Connect with us

Érdekességek

A Panthersé lesz az utóbbi 10 év legfiatalabb védelme

A Carolina Panthers nagy újjáépítés elején jár, Matt Rhule főedző letarolta az eddigi építményeket és újakat kezdett el felhúzni a helyükre. Ez pedig azzal jár, hogy nagyon fiatal csapata lesz a Párducoknak idén, konkrétan magasan a legfiatalabb védelemmel fognak rendelkezni nem csak 2020-ban, hanem az elmúlt 10 évet is figyelembe véve – írja az ESPN.

Ha a második körös Jeremy Chinn ki tudja ütni Juston Burrist safety poszton, akkor a kezdő védők várható átlagos életkora 23,45 lesz (ha mégis Burris kezd, akkor 23,81), ez pedig bő három évvel kevesebb, mint a tavalyi ligaátlag (26,63) és még többel, ha az elmúlt 10 év átlagát nézzük (27).

2010 óta a legfiatalabb védelem a 2018-as Brownsé volt 24,8 évvel. Ez persze várhatóan nem vezet korai sikerekhez, a 2018-as Browns védelme 30. volt engedett yardokban, 31. engedett first downokban és 21. engedett pontokban.

A Panthers védelme ráadásul tavaly is elég gyenge volt már, 23. volt engedett yardokban és 31. engedett pontokban, futás ellen pedig DVOA alapján konkrétan a legrosszabb egység volt. A defense nagy átalakuláson esett át a holtszezonban és mindössze 4 játékos maradt meg a kezdőből, ráadásul egyikük, Kawann Short a szezon nagy részét sérültlistán töltötte, így az összeszokottság nem létező fogalom most a védőknél.

A Panthers egyébként a történelem során először mind a hét draftcetlijét védőre lőtte el a játékosbörzén. Kíváncsian várjuk, mire lesz képes első évében a Phil Snow által vezetett egység.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!