Connect with us

Hír

Demaryius Thomasnak kettes stádiumú CTE-je volt

Demaryius Thomas családja engedélyezte a Boston Universitynek, hogy decemberi halála után az elkapó agyát megvizsgálják. Az egyetemen pedig poszthumusz kimutatták, hogy kettes stádiumú CTE-je volt Thomasnak.

Thomas az 50. Super Bowl megnyerése után sem bulizott együtt a többiekkel hajnalig, miután a meccsen Luke Kuechly kifejelte, ami miatt olyan erős fejfájása lett, hogy hamar ott kellett hagynia a partyt.

Thomas ráadásul a CTE mellett poszttraumás epilepsziával is küzdött a 2019-es autóbalesete után, többször is voltak rohamai, ráadásul előjel nélkül – lépcsőről esett le vagy épp autót tört össze emiatt. Hivatalosan nem állapították még meg a halál okát, de a legvalószínűbb az a bostoni orvosok szerint, hogy egy ilyen epilepsziás roham vetett véget a 33 éves elkapó életének.

Thomas mindössze pár hónappal azután hunyt el, hogy visszavonult volna a focitól. Közeli barátai szerint az utolsó évében a viselkedése hullámzó volt, emlékezetkiesései voltak, paranoiás lett, izolálta magát – ezek pedig a CTE fő jelei.

A CTE, azaz a krónikus traumatikus enkefalopátia egy degeneratív betegség, amit leginkább a sorozatos fejre mért ütések okoznak, és ami az NFL-játékosok kapcsán lett hírhedt, azonban más sportoknál is kimutatták már elhunyt játékosokban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!