkal (rossz offense, turnover hegyek a red zone-ban, satöbbi) megnyeri a meccset, azonban a Cowboys még egyszer végigment a pályán és utána negyedik kísérletre mindent vagy semmit helyzetben Jalen Tolbert elkapott hatpontosával megnyerte a mérkőzést! Pedig mésodikra kierőszakolt egy fumble-t a Steelers a gólvonalnál, de azért mindent már ők sem tudnak összeszedni.

A Cowboys egyértelműen győzelmet érdemelt a meccsen látottak alapján (például 336-130 yardarány), de nagyon közel voltak a csapatok, hogy a rájuk jellemző módon kihozzák ezt a találkozót Steelers sikerre.

(katonadani)

Las Vegas Raiders @ Denver Broncos 18-34

Működik a Sean Payton varázslat, sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg a csapat. Pedig az első negyed után nem így nézett ki a dolog, nagyon simán vezetett 10 ponttal a Raiders. Aztán Gardner Minshew beindult, 1&goalra dobott egy 100 yardos pick-sixet Pat Surtainnek, majd összehozott három 3&outot, így a második negyed végére már a Broncos vezetett.

Denverben ráadásul arra is rájöttek, hogy könnyebb úgy nyerni, ha Bo Nix 50 yardnál többet passzol. Az újonc QB 27 passzából végül 19 ment jó helyre 206 yardért és két TD-ért, ráadásul volt közte pár igen szép átadás is (illetve futott is egy TD-t). Mindezt kiegészítve az elit védelemmel a negyedik negyedre el is dőlt a találkozó, 34-10-re is vezetett a csapat, mielőtt szépítette volna az eredményt a Raiders.

A vendégeknél semmi nem működött, Minshew kétszer is eladta a labdát és végül teljesen megérdemelten a padon találta magát. A helyére beálló Aidan O’Connell sem volt jobb, 20 passzából csak 10 volt jó 94 passzolt yardért és egy INT-ért. Davante Adams ismét nem lépett pályára és ezek után egyre valószínűtlenebb, hogy valaha is fog még raiderses színekben. Ellenben Brock Bowerst érdemes kiemelni, az újonc tight end félelmetes volt, 12 targetből nyolc elkapással, 97 yarddal és egy TD-vel zárt, mindegyik a legtöbb volt mindkét csapatból.

(Renningan)

2 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group