Connect with us

Beharangozó

A kicsi pinty széttépi a nagy párducot

Az Arizona Cardinals talán a legjobb csapat jelenleg. Ez a csapat annyi lábon áll, hogy egy egész tárat kellene beléjük ereszteni, hogy probléma legyen. Az övék a legjobb offense, mellé ott egy top5-ös defense, van irányítójuk, futójuk, elkapójuk, egy tökös edzőjük, rúgójuk, talán csak tight endből nincs készleten. És egy ilyen csapatnak a Super Bowlban a helye.

 

Tavaly már találkozott egymással a Cardinals és a Panthers, de akkor Ryan Lindley varázsolt irányító poszton és még így is szoros lett a találkozó. Carson Palmerrel teljesen más a leányzó fekvése, az egykori 1/1-es egy laza MVP szezont futott idén – 35 TD, 11 INT, 4671 yard és 104,6-os QB rating, valamint a Pro Football Focusnál is ő lett az idény legjobb irányítója. Persze nem akarom, és nem is lehet Cam Newton teljesítményét lefitymálni, de ha van irányító idén, aki felvette vele a kesztyűt, az Palmer. A Packers ellen gyengébb napot fogott ki a 349 yardjával, 3 TD-jével és két eladott labdájával, de a Panthers ellen közel csúcsteljesítményt fog hozni.

 

palmer larry

 

Carson Palmer: 340 yard, 4 TD, 1 INT, 121-es passer rating

 

A remek teljesítményben nagy szerepe lesz az elkapóknak. A Carolina védelme a passz ellen sebezhető, Charles Tillman kiesése óta Josh Norman egyszemélyes hadsereg, ráadásul Jared Allen sem fogja tudna Palmert terrorizálni. A gyökér Cortland Finnegan még csak-csak elmegy, de a szélen Robert McClain nem egy biztos pont. Ami rossz hír a Panthersnek, ugyanis a Cardinalsé a liga legjobb elkapó triója. Larry Fitzgerald egy legenda, a Packers ellen 176 yarddal és egy game winning touchdownnal jelezte, hogy ő a rájátszásban is megállíthatatlan. A másodéves John Brown idén 1003 yardot és 7 TD-t termelt, Michael Floyd pedig 849 yarddal és 6 TD-vel vette ki a részét a támadásokból. Ráadásul előbbi a Packers ellen 82 yardot, utóbbi pedig 2 TD-t is szerzett. Valamelyikük biztos, hogy szét fogja szedni McClaint, ráadásul Fitzgerald manapság már inkább slotból indul, így jó eséllyel nem Josh Norman fogja őrizni.

 

Larry Fitzgerald: 120 yard, 1 TD

John Brown: 80 yard

Michael Floyd: 40 yard, 1 TD

 

A szezon folyamán hiába sérült meg Andre Ellington, vagy Chris Johnson, mindig elő tudott szedni valakit a kalapból a Cardinals. Most épp David Johnsont, aki az alapszakaszban 4,6-os átlaggal futott 581 yardot és 8 TD-t, emellé volt 457 elkapott yardja 4 TD-vel újoncként. De hiába a 8. legjobban futó csapat a Cardinals, futni nem nagyon fognak tudni. Bár más okokból, de Panthers nagyon hamar megölte a Seahawks futójátékát, az alapszakasz során meccsenként mindössze 88 yardot engedtek a földön, amivel a 4. védelmük a ligában. Középen a ligaelit Kawann Short pusztít, valamint az LB sorban Luke Kuechly és Thomas Davis vigyáz a lyukakra. Egy-egy futást persze el kell ereszteni, de alapvetően a passzjáték felé kell tolódni és screenekkel hagyni Johnsont érvényesülni. Fitzgeraldék még ezt is megoldják.

 

 

David Johnson: 30 futott yard, 60 elkapott yard, 2 elkapott TD

 

Bár csak 27 sacket engedélyezett a Cardinals támadófala az alapszakasz során, a Packers ellen rendre bajba került Palmer és háromszor földre is vitték. A falnak vannak azért megingásai, különösen a baloldal sebezhető. A Panthers 44 sackje a 6. legtöbb volt a ligában, a Seahawks ellen ötször is zsákoltak, fontos, hogy az OLine úgy vigyázzon Palmerre, mint a hímes tojásra. Valamint figyelni kell a holdingokra is, bár a Packers ellen következetesen nem fújtak egyik oldalra sem, nem biztos, hogy ez megint így lesz. Akkor pedig bajban lehetnek Palmerék.

 

Támadófal: 1 sack, 1 holding

 

Csak egy csapat szerzett több pontot, mint az Arizona Cardinals, mégpedig a Carolina Panthers. Emellett a Panthers a második legjobban futó együttes, így létszükséglet, hogy a futójátékot mindenképpen limitálják. A Seahawksnak ezt többnyire sikerült, ha leszámítjuk Stewart 59 yardos futását, akkor jól működött az egység. A Cardinals front7-je nem sokban marad el a Seahawkstól, Calais Campbell az egyik legjobb futás elleni 3-4-es defensive end. Bár a sackek száma (36, 20. a ligában) nem mutatja, de a Cardinals pass rush nem rossz, köszönhetően a kreatív blitzeknek. Igaz, Bruce Ariansék nem csak a minőségre, hanem a mennyiségre is rámentek idén, több mint a playek 50%-ban blitzeltek a védők, ami természetesen a legtöbb a ligában. Viszont ezzel csak óvatosan kell majd a meccsen bánni, mert ha van valami, amiben Newton fejlődött, az a nyomás kezelése:

 

beharanghoz

 

A Cardinals jó eséllyel inkább a futás megállítására és Newton zsebben tartására fog koncentrálni, hogy Newton kénytelen legyen passzolni. Tyrann Mathieu nagyon hiányzik ebből az egységből, de Patrick Peterson bárkit kivesz a játékból és Justin Bethel is hoz egy átlagos szintet. Kellenek az egységtől a nagy játékok, legalább egy interceptionre számítok.

 

Védelem: 24 pont, 2 sack, 1 fumble és 1 interception

 

Valamint ne feledjük, hogy az Arizona Cardinals idén 7-1 idegenben, ami a legjobb arány az NFL-ben. Egy kiélezett, izgalmas, kevés hibával tarkított légi párbajt várok, amit végül 28-24-re behúznak Palmerék. Ha az érdekelne, hogy a Panthersnek hogy lehet esélye megverni Ariansékat, akkor ITT olvashattok utána, az AFC-döntő beharangozóit pedig ITT és ITT találjátok.

 

aricar

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!