Connect with us

Összefoglaló

Az ég óvja a Vikings szurkolókat

Őrült, elképesztő, nehezen leírható meccset játszott egymással a Pittsburgh Steelers és a Minnesota Vikings. Volt itt minden, amit csak el lehet képzelni és nem sok kellett ahhoz, hogy Kirk Cousinsék megint úgy járjanak, mint a Lions ellen, de végül három negyednyi semmittevést nem lehetett ledolgozni. 

A beharangozóban azt írtam, hogy a Vikingsnak akkor van a legnagyobb esélye nyerni, ha hamar kialakít egy viszonylag nagy előnyt, hogy ezzel kimozdítsa a komfortzónájából a Steelerst, és a pittsburghi hibákat kihasználva már lemenedzselje a meccset. Ez sikerült is, a harmadik negyed közepén 29-0-ra vezetett már a Vikings, és lehetett volna ez több is, ha Kirk Cousins nem játszik borzalmasan.

A veterán irányító egész meccsen pontatlan volt, rengetegszer hibázta el az üresen álló elkapóit, pedig egy sérülés miatt TJ Watt sem volt állandóan az arcában. A Vikings úgy vezetett 29 ponttal, hogy Cousins egy TD-t passzolt 50 százaléknál rosszabb pontossággal és alig valamivel több mint 100 yarddal. A pontokat és a yardokat így nem meglepő módon a sérülésből visszatérő Dalvin Cook jegyezte, aki nagyon elszomorította azokat a fantasy tulajdonosokat, akik biztosra mentek és inkább nem kezdették őt.

A klasszis RB már az első félidőben 153 yardot és két TD-t jegyzett, végül pedig 205 yardnál állt meg a számláló 27 futás után. Egyszerűen parádés volt, a Steelers védelem köpni-nyelni nem tudott mellette – eddig sem a futás megállítása volt a defense legnagyobb erőssége, de ez valami hihetetlenül rossz teljesítmény volt a részükről. A Vikings végül 242 yardot és két TD-t termelt a földön, ami több, mint amit Kirk Cousins betett a közösbe – ráadásul mindezt úgy, hogy a Steelers offense nem gyártotta a turnovereket.

Némileg meglepő volt, hogy a Steelerst sikerült úgy agyonverni három negyed alatt, hogy egyetlen Big Ben INT volt csak, az is már bőven 20+ pontos hátrányban. Egyszerűen az offense hozta a szokásos brusztolós, semmilyen formáját, csak most nem volt ott egy brutál védelem, ami meccsben tartotta volna az egységet. De aki elment aludni, az nagyon bánhatja.

A 29. pont megszerzése után a Steelers vezetett egy TD-drive-ot. Igaz, ez is úgy nézett ki, hogy szinte minden Big Ben passzból lehetett volna INT is és rendre együtt ölelte a labdát az elkapó és a corner is, de a lényeg, hogy megvolt a szépítés. Erre a vezetés tudatában általában teljesen konzervatív playhívásokra visszaálló Vikings úgy döntött, hogy 29-7-es állásnál minek terheljék az elit futójátékot, majd a borzasztóan játszó Cousins megoldja – naná, hogy INT lett belőle (még ha nem is a QB hibája volt).

A Steelers azonnal büntetett, és mivel a következő Minnesota drive punttal ért végét, ismét Big Benék támadhattak. Ők pedig jöttek is, hirtelen működni kezdtek a hosszú passzok és 1:06 alatt sikerült átmenni a pályán, James Washington pedig lehúzott a 30+ yardos TD-t. A kétpontos viszont kimaradt, így 29-20-as állással jöhetett a Minnesota, és Kirk Cousinsnak végre elsült a keze, kiosztott Osborne-nak egy 62 yardos TD-t.

Nagyjából ez volt az egyetlen átlagon felüli dobása egész meccsen, de a Vikings drukkerek itt sem nyugodhattak meg, mert bár a Steelers 16 pontos hátrányban fura mód puntolt, de Cousins gyorsan összehozott még egy INT-t, nehogy legyen végre egy nyugodt estéje bárkinek is. Az újabb felkínált lehetőséggel élt is a Steelers, Freiermuth húzott le egy 15 yardos passzt, ráadásul a kétpontos is sikerült: 8 pont volt a különbség 4:14-gyel a vége előtt úgy, hogy a Steelersnek volt három időkérése.

A Vikings viszont egy 10 yardos büntetés ellenére is megcsinált egy first downt, majd a végén megint Cousinsra volt bízva a dolog, aki ugyan nem adta el a labdát, de a sikertelen passza miatt adott ingyen 36 másodpercet és egy időkérést (a two minute warningot) a Steelersnek, hogy átmenjen a pályán.

Igaz, a vendég csapatnak nem volt egyszerű dolga, egy zseniális punt után ugyanis a saját 4 yardosáról indult a drive. Egy 38 yardos passz viszont hirtelen megint reálissá tette a hosszabbítást, de a Vikings védelemnek sikerült összekapnia magát és 42 másodperccel a vége előtt 4&1 következett a minnesotai 43-asról. Ekkor Big Benből ismét előjött a clutch és egy 9 yardos passzt adott Chase Claypoolnak, aki – már bocsánat, de– egy idióta.

A fiatal elkapó ahelyett, hogy a fenekén szedve a levegőt rohant volna a bírókhoz, hogy tessék, itt a labda, haladjunk, elkezdte ünnepeltetni magát. Persze oké, elkapta, szépen csinálta, ráadásul negyedikre, de ilyen esetben nem lehet ünnepelni. Szinte úgy kellett kitépni a kezéből a labdát, az ostobasága pedig legalább öt, de inkább nyolc másodpercébe került a csapatnak. Ráadásul neki már volt egy korábbi balhéja is, amikor egy elkapás utáni szükségtelen durvaság miatt (kicsit, egyáltalán nem durván, de sisakrostélyon nyomta az egyik védőt) megakasztotta a Steelers egyik drive-ját még az első negyedben, ami miatt egy darabig a padra is került.

Ez az 5-8 másodperc nagyon sokba került, ugyanis a Steelers eljutott a Vikings 12 yardosáig, de már csak három másodperc maradt az órából. A végül 308 yardot passzoló Big Ben bedobta három ember közé, elég jól sikerült a passz, de Freiermuth nem tudta lehúzni, így véget ért a meccs. Ha nincs Claypool hülyesége, akkor még legalább egy, de akár két-három kísérlete is lehetett volna a Steelersnek, így viszont az az őrült meccs talán idejekorán véget ért (nagyon megnéztük volna a hosszabbítást).

Pittsburgh Steelers @ Minnesota Vikings 28-36

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!