Connect with us

Összefoglaló

3-1-gyel zárta a fordulót az NFC East

Az NFC East idén leginkább nevetség tárgya volt, azonban a szezon végére kicsit feléledtek a csapatok, hiszen múlt héten és most is több erős gárda ellen sikerült győzelmet aratniuk. Bemutatkozott Jalen Hurts, Chase Young dominált, Andy Dalton pedig bosszút állt a héten – a Giants ellenben csúnya vereségbe szaladt bele. 

New Orleans Saints @ Philadelphia Eagles 21-24

A hétvége legnagyobb meglepetését okozta az Eagles, amely a második körös újonc irányító, Jalen Hurts első kezdő meccsén legyőzte az eddig első kiemelt Saints csapatát. Nem volt egyszerű dolga a fiatal QB-nak, hiszen az egyik legjobb védelem ellen kellett pályára lépnie, ez viszont nem igazán látszott a találkozón.

Az Eagles támadósora változott a Wentz-féle offense-hez képest, kicsit kreatívabb lett, jöttek az option játékok, direkt QB-futások, RPO-k, és a zsebet is jól mozgatták rolloutokkal, hogy kihasználják Hurts mozgékonyságát. A futójáték pedig nagyon jól működött, ugyanis Miles Sanders 14 futásból 115 yardot és 2 TD-t szerzett, amivel megszakította a Saints védelmének hihetetlen sorozatát, miszerint 55 meccse nem engedtek 100 yardot egyetlen futónak sem.

Emellett Hurts is elért 106 yardot földön, aminél idén csak Lamar Jackson szerzett többet irányítóként és egyébként is a második legtöbb első kezdő meccsét teljesítő QB-tól. Passzjátékban korrekt volt Hurts, voltak hibái, de összességében túlteljesítette az elvárásokat és szikrát hozott a csapatba, ami végül győzelmet ért. Wentzet a legtöbbször sackelték idén a ligában, ehhez képest most egyetlen egyszer sem zsákolták be Hurtsöt, amiben nagy szerepe volt a játékstílusának, de a támadófal is jobban nézett ki, mint eddig (részben ez is magyarázható a két irányító közti különbséggel). Egyértelmű volt a meccs alapján, hogy jelen pillanatban jobb ez a csapat Hurtsszel, mint Wentz-cel, így minden bizonnyal ő fog kezdeni az idény hátralevő részében is – habár ezt Pederson még nem erősítette meg.

A túloldalon a Saints támadósora az első félidőben semmire sem ment, 0 pont és 98 yard jött csak össze, az egész meccset tekintve pedig 5,7 yardos átlaggal dolgoztak, kétszer eladták a labdát és Will Lutz is kihagyott két mezőnygólt. A támadófal nem tudta megvédeni Hillt, az Eagles védői 5 sacket szereztek, ezek közül többet kulcsszituációkban (Josh Sweatet és Javon Hargrave-et érdemes kiemelni 2-2 sackkel).

Vártuk, hogy mi lesz Taysom Hillel, ha nem a Falcons védelme ellen kell játszania, és nem volt szép látvány a tegnapi produktuma. Csúnya sackeket nyelt be, rosszul reagált a nyomásra, üres elkapókat hibázott el és egyébként is túl sokáig tartotta a labdát, leragadt elkapóknál, stb. A mutatói annyira nem néznek ki rosszul, volt is pár szép dobása, de látható volt, hogy nem lehet rá támaszkodni, mint a jövő franchise irányítója.

A Saints ezzel lecsúszott a második helyre az NFC-ben, az Eagles pedig a vereséggel elérhető 1/4 helyett jelenleg az 1/9 tulajdonosa.

(katonadani)

Washington Football Team @ San Francisco 49ers 23-15

Ha valaki a támadófocit szereti, akkor ne ezt a meccset nézze vissza, mert szenvedni fog. A védelmek dominálták a találkozót, és míg a 49ers alig engedett yardokat a fővárosiaknak, addig Ron Rivera legénysége inkább a nagy játékokra támaszkodott, hiszen két TD-t is összehoztak. Ez volt a 49ers zsinórban hetedik meccse, ahol legalább kétszer eladták a labdát, rossz volt nézni Nick Mullens játékát.

A Washington védelme négyszer sackelte és 12-szer ütötte meg Mullenst, 11 leütött labdát, egy pick-sixet és két kierőszakolt fumble-t jegyeztek, amiből az egyiket vissza is hordták TD-re. Chase Young ezen a meccsen bebiztosította magának az Év Újonc Védője elismerést, ugyanis a legjobb játékos volt a pályán. Csak az első félidőben összehozott 4 tackle-t, egy negatív yardos szerelést, egy QB hitet, egy sacket, egy leütött labdát, egy kierőszakolt fumble-t, illetve egy összeszedett és TD-re visszahordott fumble-t. Lehetetlen volt nem észrevenni a játékát, hihetetlenül domináns volt az 1/2-es újonc.

A 49ers közel 350 yardot tett fel a táblára, de csak két pontszerző drive-juk volt. Nem segítette a dolgokat, hogy Deebo Samuel a meccs első játékában megsérült. A Washington támadójátékáról hasonlóan kevés jó szót lehet elmondani, összesen 193 yardig és három mezőnygólig jutottak. Alex Smith az első félidőben 19 passzból 57 yardot ért el egy INT kíséretében, majd kissé megsérült a vádlija, így Dwayne Haskins állt be a második 30 percre. Ő kicsit talán jobb volt, bár nem sokkal, 12 passzából 51 yard jött össze, de a negyedik negyedben zsinórban négy three-and-outot produkált, amivel egymás után adta meg a Football Team a lehetőséget az ellenfélnek a felzárkózásra és egyenlítésre.

 

A 49ers így végérvényesen lemondhat a rájátszásról (reálisan legalábbis, matematikailag még persze nem), a Washington viszont átvette a vezetést a csoportjában, így jelen állás szerint 4. kiemeltként ott lenne a playoffban.

(katonadani)

Arizona Cardinals @ New York Giants 26-7

Ismét playoff helyen áll az Arizona Cardinals, miután a védelemre támaszkodva könnyedén verte a forduló előtt az NFC East élén álló Giantset. Haason Reddick karrierje meccsét játszotta, 5 sacket szerzett, ami franchise rekord egy meccsen, háromszor ki is ütötte az irányítók kezéből (Colt McCoy állt be az utolsó drive-ra), amit kétszer össze is szedtek a csapattársai. Az egész védelem remekül játszott a vendégeknél, Reddicken kívül Dennis Gardeck (2) és Markus Golden (1) is szerzett sacket. A secondary végig jól fogta a New York-i elkapókat, Daniel Jones összesen 127 passzolt yarddal zárt, és a futást is hamar feladták a hazaiak, pedig ha máshol nem, ott lehetett volna támadni a Cardinals védelmét.

A Cardinals támadósora az elmúlt pár hétben látott gyengeségeket, ha nem teljesen is, de elkezdte kijavítgatni, igaz, ehhez valószínűleg az is kellett, hogy folyamatosan jó mezőnypozícióban kapják meg a labdát. Az első félidőben viszont hiába voltak szinte mindig a red zone-ban egyből, ott megállt a tudomány és nem sikerült TD-kre váltani az akciókat, pedig idén papíron a leghatékonyabb ebben a csapat. Először Murray passzát nem tudta lehúzni KeeSean Johnson 4. kísérletre, utána csak mezőnygólt értek el, majd Dan Arnoldnak a hatalmas elkapása kellett harmadikra, hogy ne egy újabb field goal legyen a támadás vége.

Zane Gonzalez rejtélyes hátsérülést szedett össze a héten, helyette Mike Nugent volt a rúgó, aki mind a négy mezőnygól-kísérletét berúgta, igaz, mindegyik 40 yardon belül volt, Gonzalez pedig legtöbbször 40 és 49 között hibázott. A speciális egységből érdemes még megemlíteni Kylie Fitts rendkívül érdekes forced fumble-jét, amit a lábával rúgta ki Dion Lewis kezéből a labdát.

A második félidőben mindkét csapat remek nyitó drive-okat vezetett, a vendégek Drake-re támaszkodva szereztek touchdownt, a Giants pedig Gallmanre épített, majd egy gyönyörű Golden Tate elkapással eljutottak az egy yardosig, ahonnan Dion Lewis futott be, azonban ez volt az egyetlen értékelhető támadássorozata a hazaiaknak.

DeAndre Hopkins sorozatban negyedszer szerzett több, mint 100 yardot a MetLife Stadiumban, Larry Fitzgerald is visszatért, igaz csak két elkapása volt, Kenyan Drake pedig egy drive-ban kétszer is elejtette a labdát, de egyiket sem a Giants szedte össze.

A Giantsnél a hátralévő mérkőzéseken ismét sokkal jobban rá kell állni a futójátékra, le kell venni Daniel Jones válláról a terhet, persze az is kérdéses, hogy milyen állapotban lesz a fiatal irányító jövő héten.

(löfli)

Dallas Cowboys @ Cincinnati Bengals 30-7

Nem akarom megbántani a Bengals szurkolóit, de mindenkinek jobb lenne, ha a csapat idén már nem lépne pályára. A szurkolókat megkímélnék ettől a borzalomtól, az 1/3-as pick már úgy is biztos, a hátralévő ellenfelek közül pedig a Texansnak teljesen mindegy, hogy nyer-e még egyet, a Ravens-Steelers duó pedig úgy is behúzza a találkozót.

Kezdjük ott, hogy Brandon Allen nem való nemhogy a kezdőbe, de a padra sem (4&7-re, 10 yardra az end zone-tól tényleg az a legjobb megoldás, ha kidobja a labdát a stadionból?). Rossz nézni, amit művel, de a többiekhez képest így is üde színfoltja volt az offense-nek. A Giovani Bernard, Alex Erickson, Trayveon Williams triónak köszönhetően a Bengals első három támadása turnoverrel végződött, amiből 17 pontot szerzett a Cowboys. Ismétlem: rossz nézni, a turnover on downsokkal együtt összesen ötször veszítette el a labdát a Cincinnati.

Ilyen előjáték után a Cowboysnak már csak arra kellett figyelnie, hogy ne sérüljön meg senki és lehetőleg minél hamarabb legyen vége a mérkőzésnek. Andy Dalton (aki nem mellesleg a Bengals történetének legeredményesebb irányítója) jól menedzselte a találkozót, 185 yardja és két TD-je volt, hét játékosnak is osztott ki passzt. A futójáték gyenge közepes volt, Zeke Elliott csak árnyéka önmagának: temetni még talán korai, de még egy ilyen szezon és úgy jár, mint Todd Gurley vagy David Johnson. Legalább most nem fumble-özött.

A védelem korrekt teljesítményt nyújtott: A Cowboys védői közelről nézték végig a Bengals támadóinak bénázást, majd amikor kivételesen nem szabotálták magukat a hazaiak, akkor Aldon Smithék odacsaptak. Smith egy fumble return TD-t jegyzett, DeMarcus Lawrence-nek volt egy fumble-je, Tyrone Crawford két sackkel és két TFL-lel jelentkezett, Jaylon Smith pedig 11 tackle-t gyűjtött. Önbizalomnövelőnek jó volt.

(renningan)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!