Connect with us

Hír

Jessie Bates egyáltalán nem tervez a franchise tag alatt játszani

Jessie Bates idén franchise taget kapott a Bengalstól, azonban ezt egyelőre nem írta alá és ezáltal nem is jelent meg a csapat önkéntes edzésein. A kiváló safety ráadásul a kötelező edzéseken sem tervez részt venni és játszani sem hajlandó, hacsak nem állapodnak meg a felek egy hosszabbításban – írja Tyler Dragon (USA Today).

A tárgyalások állítólag elakadtak és patthelyzet alakult ki. A feleknek július 15-ig van lehetőségük egy hosszú távú szerződés kialkudására, utána legfeljebb az idei egy éves szerződésének lehet növelni az összegét (de erre szinte sosem kerül sor). Bates $12,91 milliót kereshet idén, de az értéke közelebb van a 16-17 millióhoz, ráadásul hosszú távon bebiztosítva.

Így teljesen érthető, hogy nem akar a tag alatt játszani, azonban ha a Bengals nem hajlandó ennél többet ajánlani, akkor sok választása nem lesz Batesnek, hiszen ha kiüli az évet, akkor egyrészt elbukja ezt a közel $13 milliót, ráadásul tolódik is a szerződése és jövőre is hasonló összeggel lehet taget tenni rá.

Cincinnatiben állítólag meg akarják tartani a safetyt hosszú távon, de ezek szerint ez megfelelő pénzügyi ajánlatban nem manifesztálódott, ráadásul az első körben draftolta a csapat Daxton Hillt, akit akár be lehet tenni Bates helyére.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!