Connect with us

Minden ami NFL

A 2023-as szezon 10 legjobb támadósora

Vészesen közeleg a 2023-as NFL-szezon, a bajnokságot pedig újabban inkább a támadósorok nyerik, így nagyon nem mindegy, hogy ki tud majd felmutatni egy top10-es egységet az idény során. Most megpróbáljuk megjósolni az idei 10 legjobb offense-t!

A támadósorok teljesítményét sok mutatóval meg lehet fogni, szóval nincs egy konszenzus, amit nézni kell. Legtöbb pont? Legtöbb yard? Akár, de vannak ennél jobb mutatók. Drive-onkénti pontok, yardok? Vagy nézzük játékonként? Esetleg hatékonyság alapján? És ott EPA, sikerességi ráta, DVOA, vagy mi legyen? Igazából ez annyira nem fontos, de a legszéleskörűbben elfogadott talán a DVOA mutató, szóval ha valaki a szezon végén vissza akarja nézni a jóslatokat, akkor e szerint tegye.

Nem volt egyébként egyszerű leszűkíteni 10 csapatra a listát, az éppen kimaradók közt nem egy támadósorról tudom elképzelni, hogy nem hogy a tízbe, de akár a nyolcba is beverekszi majd magát. Ez azt is jelenti egyben, hogy nagyon sok kiválónak ígérkező offense van a ligában, aminek a szurkolók csak örülhetnek, hiszen minőségi támadófocit láthatunk majd a liga több mint felétől.

Na de vágjunk is bele a listába!

1. Kansas City Chiefs

Szerintem nem lehet nem a Chiefst tenni az első helyre egy ilyen listán. És nem is ragoznám túl ezt a részt, tavaly gyakorlatilag minden releváns kategóriában (EPA, DVOA, sikerességi ráta, YPA stb.) az első helyen végeztek és bizonyos mutatókban akkora volt a különbség köztük és a második helyezett közt, mint a második és a 10. vagy épp a 15. helyezettek közt. Amíg Andy Reid és Patrick Mahomes kormányozza a hajót, addig nagy bajok nem lesznek. És amíg Kelce rendelkezésre áll és a támadófal is nagyon jó, addig nálam megkapják az első helyet. Persze az elkapók kapcsán lehetnek kérdőjeleink, és az sem elképzelhetetlen, hogy tackle poszton visszalépés történt összességében, ettől még ne kételkedjünk abban, hogy a Chiefs idén is elit támadósort fog a pályára küldeni.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Staten Island
Staten Island
2023-08-21 10:28

a bajnokságot pedig újabban inkább a támadósorok nyerik

Ez relatív, szubjektív megállapítás. Idén Hurts volt gyakorlatilag a SB MVP még akkor is ha adott 7 ajándék pontot a Chiefsnek, a szünetben 10 ponttal vezettek, teljesen egyértelmű volt, hogy a védelem bukta el a meccset. A 2. félidőben a teljes szezon egyik legrosszabb teljesítményét hozták össze, a védőfal konkrétan csőd volt, Gannon pedig semmit nem tudott újítani, ami nem magyarázható azzal, hogy a Chiefs volt az ellenfél, a védelemnek jó eséllyel csak egy közepes szintet kellett vna hoznia.

A Rams-Bengals döntőn mindkét offense egyaránt jó volt, a 3 pont különbséget a Rams védelme jelentette, amely az utolsó drive-ot is kivédekezte, nem beszélve a facemask Higgins TD-ről.

A 31-9 meg nem tudom mennyire szorul magyarázatra a védelem részéről. Nyilván van a kontextus, hogy a támadófal botrány volt (ahogy a TB pass rush is bika), vagy hogy Mahomes passzait nem bírták elkapni, de azt a döntőt is a védelem nyerte.

Persze értem, hogy mit akartál ezzel mondani és részben egyetértek, az offense hozza a győzelmeket és fenntarthatóbb, de azért azt is látjuk, hogy a rájátszásra elfogynak azok, akiknél nincs egy jó védelem (vagy közepes, ha elit a támadósor). Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy az alapszakaszban felértékelődik a támadósor, a rájátszásban ugyanígy a védelem, szvsz. Ez mondjuk egy olyan topic, amelyet jobb kifejteni egy kérdezz-felelek adásban.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x