Connect with us

Minden ami NFL

Így teljesítettek az újoncok az előszezon első két hetében

Az előszezon egyik legérdekesebb része mindig az, hogy bemutatkoznak az újoncok, a profik közt nézhetjük azokat a játékosokat, akiket hónapokon át elemeztünk, beszéltünk ki a draft környékén. Ugyan ez még csak az előszezon és nem szabad ebből a nagyon kicsi mintából (ami sokszor cserék ellen jött) messzemenő következtetéseket levonni, de azt azért meg lehet nézni, hogy ennyiből ki tűnik készebbnek a szezonra és ki nem. Most kiválogattam azokat az elsőéveseket, akikre draft pozíciójuk vagy csapaton belüli helyzetük alapján nagyobb szerep vár idén, és egyik vagy másik irányban nyomot hagytak bennem a preseason első két körében. 

Charles Cross és Abraham Lucas (SEA)

A Seahawks újonc tackle-párossal fog nekivágni a szezonnak, ráadásul mindketten jól néztek ki az előszezonban, összesen bő 110 snapen egyetlen egy nyomást engedtek. Abban talán kisebb a meglepetés, hogy a top10-ben választott Cross jó volt – habár most hétvégén több zászlót is összeszedett –, de abban lehet nagyobb, hogy a harmadik körös Lucas is kiválóan játszott: az első meccsen főleg domináns futásblokkolásával tűnt fel a képernyőn, de mindkét találkozót tekintve passzblokkolásban is abszolút megállta a helyét.

Pont akkor lesz két használható / jó tackle-je a Seahawksnak, amikor Wilson távozik? Persze várjuk ki a végét, de egyelőre jól mutattak.

Ha már Seahawks, ki lehet emelni a cornerback Tariq Woolent is, aki elképesztő fizikai adottságokkal és atletikussággal rendelkezik, de még képzetlennek gondoltuk. Nos, az előszezonban elég jól nézett ki, megcsillogtatta képességeit, ott maradt az elkapók mellett és több leütött labdája, szép védekezése is volt.

[ppp_patron_only level=”1500″ silent=”no”]

A többi első körös tackle

Crosson kívül az első körös tackle-ök nem mutattak olyan jól az előszezonban. Evan Neal (NYG) pass protectionben elég bizonytalannak tűnt, volt egyensúlyproblémája és többször is megverték, egyelőre még nem sajátította el az új technikát, amit tanítanak neki. Ikem Ekwonu (CAR) futás ellen nem volt rossz, kiosztott egy-két pancake-et, de őt is földre tudták vinni – ráadásul nem csak falemberek, hanem a safety Kyle Dugger is – és többször egész csúnyán megverték. Ekwonuról ráadásul a Patriots elleni közös edzésekről is negatív hangok érkeztek.

Persze aggódni még nem kell, támadófalembereknek általában nehezebb felvenni a ritmust a kevés kontakt edzés miatt, és Neal túloldalán Andrew Thomas esete is mutatja, hogy lehet rosszul kezdeni top tehetségként és két év után már minőségi játékossá válni a poszton.

A kicsit hátrébb választott Trevor Penning (NO) eddig pontosan olyan, mint amilyennek beharangoztuk. Futásoknál kiváló, rendkívül agresszív  – sokszor túl agresszív, több verekedést is kezdeményezett a táborban és haza is küldték –, több pancake-et is kiosztott, élmény volt nézni. Passzblokkolásban viszont bőven van még tanulnivalója és a játék ezen elemében elég rosszul nézett ki az első lehetőségei során, a lábmunkája gyenge volt, sokszor megverték, és egyelőre ezért nincs a kezdőben, ezért játszik sokat az előszezonban.

Nem első körös, de említsük meg Braxton Jonest az ötödik körből, aki a Bearsnél megszerzi a kezdő LT posztot és jól is játszik az előszezonban, főleg passzblokkolásban. Szintén ki lehet emelni Zach Tomot a Packerstől, a negyedik körös játékos is jól mutatott a fal szélén, látni benne potenciált.

Kyle Hamilton és Dax Hill

Kyle Hamilton a legjobb prospect volt a szememben idén, azonban a Ravens újonc safetyjének korai teljesítménye alulmúlja a várakozásokat. Az edzőtáborból is jöttek negatívabb hírek / videók, és az előszezonban sem villogott. A sok elhibázott szerelése elég aggasztó jelenleg, bár mély coverage-ben mutatott azért szép dolgokat. Dax Hill viszont jól mutat a Bengals védelmében, egy felpattanó labdát szépen húzott le vetődve a Giants ellen (és majdnem volt egy INT-je az első körben is), de volt harmadik kísérletes megállítása is és összességében elég jól mozgott hátul.

George Pickens és Kenny Pickett (PIT)

A Steelers tud elkapókat draftolni. Tudtuk ezt eddig is, most pedig itt egy újabb példa, ugyanis Pickens már most nagyon jól néz ki és szebbnél szebb elkapásokat mutat be nem csak edzőtáborban, de az előszezonban is. Fizikális, kiváló a testkontrollja és jó contested elkapásoknál, habár útvonalfutásnál még fejlődnie kell. Tehetsége alapján első körös is lehetett volna, a pittsburghiek pedig köszönték szépen a második közepén, és a nyár alapján a legjobb WR-t húzták ki a classból. Ez persze most még sokat nem jelent, főleg hogy az első körösök nagy része lehetőséget sem igazán kapott még, de lényeg a lényeg, hogy nagyon jól mutat a Steelers újonca.

Pickett a harmadik csapattal jól mutatott az első fordulóban, pontos volt, nem is tartotta olyan sokáig a labdát, mint vártam, de tegyük hozzá, hogy itt harmadvonalas ellenfelek voltak, ráadásul nagyon le volt egyszerűsítve a játék a számára screenekkel, félpályás olvasásokkal, stb., nagyon alacsony volt a passzmélysége is. A Jaguars ellen már eggyel előrébb lépett a depth charton és itt is jól nézett ki, ráadásul kezdők is voltak a pályán az ellenfélnél. Egyértelműen biztató volt az egyetlen első körös QB bemutatkozása eddig.

Első körös pass rusherek

Travon Walker (JAX) elég sokszor nyert az első két meccsen, volt sackje és fumble-t is kierőszakolt, a Steelers ellen azonban nem nyújtott igazán maradandót. Aidan Hutchinson (DET) nem volt sokat pályán, de konkrétan az első snapjén negatív yardos szerelést ért el. George Karlaftis mindkét meccsén kiváló volt, az erejét és technikáját is csillantotta több pass rush kísérletnél is (habár a magas szintű atletikusság hiánya is kiütközött kissé), ő nézett ki talán a legjobban az újonc pass rusherek közül.

Kayvon Thibodeaux (NYG) nem nyújtott maradandót, nem tudott megvillanni. A második meccsén aztán meg is sérült, de előtte sem igazán tudott nyerni, mintha hiányzott volna a pass rush terve vagy a move-jai, hogy a fizikai adottságain túl is nyerni tudjon. Aggódni persze még nem kell, hiszen tudtuk, hogy ehhez kell egy kis idő és még relatíve képzetlennek számít.

Jordan Davis, Cam Jurgens és Nakobe Dean (PHI)

Az Eagles triója elég jól nézett ki az első meccsen, aztán a másodikon leginkább egyikük villogott. Ő pedig a center Cam Jurgens volt, aki tényleg Jason Kelce klónjának tűnt az atletikusságával, ráadásul az erejével sem volt probléma, amitől tartani lehetett. Parádés volt futásblokkolásban, és pass protectionben is megállta a helyét.

Jordan Davis ahogy várni lehetett kiváló volt a futás ellen a fal közepén és egymaga állított meg több futójátékot is az első meccsen. Dean szintén jól nézett ki egy sorral mögötte, okosan játszott, ráadásul ugyan csak a második csapattal, de megkapta a zöld pöttyöt is a sisakjára a playhívások miatt.

Malik Willis és Treylon Burks (TEN)

Willis gyakorlatilag pont azt hozza, amit vártunk, így egyszerre szórakoztató és frusztráló is. Jöttek a nagy játékok, nagy menekülések, futások, de bántóan rossz volt nézni, hogy rendszeren belül szinte semmit nem tud csinálni, és rendkívül sokáig tartogatja a labdát. Persze minden újoncnak gyors még ilyenkor a játék, de ő kifejezetten lassú még fejben. Mondjuk ezt vártuk is, szóval nincs ebben semmi meglepő. A Bucs elleni meccsen pedig tegyük hozzá, hogy a támadófala egyáltalán nem tudta megvédeni.

Burks nagyon furcsa hullámvasutat írt le eddig. A holtszezon egy részén nem volt formában és asztmával is küzdött, aztán volt hogy kiváló dolgokat mutatott, volt hogy hibákat halmozott, volt hogy üresre játszotta magát többször is de a QB-k nem találták meg. Az edzők láthatóan többet várnak tőle, azért játszatják sokat az előszezonban, de talán nekik is érdemes lenne többször etetni Burkst a labdával, hogy az erényeire játsszanak.

A többi irányító

Pickett mellett egyértelműen Desmond Ridder (ATL) volt az, aki a legjobban mutatott az újoncok közül. Magabiztos volt, jól érezte a zsebet, jól olvasott, pontos is volt (főleg a második meccsen) és a lábait is tudta használni, ha kellett. Ha Mariota rosszul teljesítene pár egymást követő meccsen, Ridder készen állhat a bevetésre.

Sam Howell (WAS) mutatta be a legtöbb nagy játékot Willisen kívül, azonban több pontatlansága és rossz döntése is volt, plusz a zsebérzete is helyenként problémás volt. Matt Corral (CAR) borzalmas volt az első meccsen, aztán megsérült és egész évre kidőlt.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!