Connect with us

Hír

Egy újabb tehetség a kukában

Míg az európai futballrajongó legmélyebb álmát aludta, addig az USA-ban sokkoló videó jelent meg az egyetemi foci egyik legtehetségesebb futójátékosáról. Korábban röviden megemlékeztünk már az Oklahoma Sooners üdvöskéjéről, Joe Mixonról és arról is, hogy milyen galibába keveredett 2014 során. A két évvel ezelőtti balhé részletei azonban a mai napig nem kerültek nyilvánosságra, most viszont óriási port kavartak az alábbi képsorok.

 

 

Amint azt a felvétel is bizonyítja, Mixon nem kisebb jobbossal kínálta meg hölgy diáktársát, mint Ray Rice akkori párját, az ügyből mégsem lett semmi, csupán annyi, hogy egy év próbaidőt és 100 órányi közmunkát kapott, valamint az első évében nem lépett pályára, de eltiltás nem követte az esetet. Az egészben a legnagyobb furcsaság az, hogy az Oklahoma vezetőedzője, Bob Stoops és elnöke, David Boren is tudott a botrányról, sőt még a videóhoz is hozzájutottak, ennek ellenére sem követte szankció az esetet. Az világos, hogy Mixon kivételesen jó running back, akár első körben is elkelhetne, de egyik játékos sem ér annyit, hogy egy csapat vezetése ekkora rizikót vállaljon egy ügy eltussolásával. Stoops és Boren bevállalta a rizikót, de most már ők is elismerhetik, hogy kár volt “kiállni” Mixon mellett, mert komolyabb utóélete is lehet a pofonnak, mely az állásukba is kerülhet.

 

A Sooners futója tehát nem volt olyan szerencsés, mint a Chiefsben most tündöklő Tyreek Hill, aki szintén családon belüli erőszak miatt lett kirúgva az állami rivális Oklahoma State Cowboys csapatából. Hillről tudni kell, hogy azért csúszott a drafton, mert 2015-ben megütötte és fojtogatta terhes(!) barátnőjét, és ennek köszönhette azt is, hogy az eredeti csapata kipenderítette a keretből. És milyen furcsa, hogy mennyit számít egy videó, hiszen Hill előéletét sokan nem ismerik, hiszen nem sok hír volt róla, nemhogy képi bizonyíték, most pedig rengeteg focirajongó imádja őt és csodálja elképesztő játékát. Nos, Mixonnak már biztos nem lesz ilyen nagy “szerencséje”, mert kizárt, hogy ne szivárogna át az ügye a profi liga szélesebb rajongói körébe. A tehetség azonban egy balhéval nem vész el, szóval Mixon is reménykedhet, hogy talál majd magának egy profi csapatot, ahol megbocsájtanak neki, bár azt hozzá kell tenni, hogy ép eszű ember messziről kerüli az ilyen karakterű játékosokat. Egy focista egyszerűen nem érhet annyit, hogy a vezetés kockára tegye a franchise renoméját.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!