Connect with us

Draft

Jó cornerből sosem elég – Vikings draftértékelő

Teljesen más ívet írt le a Vikes draftja, mint azt várták az elemzők. A nyilvánvaló OG-szükség helyett az első két napon mégis CB, és OT érkezett, és Jalyn Holmes húzása után (talán Carlson kivételével) kizárólag fejleszteni való embereket hoztak. Elég jól léptek viszont a draftolatlanok között, 3-4 olyan játékos is van, aki kis szerencsével a rosteren maradhat a szeptemberi vágáskor.

#30 Mike Hughes CB

Hughes top 3 CB volt az idei drafton, minden megvan hozzá, hogy shutdown CB lehessen belőle, és a special teamben is azonnal szerepet kaphat. Meg ugye egy divízióban vagyunk Rodgers, Stafford, és az új fegyvereket és edzőt kapó Trubisky karjaival. A csapatnak elsősorban slot CB-re van szüksége, Hughes pont itt nem játszott sokat az egyetemen. Zimmer és Spielman értik, hogy ma egy dolog fontos: felzabálni az ellenfél passzjátékát. Hughesnak van még mit tanulnia, szerencsére ezt a liga egyik legjobb DB-edzőjétől teheti meg.

#62 Brian O’Neill OT

Spielman kivárt a fallal, de pont előtte húzták ki a lényegesebb arcokat. O’Neill ennek ellenére kezdő lehet, nagyon atletikus játékos, képes dominálni, persze meg kell említeni azt is, hogy erő terén komoly hiányosságokkal küzd. Ezt szerencsére lehet orvosolni.

 

 

#102 Jalyn Holmes DE

Ez is klasszikus Zimmer-pick volt. Nyers, atletikus, erős DE, akit technikailag kell csak nevelni, fizikailag már nem. Az Ohio State-en nem sok esélye volt játékra időt találni, olyanok mellett kellett rotációba kerülnie, mint Sam Hubbard, a jövőre top picknek várt Nick Bosa, Joey Bosa, Tyquan Lewis, vagy Raekwon McMillan. Sajnos sem szélre, sem belülre nem tökéletes, viszont ha kap a rotációban lehetőséget, és esetleg hajlandó kicsit nőni még, akkor egy univerzális falembert is kaphatunk belőle.

#157 Tyler Conklin TE

Nagyon atletikus srác, kosaras háttérrel. Elkapások terén tud nagyot alkotni, erre szükség is lenne Rudolph mellett, ugyanis Morgan inkább blokkolásra és ST-re van (ebben pedig Conklin nem annyira jó). Persze nálunk semmit nem jelent egy közönségkedvenc TE kihúzása, lásd tavaly Bucky Hodgest. Javítania kell a mozgásán is, ugyanis sokszor fizikailag meg tudják őt verni a védői.

#167 Daniel Carlson K

Forbath nagy versenytársat kapott így, Carlsonnak ágyúszerű rúgásai vannak, messziről és kickoffok esetén tud igazán alkotni. Vita nélkül a legjobb kicker volt a drafton, elég nagy megkönnyebbülést jelent az ő jelenléte egyáltalán már az edzőtáborban.

 

 

#213 Colby Gossett OG

A röpke 140 kilós Gossett nagyon developmental, szinte minden téren fejlődnie kell. Mélysére azonnal jó lesz, és ha megfelelő edzést kap, akkor kezdő lehet belőle hosszabb távon.

#218 Ade Aruna DE

Újabb technikátlan, de fizikális DE prospect. Nincs kérdés, hogy évekig nem lehet kezdő, egyelőre várjuk meg, hogy megmarad-e a rosteren. Sokan egyből Hunterhez hasonlították, de azért higgadjunk le, Hunter nem csupán a fizikumával tűnt ki először sem.

#225 Devante Downs LB

Semmi különös, LB-mélység, esetleges ST-szerep, ha egyáltalán a csapatban marad.

UDFA-k

A DE Hercules Mata’afa nagy fogás, a jobb DE-k közé tartozik, a csúszás után hatalmas steal draftolatlanként. Holton Hill szintén a jobb CB-k közé tartozik, ha nem játssza az agyát. Jelen állás szerint két csapatra elég minőségi CB van a Vikingsban, ebből azért csak ki lehet hozni valamit, és még elkapók is jöttek itt.

Hughes meglepő, de utólag érthető választás volt. Ki lett pótolva a legerősebb egység leggyengébb része is, más tereken pedig (OL, DL) elsősorban jól edzhető, reményteli arcokat hoztak. Ahol hiányoznak kezdők, ott is tele lett a csapat fiatal tehetségekkel, ez egy simán jó draft volt, semmi extra, itt már tényleg a szerződésekre és hosszabbításokra lehet koncentrálni a holtszezon hátralevő részében. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a jól edzhető tehetség nem egyenlő a kezdő kaliberrel. Értékelés: B+.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!