Connect with us

Hír

4 éves szerződést kapott az afganisztáni veterán

A Steeler négy éves szerződést adott a támadófalember Alejandro Villanuevának. A 28 éves játékos ez idő alatt 24 millió dollárt fog keresni.

 

 

Villanueva története nagyon érdekes, ugyanis NFL-es karrierje előtt leginkább Afganisztánban szoltált. Négy év alatt három afganisztáni túrán is részt vett (összesen 20 hónapon keresztül) Army Rangerként, majd hazatértekor több kitüntetésben is részesült, például bronz medálban harci zónában végzett hősies szolgálataiért, mivel sebesült társát mentette ki a tűzharc közben elszigetelt helyről (a történetéről bővebben itt írtunk).

 

A játékosnak emiatt mindössze 2015-ben lett először csapata, amikor is leigazolta a Steelers. Ez azt is jelenti, hogy mindössze két éve van a ligában, vagyis a Steelers a következő szintén két évre egy ERFA és RFA tenderrel összesen max. 3 millió dollárért megtarthatta volna (a játékos ugyanis duplán korlátozott szabadügynök ilyen kevés tapasztalattal). Ezt azonban a veterán nem akarta elfogadni, nem írta alá az RFA tenderét, a Steelers pedig végül megjutalmazta egy szép kis szerződéssel. Mondjuk tényleg kicsi, mindössze a 30. legjobb left tackle fizetés.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!