Connect with us

Hír

Változtatott a sérültlistás és a gyakorlócsapatos szabályokon az NFL

Az NFL és az NFLPA (játékosok szakszervezete) a tegnapi nap folyamán megegyezett a sérültlistás és a gyakorlócsapatos szabályok módosításán – írja az NFL.com. Az utóbbi két évben a Covid miatt könnyített szabályrend volt érvényben, amihez közelítettek a felek most is, ugyanis a csapatoknak és a játékosoknak is előnyösek voltak ezek.

Az idei évtől aki sérültlistára kerül, annak minimum négy mérkőzést kell kihagynia. Az utóbbi két évben ez a szám három volt, korábban viszont nyolc. Emellett abban is megegyeztek, hogy 8 alkalommal lehet játékosokat visszahozni IR-ről, illetve egy játékos akár kétszer is visszatérhet egy idény alatt. Az utóbbi két évben bárhány játékost vissza lehetett hozni, korábban viszont csak kettőt.

A gyakorlócsapatok az eddigi 14 fő helyett 16 főt foglalkoztathatnak, és az eddigi kettő helyett háromszor lehet felhozni a meccsnapi rosterre őket anélkül, hogy az aktív keretbe helyeznék őket. Ez azért jó a fiatal játékosoknak, mert három aktív mérkőzés esetén elismerik teljesítettnek az idényüket, tehát nem tolódik a szerződésük, vagy ha egy éves volt, akkor magasabb veteránminimumot kapnak legközelebb.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!