Connect with us

Hír

A Washington tulaja tanúkat félemlített meg, aktívan hátráltatta az ellene folyó nyomozást

A liga tavaly nyáron indított nyomozást a Washington csapatával kapcsolatban, ahol a vádak szerint káros munkakörnyezet volt megfigyelhető széleskörű szexuális zaklatással. Az eredményeket azonban sosem tárta fel az NFL, ráadásul még csak nem is kért írásos jelentést a nyomozást végző emberektől. Az egyetlen hozadéka a kutatásnak Jon Gruden menesztése lett a Raiderstől, a Washingtonnál viszont megúszta mindenki minimális károkkal, például hogy a tulaj Daniel Snydernek át kellett adnia a csapat vezetését a feleségének.

Sokan kritizálták, kritizálják az NFL-t, hogy nem hozza nyilvánosságra az eredményeket, de az ügy nem akar távozni a köztudatból. Most a Washington Post azt tárta fel, hogy Snyder aktívan hátráltatta a nyomozást és tanúkat próbált elhallgattatni. Volt például egy nő, aki szexuális zaklatással vádolta a tulajt és 2009-ben peren kívül meg is egyeztek a felek ($1,6 millió dollárt kapott a nő), azonban Snyder most ismét rá akarta venni, hogy ne beszéljen a nyomozókkal.

A Post szerint több eset is volt, amikor Snyder akadályozta a nyomozást ügyvédeken és magánnyomozókon keresztül, emellett több korábbi alkalmazott házánál is megjelentek és családtagjaikat keresték fel, hogy megfélemlítsék őket és ne vegyenek részt a nyomozásban.

Nagyon sok minden van már Snyder számláján és érthetetlen, hogy a liga miért védi ennyire egyik csapatának tulajdonosát, főleg azok után, hogy Jerry Richardsont “elüldözték” a Panthers éléről hasonló okok miatt (szexuális zaklatás, rasszista jelzők használata). Nem tudjuk, milyen titkok rejtőzhetnek az ügy mögött, de ezeket az NFL láthatóan nem akarja, hogy kikerüljenek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!