Connect with us

Hír

Az egyetemi foci egyik legjobb elkapója és legjobb linebackere is kiüli a szezont

A Virginia Tech cornerbackje, Caleb Farley volt az első nagyobb fecske, aki úgy döntött, hogy kiüli az idei egyetemi szezont a koronavírus-járvány okozta kockázatok miatt és inkább a draftra való felkészülésre koncentrál. Várható volt, hogy nem ő lesz az egyetlen első körbe várt prospect, aki inkább kihagyja az évet, és most két nagy névvel bővült ez a lista.

Az egyikük Rashod Bateman, a Minnesota Golden Gophers elkapója, aki Twitteren jelentette be erre vonatkozó döntését. Bateman az idén is nagyon erősnek ígérkező WR-class egyik legjobb tagja, első kör második felébe várják. Tavaly sophomore-ként 1219 yardot és 12 TD-t szerzett, mindkettő iskolai rekord, ezzel pedig elnyerte a Big Ten konferencia legjobb elkapójának járó díjat is.

Másikuk pedig Micah Parsons, a Penn State Nittany Lions linebackere. Ő még hivatalosan nem jelentette be döntését, de Eric Edholm információi szerint ezt hamarosan megteszi majd. A Big Ten legjobb linebackerének járó díjat bezsebelő játékos posztján kvázi korszakos tehetségnek számít, top5-ös játékos a 2021-es NFL Drafton. Tavaly 109 tackle-t jegyzett (14 negatív yardos) és felpakolt még 5 sacket is a táblára. Nagyon kevés negatívumot találni a játékában, posztja ellenére top prospect lesz tavasszal és jelenleg fix top10-es picknek tekinthető.

A hozzájuk hasonló játékosoknak nincs már sok bizonyítani valójuk a scoutok számára, a 2020-as idény nélkül is minden bizonnyal el fognak kelni a játékosbörze első körében. És ha a csapatuk emellett még csak nem is esélyes a playoff-helyek egyikére, tehát egy bajnoki címre, akkor még kevésbé van értelme kockáztatniuk egészségüket, tehát várhatóan nem áll meg velük az egyetemi szezont kiülő játékosok száma.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!