Connect with us

Hír

Schneider: Helyreállítunk, nem újraépítünk

John Schneider, a Seattle Seahawks general managere nem próbálja álcázni az idei offseason tevékenységüket. A csapat rengeteg fontos játékostól vált meg az idei szabadügynök piacon, de ennek ellenére sem az a helyzet aminek elsőre látszik.

 

 

A Seahawks az idei holtidényben kivágta Richard Shermant, elcserélte Michael Bennettet, a lejáró szerződésű játékosaik közül pedig elengedték Jimmy Grahamet, Sheldon Richardsont és Paul Richardsont is. Ráadásul Earl Thomas eltrade-elése és Cliff Avril cutolása is terítéken lehet még, de neki és Chancellornak az egészsége miatt is kérdéses a játéka, vagyis szinte a védelem 3/4-e kicserélődhet a tavalyi szezonhoz képest. A pénz nagy úr az NFL-ben, a tavalyi csalódást keltő szezon pedig komoly lépéseket követelt meg a general managertől.

 

Mindig nagyon nehéz meghozni ilyen döntéseket, hiszen kulcsjátékosok távoztak tőlünk a tavasszal, de ha továbbra is versenyben akarunk lenni a bajnoki címért, ahhoz meg kellett lépnünk ezeket a roster move-okat. Ez nem rebuild a részünkről, hanem reset. Nem akarjuk teljesen elölről kezdeni az építkezést, inkább helyre akarjuk állítani a rostert. Wagner, Brown, Baldwin és Wilson mind remek játékosok, akik köré szeretnénk új elemeket beilleszteni. Rengeteg cap space-t szabadítottunk fel a későbbiekben, ezt sokan elfelejtik, pedig e nélkül nem lesznek játékosaink.

– mondta Schneider.

 

A sajtó úgy aposztrofálja Carrollék tevékenységeit, mint egy deja vu-t, hiszen a történelem során már csinált hasonlót a GM-HC páros, méghozzá 2010-ben. Abban az évben érkeztek mindketten a csapat élére, és rögtön nekiláttak kipucolni a rostert. Schneider szerint azonban nem hasonlítható össze a két év.

 

Nem mosnám össze a két szezont. Az egy rebuild volt, mert új alapokra szerettük volna helyezni a keretünket, most nem erről van szó. 2010 óta irányítjuk a csapatot, folyamatosan formáljuk, ahogy idén is, szó sincs rebuildről.

– zárta érvelését.

 

Akárminek is hívjuk, kétségtelen, hogy a 2018-as Seahawks egy új korszak kezdete lehet.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!