Connect with us

Minden ami NFL

Kik használhatják ki a kétségbeesett csapatokat?

Ugyan még messze az október 31., amikor véget ér a cserélési időszak a csapatok között, de már most lehet olyan káoszelméleteket gyártani, amik vagy jól néznek ki, vagy teljesen reálisak lehetnek papíron. Megszokhattuk már, hogy általában ilyenkor vagy olyan csapatok trade-elnek, akik a rájátszásért küzdenek, de égető szükség van egy hiányposztra érkező jó játékosra, vagy akiknek már minden mindegy, és inkább már most kezdik kiszórni a ballasztot a csapatból, nagy nevek pedig ritkán váltanak ilyenkor csapatot. Most mégis mertünk nagyot álmodni, és a “kétségbeesett cserékből” próbáltunk pár teóriát összeszedni.

 

 

Jacksonville Jaguars – Eli Manning, QB

 

Az AFC Southban ismét teljes káosz uralkodik, és gyakran egymást múlják alul a csapatok. A kaotikus küzdelemben jelenleg a Jaguars áll nyerésre, ám nem tennék arra komoly összeget, hogy a 17. fordulót követően is az ő nevükkel kezdődik majd a csoport. A védelem úgy néz ki összeállt, és képes meccseket hozni a csapatnak, de azért nem ártana egy fokkal jobb támadójátékot összerittyenteni, mert előbb-utóbb a “Run, Fournette, run” nem fog már beválni (arról nem is beszélve, hogy amúgy nem valami nagy átlaggal fut). Na most ez a reform biztos hogy nem Blake Bortlesszel fog megtörténni, és ezt előbb-utóbb belátják Floridában egy cut formájában is. Mivel emberemlékezet óta most először van esély a top 5 draftcetli helyett egy rájátszás helyet megcsípni, ezt a ziccert érdemes lenne kihasználni. És itt jönne a képbe egy Eli Manning (vagy Philip Rivers).

 

Mindkettő Coughlin embere volt, utóbbit ő draftolta, előbbivel meg két gyűrűt is szerzett a Giants főedzőjeként. Kérdés, hogy a Giants mennyire akarja újrakezdeni 0-5 után, mikor szemmel láthatóan esik darabjaira az öltöző, és nem csak a sérülések miatt, illetve érik egy HC-GM csere is, valamint egy top 5-ös pick, amivel lehetne új irányítót húzni az amúgy sem fiatal Manning elé. A Chargersnél sem jobb a helyzet, bár ott erősebb a csapat, a Los Angeles-i költözés nem igazán van a játékosok ínyére, de kettejük közül Manningre látnék több esélyt, bár az is inkább a nullához van közel. Bortlesnek alighanem lefőtt a kávé, ahogy a Giantsnek is 2017-re, most lehet az utolsó lehetőség értéket is kapni Manningért, amit beinvesztálhatnak az újjáépítésbe. A Jagsnél lenne pénz Manningre, más kérdés, hogy ezzel az elkapóállománnyal ő sem tudna nagy csodákat tenni, de hátha Coughlin kitalálna erre valamit.

 

New England Patriots – Dominique Rodgers-Cromartie, CB

 

A passz elleni védekezés borzasztó New Englandben, és erre senki nem számított a Gilmore – Butler kettős láttán. Viszont meglepő lenne, ha ez a teljes szezonban így maradna, de ha nem akarják a véletlenre bízni, akkor bejelentkeznek a Giants által eltiltott DRC-ért, aki bár 31 éves, még mindig elképesztő szintet képvisel a ligában. Cromartie a 0-5 okozta frusztráció áldozatává vált, és jelezte lelépési szándékát a csapattól, aminek az eredménye egy eltiltás lett – vagyis jelen állapotban közelebb áll a cuthoz, minthogy végigtolja a szezont, de talán pont emiatt egy trade keretein belül olcsóbban megszerezhető lenne. Ugyanakkor neccesen férne csak be a fizetési keretbe, épp emiatt valószínűbb, hogy egy esetleges cut után próbálkoznak csak be nála, már ha.

 

Houston Texans – Joe Staley, OT

 

 

Deshaun Watson remek bemutatkozáson van túl, képes győzelmeket hozni csapata számára, és eddig a nehezebb ellenfelek ellen is helyt állt. Természetesen a sokak által messiásként várt franchise irányító megérkezése után megy tönkre a fal, ami nagyban megnehezíti Watson játékát, még ha ez a számain nem is mindig látszik meg. Duane Brown egyelőre még nem tért vissza holdoutjáról, de ha biztosra akarnak menni, akkor nem bízzák a véletlenre, és elhozzák Staley-t a 0-5-tel álló 49erstől. Staley neve szinte minden évben megjelenik az ehhez hasonló cserélgetésekben (ahogy Joe Thomasé is), de talán most jött el az ideje annak, hogy a 33 éves OT-t végre elengedje a csapata. A Texanst ugyanis egy normális támadófal választja el a csoportgyőzelemtől.

 

Chicago Bears – Jarvis Landry, WR

 

Ez a szcenárió mesze eltér az eddigiektől, de ha jobban megnézzük, nem alaptalan. Egyrészt a Dolphins offense eddig borzasztó csalódás, Jay Cutlerrel nem akarnak menni a dolgok. Ez még csak az eleje a dolgoknak, hiszen Landryvel is egyre több probléma van. Van egy függőben lévő ügye amiről október végén lesz tárgyalása, de ami még ennél is fontosabb: jövőre szabadügynök lesz. Már a szezon előtt is olvashattunk trade pletykákat róla, de talán most lehet mindennél indokoltabb. És hogy miért pont a Bears? Nos, egyrészt nekik lenne pénzük megkínálni egy nagy szerződéssel, másrészt Mitchell Trubisky végre bevetésre került, viszont fogynak előle az elkapók, márpedig ha Kendall Wright a legjobb célpontod, az sehogy sem egészséges állapot. Landry egy mindig megbízható elkapó lehetne a fiatal irányító kisegítésére, valamint a Trubisky – Howard – Cohen – Landry – Meredith ( – White?) ötös köré már lehetne építeni egy fasza kis támadósort a következő offseasonben.

 

Indianapolis Colts – Jimmy Graham, TE

 

Egy újabb olyan csere, ami a játékosnak nem igazán érné meg, hiszen egy rosszabb csapathoz kerülne, de hát az ilyen üzletekbe ritkán van beleszólása a játékosoknak. Graham seahawksos karrierje összességében hatalmas csalódás, pedig elég sokat áldoztak be érte. Még ha Ungert sikerült is pótolni, az az első kör így utólag fájhatt, ráadásul annyi pénzzel terheli le a fizetési keretet a tight end szerződése, hogy alig jut belőle erősítésre. Russell Wilson teljesen elvan Graham szolgálatai nélkül, Andrew Lucknak és Jacoby Brissettnek viszont hatalmasat dobna a teljesítményén, egy a bibi, hogy jövőre hosszabbítani kellene vele. A Colts fizetési kerete ráadásul lehetővé tenné Graham fizetésének átvállalását, a Hilton – Moncrief – Doyle – Graham négyessel pedig brutális támadójátékot lehetne alkotni, főleg hogy a Coltsnál szeretik a dupla TE-s felállásokat. A Colts ráadásul két kötelezőnek mondható győzelmének hála még meccsben van a rájátszásba jutásért, már csak egy egészséges Luck hiányozna a teljességhez. Egyelőre a novembert lőtték be a visszatérésének, de ez a dátum csúszhat.

 

Cleveland Browns – Trumaine Johnson, CB

 

 

Tavaly Jamie Collins, idén Trumaine Johnson eshetne a Browns ölébe más csapat tisztogatása miatt. Johnsonra másodszor is franchise taget helyezett a Rams, és egyes pletykák szerint nem véletlenül nem írtak vele alá hosszú távra, Wade Phillips elképzeléseibe ugyanis nem fog illeni a jövőben. A Rams jövőre elég szép cap space-szel rendelkezik, de ebből már Alec Ogletree hosszabbítása is faragott, valamint Sammy Watkins és Aaron Donald szerződése is terítéken van jövő nyárra, amik Johnson kontraktusát a háttérbe szorítják. Viszont még egész jó értékű draftpicket kaphatnak érte, amiből lehetne építkezni jövőre. A hiánya nem sokban befolyásolná a Rams jelenlegi védelmét, a Brownsnál meg újra Gregg Williams kezei alatt dolgozhat, akinél az utóbbi két évben top szinten teljesített. Azt meg már le sem írjuk, hogy a Brownsnak mennyi pénze van, bőven beleférne még egy hosszabbítás is Johnsonnal, ezzel pedig teljes lehetne a cornerback sor Clevelandben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!