Connect with us

Hír

Visszanézhetők lehetnek a face mask szabálytalanságok a jövőben

A csütörtök esti Vikings-Rams rangadó egy face mask szabálytalansággal dőlt el végleg, amely után ismét felvetődött a kérdés, hogy ezek az objektíven megítélhető szabálytalanságok miért nem visszanézhetőek? Erre reagálva az NFL bejelentette, hogy a versenybizottság megvizsgálja majd a kérdést a 2024-es idény után.

A face mask szabálytalanságok visszanézhetőségével kapcsolatban az az egyik fő probléma, hogy ha ezt vissza lehet nézni, akkor ezer másik dolgot miért nem? És itt nem a holding vagy a pass interference szabálytalanságra kell gondolni, hanem az egyéb egyértelműen megítélhető esetekre. A Rams például úgy kapott ki a Bears ellen, hogy a mindent eldöntő drive-ban Matthew Stafford interceptiont dobott, csakhogy előtte az egyik Bears védő konkrétan fejbe nyomta. Nem volt face mask szabálytalanság, csak egy sima saller, de mindkettő pont ugyanolyan szabálytalan.

Vagy ott a horse collar tackle, a hip-drop tackle stb., amik után az NFL általában még külön büntetéseket is kiszokott osztani (ergo objektíve meg tudják ítélni, hogy szabálytalanság volt-e vagy sem). Igazából nincs erős érv amellett, hogy ezeket az eseteket miért ne lehetne visszanézni, egyszerűen az NFL nem akarja, hogy a sárga zászlókra (vagy épp azok elmaradására) dobálják a főedzők a piros zászlókat.

Persze valahol el kell kezdeni és erre a face mask teljesen jó, de nem lenne meglepő, ha végül nem lenne ebből semmi.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x