Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #1

Visszatér a futballdömping, baby! 

Tegnap olvashattátok az Arena4-en és a Kandalló Kézműves Pubban közvetített találkozók beharangozóját a Premium Selectionben, most pedig jöjjön a többi kilenc ma esti (és éjjeli) mérkőzés felvezetője!

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens 19.00

A Premium Selectionbe kerülő meccseket nem számítva ezt a találkozót várom a legjobban. Egyrészt mert ha egy csapatot kellene választanom a Chiefsen kívül, hogy egyedül melyik mérkőzéseit nézhetem a szezon során, akkor a Ravensre voksolnék. Másrészt pedig mert érdekel, hogy sikerül-e átemelni a tavalyi Browns-bandwagon maradványait a 2020-as szezonra.

Nagy fába vágja a fejszéjét a Browns így az első találkozón és ugyan szerintem kész az ugrásra a gárda, az első pár hétben nehéz dolguk lesz implementálni az új főedző által elvártakat. Kíváncsian várom, hogyan fog kinézni az új offense egy felturbózott támadófallal és Stefanski rendszerével. Tavaly a Vikingsnál az egyik legfutásorientáltabb támadósort rakta össze, de azért ebben közrejátszott Mike Zimmer és Gary Kubiak is, így talán több passz jön majd a Brownstól, főleg két tight endes formációkból és play actionökkel. A Ravens ellen viszont talán maradni kellene a futójátéknál, hiszen az a Hollók védelmének gyengébb része, ráadásul Nick Chubb (és Kareem Hunt) cipeli a labdát a Brownsnál, rá(juk) pedig lehet építeni.

Ha egy matchupot kellene kiemelni a meccsről, amit érdemes lesz figyelni, az Myles Garrett és Ronnie Stanley csatája, két igazán elit játékos veselkedik majd egymásnak, ha a Ravensnél a labda. Mark Andrewstól lehet nagy napot várni egyébként, hiszen a Browns linebacker sora az egyik legrosszabb a ligában, ezt pedig a neki dobott labdákkal ki lehet használni. Vagy pár zseniális Lamar megiramodással, amit szintén alig várok.

Tavaly egyébként Mayfieldék meglepték a Ravenst és 40+ pontot tettek fel a táblára Baltimore-ban, vajon sikerül megismételni ezt? Nos, az első heti eredményeiket figyelembe véve valószínűleg nem, ugyanis a Browns 15 éve nem nyert már szezonnyitót, a Ravens meg az utóbbi három évben összesen 126-13 pontaránnyal nyerte az első fordulós meccseit.

Philadelphia Eagles @ Washington Football Team 19.00

Az Eagles az utóbbi négy évben rendre megnyerte a nyitómeccsét, ráadásul az utóbbi három évben oda-vissza verte a Washingtont is. Most viszont nem lesznek szurkolók, így nem lesz meg az Eaglesnek a hazai pálya előnye.

Ha valaki szereti a védőfalakat, akkor igazi csemegében lesz része ezen a meccsen, ugyanis két brutálisan jó egységről beszélünk és mindkettő előnyben lesz a támadófalakkal szemben. A Washingtonnál a támadófal bal oldala katasztrofális, az Eaglesnél pedig guard poszton lesznek problémák Brooks kiesése után (illetve tackle-ben is, amennyiben Lane Johnson nem tudja vállalni a játékot). Külön élmény lesz figyelni egyébként a Chase Young vs. Jason Peters párharcot, a fiatalos lendület és a tengernyi tapasztalat összecsapását.

Ha a passzjátékok felé fordítjuk a figyelmünket, akkor a Terry McLaurin vs. Darius Slay párharcot kell elsősorban kiemelni. A Football Team WR-e tavaly mindkét meccsen megégette a philadelphiai secondaryt, összesen 255 yardot és két hosszú TD-t szerzett, pedig ő volt az egyetlen fegyver és csak rá kellett figyelni. Ez most is így van, kérdés Slay mekkora segítséget tud nyújtani a levédekezésében. A túloldalon is egy speedsterre érdemes figyelni, DeSean Jackson a tavalyi nyitómeccsen 154 yardot és 2 TD-t szerzett a Washington ellen.

Miami Dolphins @ New England Patriots 19.00

Nagyon várom, hogy kiderüljön, hogyan is néz ki ez a Cam Newton féle Patriots offense. SuperCam játékát mindig izgalmas nézni, és igazából a Dolphins sem tudja, pontosan mire számíthat. Én azt gondolom, hogy sokszor fogják bevonni a futójátékba és itt próbálnak majd előnyt kialakítani a földön, de aztán Belichick és McDaniels bármikor meglephet valami más taktikával.

A két csapat elég hasonló felépítéssel rendelkezik, főleg védőoldalon, hiszen mindkét gárda kiváló secondaryvel kezdi az építkezést, a front7 viszont sebezhetőnek tűnik emberanyagot tekintve, de jól tudják azért keverni a kártyákat. Persze a Patriots még pár szinttel a Dolphins előtt jár, de elméletben hasonló a két defense felépítése (ami persze nem csoda Brian Flores múltját ismerve).

A Patsnél így a futásra lehet érdemes építeni, a támadófal azért rendben van és Newtont bevonva emberelőnyt lehet kialakítani. A túloldalon talán a tight end Gesickinek lehet jó napja, rajta keresztül lehet leginkább kihasználni a Patriots gyengeségeit és a megtizedelt linebacker sort. Futni akarhatnak, de ilyen támadófallal azért sok reményt nem táplálnék a sikerességhez.

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars 19.00

A nagy kérdés a Colts szezonja kapcsán, hogy mennyi van még Philip Rivers tankjában. Ezt nem feltétlen az első fordulós meccsen fogjuk megtudni, de talán előjeleket már tapasztalhatunk. A Jaguars ellen persze nélküle is lehengerlő lehet az offense, mert a támadófal óriási lyukakat nyithat a Mack-Taylor duónak és szét is futhatják az ellenfél megtizedelt belső védőfalát, főleg az előny tudatában (habár tegyük hozzá, hogy többen is kisebb sérüléssel bajlódnak a támadófalból).

Szerintem egy nagy vereségbe is beleszaladhat itt a Jaguars, nem igazán látom azt a matchupot, ami nekik kedvez, de vajon Gardner Minshew tud meglepetést okozni?

Chicago Bears @ Detroit Lions 19.00

A Lions most sokaknál trendi pick a rájátszásra, de én nem igazán látom ezt jönni. Persze Stafford nagyon jó irányító meg a támadósor rendben lehet, de az edzői stábban és a védelem jelentős javulásában nem bízok. Persze tévedtem már nagyobbat, meg a Bears még nem feltétlen lesz mérvadó a teljes szezont figyelembe véve, de az efféle remények táplálásához mindenképp meg kell verni a Macikat, és jó lenne magabiztosan.

Trubisky ellen gondolhatnánk, hogy ez egyszerű feladat, de ne feledjük el, hogy a Bears QB-ja 3-0-s mérleget tud felmutatni a Patricia vezette Lions ellen és karrierje öt legjobb meccséből hármat az Oroszlánok ellen hozott össze (PFF értékelés alapján). Ha számokat akarunk nézni, akkor 68/91, 866 yard, 9 TD, 1 INT. Oké, a Lions nagyon durván kiszámítható védelmét az utóbbi két évben szinte bárki szétpasszolta, de mégiscsak Trubiskyről beszélünk.

Nagy probléma lett volna még a Lionsnek a Halapoulivaati Vaitai vs Khalil Mack párharc is, ráadásul Vaitai nem tudja vállalni a játékot, így Tyrell Crosby ellen még nagyobb fölényben lehet a liga egyik legjobb pass rushere. Staffordnak folyamatosan jobbra kell majd kacsintgatnia.

Las Vegas Raiders @ Carolina Panthers 19.00

A Panthers új HC-OC-DC-QB kvartettel vág neki a szezonnak (a ligában egyedül), így különösen nehéz lesz a szezon eleje. Emellett a védelem a liga legfiatalabbja, legolcsóbbja és várhatóan a leggyengébbje is lesz a sok újonc kezdővel, nehéz sokat várni tőlük. Ezt egyszerűen szét kell szednie a Raidersnek, amire minden esélye meg is van Grudenéknek: a földön Jacobsszal, a levegőben a fiatal WR-ekkel és Wallerrel, egyszerűen ennek működnie kell, különben nagy a baj.

A túloldali matchup már jóval érdekesebb. Szerintem ebben a támadósorban van potenciál és sokaknak okozhat meglepetést Joe Brady koordinálásával. Két nagy kérdés van: egyrészt hogy a Raiders megerősített LB sora tud-e kezdeni valamit McCaffrey-vel, illetve hogy a fiatal secondary mire megy DJ Moore-ékkal, akiknek azért Brady rendszere nyithat üres területeket bőven.

Ha a tippjeink alapján valami nagyobb meglepetést keresünk (tehát mondjuk jön valaki Hero pickje), akkor talán ezt látom leginkább jönni, mert a Panthers támadósorában látom a meglepetés-faktort.

Ha valaki nem szereti a hosszú passzokat, akkor ezt a meccset válassza!

New York Jets @ Buffalo Bills 19.00

Két harmadéves, top 10-ben kiválasztott irányító csap össze Buffalóban és mindkettő számára nagyon fontos ez az év, mindenképp bizonyítaniuk kell. Az egyiknek viszont sokkal többet tettek a segge alá, így jobb helyzetből indul.

Darnoldnak nagyon nehéz dolga lesz az első körben, a Bills secondaryt mindenkinek nehéz feltörnie, de ilyen fegyverekkel ez hatványozottan igaz a Jetsre, ahol ráadásul a támadófal sem fog még összeállni. Emberanyagot tekintve (mind saját elkapók, mind ellenfél védők) Allennek jóval egyszerűbb dolga van, a New York-i defense nem néz ki túl jól, ellenben Gregg Williams egzotikus csomagjai azért bőven összezavarhatják a fiatal irányítót.

Los Angeles Chargers @ Cincinnati Bengals 22.05

Mivel ez az egyetlen 22 órás sáv ebben a cikkben, így itt emelném ki, hogy néha ki nem állhatom az NFL beosztását: sikerült berakniuk mindössze három meccset a 22 órás sávba és nyolcat (!) a 19 órás sávba, csak hogy megnehezítsék az egyszeri futballszerető szurkoló meccsnézését…

Mindenesetre így többen tudnak talán az 1/1-es Joe Burrow bemutatkozására figyelni, amit mindenki nagyon vár. Egyszerű dolga nem lesz, ugyanis a borzasztó támadófalát szét fogja szedni a Bosa-Ingram duó, az egyébként jó elkapóit pedig a Chargers cornerbackjei fogják tudni semlegesíteni. Mixonnak lehet esetleg jó meccse akár elkapásokkal, akár futásokkal, amennyiben a Bengals fala legalább kis réseket tud neki nyitni (a Chargers nem túl elit futás elleni védekezése ellen).

A túloldalon is vannak egyébként kérdőjelek arra vonatkozóan, hogy mennyire fog menni ez a Chargers offense. A támadófal nagyon gyenge, ezt Dunlapék még Atkins nélkül is szét fogják szedni, Mike Williams nélkül pedig az elkapók sem olyan fergetegesek, Keenan Allen mögött random WR-ek vannak körülbelül, így Tyrod Taylor dolga is nehéz lesz ebből a szempontból. Persze a Bengals defense nem verhetetlen, de kíváncsi vagyok, hogyan fog kinézni ez a Tyrod vezette offense, hogyan szabta rá a támadósort Anthony Lynn és stábja.

Burrow-nak és a Bengalsnak nem kedvez a történelem egyébként: az utóbbi tizenkettő 1/1-es irányító nem tudta megnyerni első kezdő meccsét, legutoljára David Carrnak sikerült ez 2002-ben.

Dallas Cowboys @ Los Angeles Rams 02.20

A Rams új hiperszuper stadionjában zárul az idei első NFL-vasárnap és a hazaiaknak nem lesz könnyű dolga. A Cowboys pass rush fölényben lehet a Rams támadófalával szemben, a Lawrence, Griffen, Aldon Smith trió azért elég félelmetesen néz ki, még ha persze Andrew Whitworthöt azért nem fogják tudni meglepni különösebben, de így is fölényben lehetnek a vendégek. Idén viszont a Cowboys támadófala is sebezhetőbb, csak Tyron Smith és Zack Martin maradt a pár évvel ezelőtti csodafalból. A Donald vs. Martin csörte óriási matchup lehet, bár én a Rams helyében Donaldot a túloldalon játszatnám, hogy inkább Connor Williamst és Joe Looney-t terrorizálja, mert ott még a double team ellen is fölényben lesz.

A másik nagyon várt matchup az Amari Cooper vs. Jalen Ramsey párharc lesz, igazi csemegének ígérkezik. Ramsey tavaly egy elkapáson (19 yard) tartotta Coopert, akinek egyébként is kevesebb sikere szokott lenni a fizikálisabb CB-k ellen – persze akkor vagy 250 yardot futott a Cowboys, így nem is volt szükség rá. Most van mögötte mélység bőven, így várhatóan Michael Gallup és CeeDee Lamb kaphat nagyobb szerepet. A túloldalon is fölényben lehetnek az elkapók, a Cowboys secondary ugyanis egyelőre sebezhetőnek tűnik.

Azt pedig kíváncsian várom, hogyan fog kinézni az idei Rams offense, no meg hogy McCarthy tényleg fejlődött-e és tényleg alkalmazza-e majd az analitikáról tanultakat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!