Connect with us

Összefoglaló

Kikapott a Bills és a Steelers, már csak a Chiefs és a Vikings veretlen

Felemás hétvégén vannak túl az eddig veretlen csapatok, ugyanis négyből ketten nyertek, ketten pedig kikaptak. A Chiefs és a Vikings tudta megtartani makulátlan mérlegét, miközben a Bills és a Steelers elszenvedte első vereségét a szezonban. 

Buffalo Bills @ Baltimore Ravens 10-35

A Ravens valósággal átgázolt a Billsen, elvéve a buffalóiak veretlenségét. Offense és defense oldalon is simán ellenfelük fölé kerekedtek, és szinte az első félidőben eldőlt a mérkőzés. Derrick Henry a csapat első snapjéből 87 yardos futott TD-t szerzett teljesen érintetlenül, ami eléggé megadta az alaphangot. Utána Henry szerzett még egy touchdownt, majd a másik futó Justice Hill is betalált. Egy kisebb hullámvölgyet követően a második félidőben Lamar Jackson is futott TD-t szerzett, majd a fullback Patrick Ricard szedte össze a célterületen a Henry által elvesztett labdát, így igazából a csapat mind az öt touchdownját a liga legfélelmetesebb backfieldjének tagjai szerezték.

Mindeközben a védelem is elképesztőt játszott. Josh Allenek mindössze 46 passzolt yardra futotta az első félidőben, négy punt mellett csak egy mezőnygólt tudott összehozni a Bills 30 perc alatt. Nagy elánnal, gyorsan, agresszívan játszott a Ravens defense, élmény volt nézni a játékukat, ahogy mindenhová odaértek. Egy pillanatra forgott csak veszélyben a Ravens győzelme, a második félidő elején szépen végigment a Bills (Ty Johnson szerezte a TD-t) és 21-10-nél megint támadhatott, ott viszont egy borzasztó trükkös játékkal elvesztették a labdát, és innen már nem volt visszaút – meg még kihagytak egy mezőnygólt is, csak hogy semmi se sikerüljön. Ez a passz azért még így is élményszámba ment:

A Bills így elvesztette a veretlenségét, és a mérkőzés megmutatta, hogy a védelem gerincében, főleg az LB-sorban a sérülések miatt azért nagy gondok vannak, és Sean McDermott sem tudja a végletekig elrejteni a hiányosságokat. Mindeközben a Ravens bizonyította, hogy a felső polcra tartozik a gyengébb kezdés ellenére is. Henry 199 yardja meg egész egyszerűen brutális.

(katonadani)

Kansas City Chiefs @ Los Angeles Chargers 17-10

Katasztrofálisan indult a mérkőzés a Chiefs számára, ugyanis előbb Carson Steele vétett fumble-t, majd a Chargers végigment a pályán és Ladd McConkey révén touchdownt szerzett, ezt követően pedig Mahomes dobott egy interceptiont, ráadásul a visszahordás során a szerelési kísérletnél sikerült lesérítenie legjobb elkapóját, Rashee Rice-t, aki úgy tűnik az egész szezonra kidőlt. Szóval 11 perc játékidő után ott tartottunk, hogy a Chargers 10-0-ra vezetett.

Herbertéknek azonban a következő 49 percben egyetlen pontot sem sikerült feltenniük a táblára. Egy kihagyott mezőnygóljuk volt, azon kívül meg puntolgattak össze-vissza. A két kezdő tackle kiesése gyakorlatilag ellehetetlenítette a játékukat, a Chiefs jól fellépett a futásokra, play actionöknél és sima dropbackeknél pedig azonnal ott termettek a védők Herbert nyakán. A védelem azonban jól tartotta magát, amennyire a Chiefs ellen lehet. A 17 engedett pont szinte semmi, nem is mutatott jól a Chiefs offense, de most ez a gyengébb teljesítmény is elégnek bizonyult. Xavier Worthyt kell kiemelni az 54 yardos elkapott TD-je miatt, illetve övé volt a meccset lezáró first down is. Emellett Kelce maradt a régi Chargers-ölő szerepében, hiszen az előző meccseken kiöregedni látszó tight end 89 yardot szerzett, lehetett rá támaszkodni.

Sokáig úgy tűnt amúgy, hogy ezt a 17 pontot sem sikerül feltenni a táblára, de a végén Samaje Perine befutott a célterületre, megfordítva a találkozót. Nem volt egy jó meccs Mahomeséktól, de a Chargers túl sok hibát vétett (legalább 7-8 pre-snap büntetés a támadófaltól, dropok, protection hibák, satöbbi), hogy ekkora tehetség deficittel legyőzze a címvédőt. A Chiefs így veretlen maradt, de Rice-t elvesztette a szezonra, ami nagy problémát jelenthet még az offense-nek.

(katonadani)

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers 31-29

A Vikings nagyon csúnyán elintézte a Packerst – legalábbis három negyeden keresztül. A félidő vége előtt 28-0-ra vezettek, és csak azért nem lett nullázás a vége, mert Jalen Nailor elejtett egy puntot, ami után csak pár yardot kellett megtennie a Green Baynek a touchdownért. Előtte viszont nagyon sima volt az egész. Darnold ugyan az elején majdnem dobott egy interceptiont, de utána dobott TD-t Jordan Addisonnak, Justin Jeffersonnak és Josh Olivernek is, illetve Addison futott is egy hatpontost. Flottul működött minden, simán masíroztak végig a pályán, első öt támadásukból négy TD-vel végződött. Mindeközben a túloldalon Love két interceptiont is dobott, még ha nem is annyira tehetett róluk, de összességében a visszatérő irányító eléggé pontatlan volt és erőltette a dolgokat, aminek nem lett jó vége. Tegyük hozzá, hogy két mezőnygólt is kihagyott a Packers – új rúgóra lesz szükségük hamarosan –, emellett a védelem is sok hibával és sárga zászlóval játszott.

A második félidőbe viszont belealudt a Vikings, bár nehéz őket hibáztatni ilyen sima első félidő után. A minnesotaiak következő öt támadásából három punt és két turnover született (Xavier McKinney megszerezte negyedik interceptionjét is idén). A harmadik negyedben mondjuk a Packers sem jutott még sehová, de a negyedik játékrész végül meglepően izgalmas lett. Szereztek két gyors touchdownt (egyiket a turnoverből), közben egy kétpontost is megcsináltak és hat pontra feljöttek 10 perccel a vége előtt! Itt megrázta magát a Vikings és egy mezőnygólig eljutottak, majd szereztek is egy interceptiont (ez már Love hibája volt abszolút) és egy fumble-t is kiharcoltak, így végül jóval nehezebben, de behúzták a meccset. A legvégén még egy TD-t szerzett a Packers, de az onside kick nem sikerült, így zárult a találkozó.

Nehéz megmondani, mit jelent ez a negyedik negyed, ahol visszajött a Packers, de az első három negyedet nagyon magabiztosan húzta be a Vikings és ezzel veretlen maradt.

(katonadani)

Pittsburgh Steelers @ Indianapolis Colts 24-27

A 3-0-s Steelers abszolút favoritként várta a meccset a rengeteg sérüléssel küzdő és 1-2-es mérleggel rendelkező Colts ellen. Ehhez képest Anthony Richardsonék azonnal egy parádés TD-drive-val kezdtek a Pittsburgh elit védelme ellen, sőt a következő két támadásból is született 10 pont, pedig addigra Richardson már megsérült és Joe Flacco állt be irányítani (a red zone-ban a második TD előtt).

Eközben a Steelers támadósora teljesen beragadt. Az első 28 percet punt, turnover on downs, punt, fumble sorrendben sikerült lehozni és csak a félidő legvégén jött össze egy mezőnygól. 17-3-as hazai vezetéssel mentek tehát pihenni csapatok, de a szünetben sem sikerült csodát tennie Mike Tomlinnak. A második félidőt egy punttal kezdte a csapat, majd Justin Fields összehozott egy -20 yardos sacket úgy, hogy még a labdát is elejtette.

A Steelers szerencséjére a Colts ezt nem tudta kihasználni, ráadásul Fields is elkezdett jól játszani és a földön összehozott két TD-t, valamint egy passzolt hatpontost is jegyzett. Csakhogy eközben a védelem is benyelt 10 pontot (Flacco nagyon jól játszott, illetve a futás is kellően hatékony volt), így az utolsó bő 2,5 percben még három pontos hátrányban volt a Pittsburgh. A Fields mágia viszont elfogyott, nem sikerült még mezőnygól-távolságig sem eljutni, így az ex-Raven Joe Flacco ismét győzelemre vezette a csapatát a Steelers ellen.

(renningan)

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
2024-09-30 08:46

Well, eddig tartottak a jó vibe-ok, de legalább Allen estében dobott bombája király volt

F.Krisztian
F.Krisztian
2024-09-30 10:30

A Packers meccsen a speciális egység TD-jét végül miért nem adták meg? Erről lehet valamit tudni? A külföldi közvetítésből számomra nem derült ki.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x