Connect with us

Minden ami NFL

5+2 csapat, amely meglepetést okozhat idén

Minden évben vannak csapatok, amelyek meglepetést tudnak okozni és úgy lesz pozitív a mérlegük vagy úgy jutnak rájátszásba, hogy arra nem sokan számítottak, vagy legalábbis 50%-nál mindenképp kevesebb esélyt adtak nekik a fogadóirodák és a közvélekedés. Most azt az 5 (plusz kettő) csapatot keressük, amelyben leginkább megvan a meglepetés lehetősége, hogy a tavalyi gyengébb szereplés után idén rájátszásba jussanak.

Fun fact, hogy az adott évben maximum 5 győzelmet szerző csapatoknak a negyede egy évre rá pozitív mérleget produkál – tavaly a Jaguars, a Giants és a Lions is megtette ezt a bravúrt. Ennyire nem szűkítem le most a lehetséges csapatok listáját (ha így tennék, akkor a Colts, Texans, Broncos, Bears, Rams, Cardinals hatosból választhatnék), helyette azokra a franchise-okra fókuszálok, amelyek tavaly nem jutottak rájátszásba, idén pedig legalább kétszeres szorzóval rendelkeznek a fogadóirodáknál a playoffba jutásra.

Így tehát kimaradt városuk szerinti ABC-sorrendben a Ravens, a Bills, a Bengals, a Cowboys, a Lions, a Jaguars, a Chiefs, a Chargers, a Dolphins, a Vikings, a Saints, a Jets, a Giants, az Eagles, a Seahawks, a 49ers és a Buccaneers. Na de nézzük kik tudnak meglepetést okozni a többiek közül és ha jól alakulnak a dolgok, akkor felülteljesíteni a várakozásokat és bejutni a rájátszásba.

1. Atlanta Falcons

Első és legegyértelműbb jelöltem a Falcons, amely már majdnem kiesett a kritériumokból, mert már csak kétszeres pénzt fizetnek a fogadóirodák a rájátszásba jutás esetén, de én még a tavasz végén 5,5-ös oddsszal tettem meg a csoportgyőzelmüket (ezt most 3,2-es szorzóval lehet megfogadni).

A Falconsnak a második legkönnyebb a sorsolása az idei évben, ami elég sokat segít abban, hogy a gyenge NFC-ben bejussanak a rájátszásba, illetve a gyenge NFC South-t megnyerhessék. A támadósor már tavaly is a 13. legjobb volt DVOA alapján úgy, hogy Marcus Mariota Zach Wilsonon kívül a liga legrosszabb irányítója volt. Oké, Desmond Ridder vélhetően nem lesz hatalmas előrelépés, de szerintem azt azért meg lehet kockáztatni, hogy Mariotánál jobb lesz passzjátékban. Ebben a támadósorban pedig nem is feltétlen kell top tehetségű irányító ahhoz, hogy top10-es támadósort rakjon össze Arthur Smith egy kiváló támadófal, egy elit futó, két nagyon tehetséges fiatal WR-TE segítségével (már bánom is, hogy végül csak 11.-nek tettem őket a támadósor rangsorban). Ha Ridder a 20. legjobb irányító lesz idén, ami egyáltalán nem egy megugorhatatlan polc, akkor simán top10-es lesz ez az offense, és akár még előrébb is végezhetnek.

A 2023-as szezon 10 legjobb támadósora

A védelem tavaly borzasztó volt, de idén felturbózták az egységet új védőkoordinátorral, egy teljesen új védőfallal és pár elemmel a secondaryben. Nem lesz ez egy sztár egység, de a padlója jóval magasabban lesz, mint eddig volt, és itt is hasonló a helyzet mint Riddernél: ha már egy 20. helyet meg tudnak ütni, ami nem egy magas mérce, akkor egy top10-es támadósorral simán ott lesznek a playoffban és jó eséllyel a csoportot is behúzzák. Már tavaly is kicsit szerencsétlenek voltak a 8-9-es mutatóval, hiszen 5-8 volt a mérlegük egy labdabirtoklással eldőlő meccseken és a 8. legrosszabb volt a turnover mutatójuk, ami szerintem jelentőset léphet idén előre.

2. Green Bay Packers

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 EUR49,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 EUR79,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 EUR119,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group