Connect with us

Minden ami NFL

5+2 csapat, amely meglepetést okozhat idén

Minden évben vannak csapatok, amelyek meglepetést tudnak okozni és úgy lesz pozitív a mérlegük vagy úgy jutnak rájátszásba, hogy arra nem sokan számítottak, vagy legalábbis 50%-nál mindenképp kevesebb esélyt adtak nekik a fogadóirodák és a közvélekedés. Most azt az 5 (plusz kettő) csapatot keressük, amelyben leginkább megvan a meglepetés lehetősége, hogy a tavalyi gyengébb szereplés után idén rájátszásba jussanak.

Fun fact, hogy az adott évben maximum 5 győzelmet szerző csapatoknak a negyede egy évre rá pozitív mérleget produkál – tavaly a Jaguars, a Giants és a Lions is megtette ezt a bravúrt. Ennyire nem szűkítem le most a lehetséges csapatok listáját (ha így tennék, akkor a Colts, Texans, Broncos, Bears, Rams, Cardinals hatosból választhatnék), helyette azokra a franchise-okra fókuszálok, amelyek tavaly nem jutottak rájátszásba, idén pedig legalább kétszeres szorzóval rendelkeznek a fogadóirodáknál a playoffba jutásra.

Így tehát kimaradt városuk szerinti ABC-sorrendben a Ravens, a Bills, a Bengals, a Cowboys, a Lions, a Jaguars, a Chiefs, a Chargers, a Dolphins, a Vikings, a Saints, a Jets, a Giants, az Eagles, a Seahawks, a 49ers és a Buccaneers. Na de nézzük kik tudnak meglepetést okozni a többiek közül és ha jól alakulnak a dolgok, akkor felülteljesíteni a várakozásokat és bejutni a rájátszásba.

1. Atlanta Falcons

Első és legegyértelműbb jelöltem a Falcons, amely már majdnem kiesett a kritériumokból, mert már csak kétszeres pénzt fizetnek a fogadóirodák a rájátszásba jutás esetén, de én még a tavasz végén 5,5-ös oddsszal tettem meg a csoportgyőzelmüket (ezt most 3,2-es szorzóval lehet megfogadni).

A Falconsnak a második legkönnyebb a sorsolása az idei évben, ami elég sokat segít abban, hogy a gyenge NFC-ben bejussanak a rájátszásba, illetve a gyenge NFC South-t megnyerhessék. A támadósor már tavaly is a 13. legjobb volt DVOA alapján úgy, hogy Marcus Mariota Zach Wilsonon kívül a liga legrosszabb irányítója volt. Oké, Desmond Ridder vélhetően nem lesz hatalmas előrelépés, de szerintem azt azért meg lehet kockáztatni, hogy Mariotánál jobb lesz passzjátékban. Ebben a támadósorban pedig nem is feltétlen kell top tehetségű irányító ahhoz, hogy top10-es támadósort rakjon össze Arthur Smith egy kiváló támadófal, egy elit futó, két nagyon tehetséges fiatal WR-TE segítségével (már bánom is, hogy végül csak 11.-nek tettem őket a támadósor rangsorban). Ha Ridder a 20. legjobb irányító lesz idén, ami egyáltalán nem egy megugorhatatlan polc, akkor simán top10-es lesz ez az offense, és akár még előrébb is végezhetnek.

A 2023-as szezon 10 legjobb támadósora

A védelem tavaly borzasztó volt, de idén felturbózták az egységet új védőkoordinátorral, egy teljesen új védőfallal és pár elemmel a secondaryben. Nem lesz ez egy sztár egység, de a padlója jóval magasabban lesz, mint eddig volt, és itt is hasonló a helyzet mint Riddernél: ha már egy 20. helyet meg tudnak ütni, ami nem egy magas mérce, akkor egy top10-es támadósorral simán ott lesznek a playoffban és jó eséllyel a csoportot is behúzzák. Már tavaly is kicsit szerencsétlenek voltak a 8-9-es mutatóval, hiszen 5-8 volt a mérlegük egy labdabirtoklással eldőlő meccseken és a 8. legrosszabb volt a turnover mutatójuk, ami szerintem jelentőset léphet idén előre.

2. Green Bay Packers

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 500 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group