Összefoglaló

Újra Love nélkül nyert a Packers, kiütés a Billstől, a Lionstől, a Broncostól és a Chargerstől

Published on

A Packersben sajnos megint megsérült Jordan Love, de nélküle is sikerült hozni a győzelmet a Jaguars ellen. Emellett volt pár kiütéses győzelem a fordulóban, nagyon magabiztosan nyert a Bills, a Lions, a Broncos és a Chargers is. 

Green Bay Packers @ Jacksonville Jaguars 30-27

Két-két punttal indult a találkozó (köztük az idei talán legjobbal az 1 yardosra 73 yardon át), majd a Packers offense beindult kicsit, de a red zone-hoz érve Jordan Love eladta (Jarrian Jonesnak), azonban egyből utána Xavier McKinney visszaszerezte a labdát (már a hatodik INT-je volt idén), közelről pedig Josh Jacobs befutott a célterületre. Sőt, utána még egy mezőnygólt elért a Packers, mielőtt végre feléledt a hazai offense. Trevor Lawrence futott hatpontosával zárkóztak, majd volt még 1-1 mezőnygól, így lett 13-10 a félidőben (a Jags szép 1 minute drive-ot vezetett itt a végén).

Jordan Love már az első félidőben is mintha összeszedett volna egy kis sérülést, azonban a második elején végleg el kellett hagynia a pályát, így jött Malik Willis. A játékrész első pontjait viszont a Jaguars szerezte egy szép hosszú drive végén az újonc Brian Thomas elkapásával. Erre viszont Josh Jacobs egyből válaszolt egy gyönyörű megiramodással, sőt utána a Packers kierőszakolt egy sack-fumble-t a célterülethez közel, ami után Tucker Kraft tízpontosra növelte a vendég előnyt. Közel voltunk ahhoz, hogy eldőljön a találkozó, de nem így lett! A Jaguars szerzett egy mezőnygólt, kierőszakolt egy puntot és végigment a pályán, majd Evan Engram touchdownjával kiegyenlített a 2 minute warning után. Malik Willisszel nem biztos, hogy sokan vártak gyors pontszerzést, azonban Jayden Reed hosszú elkapásával azonnal mezőnygól-távba kerültek, még elfutottak a gólvonalig és onnan nyerték meg egy mezőnygóllal a meccset.

A Packers tehát Jordan Love nélkül is nyerni tudott – ismét. Josh Jacobs nagyot ment a 127 yardjával, illetve még Love-val a fedélzeten Romeo Doubs játszott remekül, Tucker Kraft pedig bárkivel. A Green Bay-iek így már 6-2-vel állnak, de megint aggódhatnak Love állapota miatt. A Jaguars pedig ellentétesen 2-6-tal áll. Nem volt feltétlen egy rossz meccs tőlük, a védelem mondjuk továbbra is nagyon gyenge, de az offense korrekt volt.

(katonadani)

Buffalo Bills @ Seattle Seahawks 31-10

Ha a Seahawks nem hibázik két hatalmasat az első félidőben, nagyon máshogy is alakulhatott volna ez a találkozó. Mondjuk két three-and-outtal kezdtek Genóék, de utána kétszer nagyon szépen végigmentek a pályán, csak hát a gólvonalnál elrontották. Előbb egy borzasztó snap szállt át az irányító feje fölött, amivel buktak vagy 20 yardot és csak mezőnygólt rúgtak, majd negyedikre Smith elesett falembere lábában a snap után közvetlenül, így 0 ponttal távoztak. Mindeközben a Billsnek kétszer úgy sikerült végigmennie a pályán, hogy abból touchdownokat is csinált Keon Coleman elképesztő elkapásával és Kincaid hatpontosával, így simán belefért Allen első idei interceptionje is.

A 14-3-as félidő után a Bills gyorsan lerendezte a meccset. Előbb rúgtak egy mezőnygólt, majd a falember Austin Johnson szerzett egy interceptiont, amit James Cook váltott TD-re, és a harmadik negyed végén már 24-3 volt az állás. Amire rátettek még egy Cook touchdownt, innen pedig garbage time következett, ahol még Zach Charbonnet egy becsület TD-t szerzett a hazaiaknak. A Seahawks estéjét jól jellemzi a végén az eset, amikor egy puntnál a visszahordó elcsúszott és így nem sikerült megfogni a labdát a földön fekve, turnover és meccs vége lett belőle.

A Seahawks így lekerült az NFC West éléről, láthatóan a legjobbakkal még nem igazán tudják felvenni a versenyt, főleg ha ennyi hibát vétenek. A Bills mindeközben gyakorlatilag megnyerte az AFC Eastet, és nagyon jól mutatnak a labda mindkét oldalán.

(katonadani)

Tennessee Titans @ Detroit Lions 14-52

A forduló legsimább mérkőzése. A Titansben ismét Mason Rudolph kezdett, de sok köszönet nem volt a játékából, kétszer is eladta a labdát, illetve több támadás is elhalt a pontatlanságán. Így bár az elején még úgy tűnt, megnehezítheti a Tennessee a Lions dolgát (14-14 volt az állás a második negyed elején), végül totális kiütés lett a vége.

A Titans a mérkőzés végéig összesen négyszer adta el a labdát valamilyen formában és egyetlen pontra sem volt képes az utolsó nagyjából 40 percben. A védelem is összeomlott, a Lions 164 yardot és két TD-t jegyzett a földön, illetve mind az öt red zone kirándulásából touchdownt szerzett. Mindezt úgy, hogy Goff mindössze 85 yardot passzolt és a négy sackje miatt az offense mindössze 61 nettó yardot tett meg a mérkőzésen. Ebben nagy szerepe volt a Titans ligautolsó speciális egységének is, ami egyrészt engedett egy visszahordott TD-t, másrészt folyamatosan lehetővé tette, hogy a Lions az ellenfél térfeléről indíthassa a támadásait.

(renningan)

Carolina Panthers @ Denver Broncos 14-28

A forduló második legsimább meccse. Az autóbalesetet szenvedő Andy Dalton helyett Bryce Young kezdett és rögtön az első félidőben bemutatott egy szép TD drive-ot a Denver elit védelme ellen. Az öröm viszont nem tartott sokáig, egészen a negyedik negyedig nem sikerült újra pontot szerezni, és amikor igen, akkor is már 28-7-re égett a Panthers.

A Broncos defense a kezdeti megingás és egy garbage time TD-t leszámítva ismét elit teljesítményt nyújtott. Két labdát szereztek Bryce Youngtól, megölték az ellenfél futójátékát és a pass rush is hasított. Az offense-ben voltak hibák, két fumble-t is elveszített a csapat, de összességében simán hozta a győzelmet az egység a liga egyik legrosszabb védelme ellen. Az újonc Bo Nix karrierje legjobb teljesítményét nyújtva 284 yardot passzolt három TD mellett, egyszer sem adta el a labdát, illetve még egy futott hatpontosa is volt – magyarán a csapata összes TD-jét ő jegyezte.

(renningan)

New Orleans Saints @ Los Angeles Chargers 8-26

Igazi puntháborúnak indult a meccs, hiszen az első 10 támadásból 9-nek punt lett a vége. Az egyiknek mondjuk úgy, hogy rossz lett a snap és lett belőle egy safety a Saints javára, amivel 2-0-ra vezettek, majd egy Chargers mezőnygól után 3-2 lett az állás – labdarúgásban ez jó, amerikai futballban kevésbé. Aztán a félidő előtt a Chargers csodával határos módon összehozott egy touchdownt JK Dobbinsszal (csak hogy stílusos legyen, az extra pont kimaradt), sőt a Saints is még elért egy mezőnygólt, így 9-5 volt a félidő – ez meg vízilabda-eredménynek tűnhetett.

A második félidő is hatból öt punttal indult, az egy viszont Ladd McConkey nagy játéka volt, amivel touchdownt ért el a Chargers. Végső elkeseredettségükben a Saintsbe beállt Jake Haener irányítani Spencer Rattler helyett és egyből el is vitte csapatát mezőnygólig. Azonban utána a Chargers is lőtt egy field goalt, a Saints meg kihagyott egyet, hogy a végén ismét McConkey legyen eredményes egy újabb gyönyörű elkapással. Így végül simán, 26-8-ra nyert a Chargers, amelynek a védelme kiváló volt a gyenge Saints offense ellen, a támadósora pedig épp elég volt két McConkey villanással meg egy jó drive-val. New Orleansban meg sok ok nincs az örömre.

(katonadani)

3 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group