Connect with us

Minden ami NFL

Melyik 0-2-es csapatnak van a legnagyobb esélye a rájátszásra?

Nyolc csapat áll jelenleg 0-2-vel az NFL-ben, de nincs még minden veszve a liga negyedének. Az utóbbi két évben ugyanis három csapat is 0-2-vel nyitott, majd a 10+ győzelemmel fejezte be az évet (2017 Saints, 2018 Texans, 2018 Seahawks). 1990 óta pedig a 0-2-vel nyitó csapatok 12%-a jutott be a rájátszásba, így statisztikailag a nyolcból egy idén is be fog jutni. De kinek van erre a legtöbb esélye?

8. Miami Dolphins

Nope. Not happening. Két meccs alatt 10-102 a pontaránya a delfineknek… Ráadásul két hazai meccset lőttek már el. 1949 óta senki nem vesztett két egymást követő meccsen 40+ ponttal. Soha egyetlen csapat sem kapott még ki egy szezonon belül kétszer 40+ ponttal hazai pályán (via Bill Barnwell). A Dolphins mindkettőt megtette, a szezon első két hetében.

Sokkal jobb esélye van a Miaminak arra, hogy a valaha volt legrosszabb csapatként vonuljon be a történelemkönyvekbe, mint hogy rájátszásba jusson.
[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

7. Washington Redskins

Az offense-től nem vártam sokat Keenummal és kvázi elkapó nélkül – habár az újonc McLaurin nagyon jól játszik -, de a védelem pocsék játéka nagyon csalódást keltő. Nyomást nem sikerül generálni az egyébként elég jó védőfaltól, és úgy nyelik a hosszú játékokat, mint kacsa a nokedlit (7/12, 230 yard, 3 TD).

A sorsolás egyébként nem vészes, konkrétan a 8. legkönnyebb, így nem tartom teljesen elképzelhetetlennek, hogy több győzelmet szerezzenek végül az előttük álló akár 3 csapatnál is – nagy különbséget nem látok a 4-7. helyen álló gárdák esélyei közt -, de ehhez nagy pálfordulásra lenne szükség – és a Giants ellen minimum egy, de inkább két győzelemre.

6. Cincinnati Bengals

Az első meccsen jól nézett ki a Bengals, Daltonék megszorongatták a Seahawkst, aztán otthon olyan borzasztó teljesítményt tettek le mind offense-, mind defense oldalon az asztalra a 49ers ellen, hogy rossz volt nézni. Számomra inkább az előbbi volt kiugró teljesítmény.

Zac Taylor rendszere egyébként nem néz ki rosszul, és John Ross is feléledt hamvaiból, de ennyire pocsék támadófal mögött nagyon nehéz bármit is alkotni – futójáték például nem is létezik. És hát a védelemre sem lehetnek büszkék Cincyben.

A sorsolás a középmezőnyben van (14. legkönnyebb), de a 9. heti bye weekig utaznak Buffalóba, Pittsburghbe, Baltimore-ba és Los Angelesbe is, így inkább a hazai Cardinals-Jaguars lehetne fogható, a bye week után pedig a Raiders, a Jets és a Dolphins ellen lehet keresnivalója a csapatnak, de nem látok sokat (5 győzelemnél többet) ebben a csapatban.

5. Denver Broncos

Akár még hátrébb is tehettem volna a vadlovakat az eddigi két meccsen mutatott játék alapján, ráadásul a Broncosé a legnehezebb fennmaradó sorsolás a ligában – pedig közel álltunk ahhoz, hogy helyettük a Bears legyen most itt. És ha nem tud egy csapat pontokat feltenni a táblára, akkor előre meg van ásva a sírja. Flaccóékkal pedig pontosan ez a helyzet, pocsékul néz ki az offense.

Ami viszont még problémásabb, hogy Vic Fangio védelme is bemondta az unalmast az első körben, és ugyan Trubiskyék ellen jobban nézett ki a dolog, sok erős csapat jön még szembe. A passzsiettetéssel valamit kezdeni kell, mert az nem járja, hogy a Broncos sackeli és üti meg az ellenfél irányítóit a legkisebb arányban a ligában, miközben Von Miller és Bradley Chubb rohamoz a két oldalon.

Nem látni sok meccset a menetrendben, ahol esélyes lesz a Broncos a szezonban, így különösen nehéz Fangióék dolga, de talán a keret itt a legjobb a 4-7. helyen álló csapatok közt.

4. New York Giants

A Giants az utóbbi hét szezonból hatszor 0-2-vel kezdett, most viszont végre vége a Manning-érának, és jöhet Daniel Jones. Az újonc irányítók általában nem tündökölnek egyből, és Jonestól sem várható, hogy a hátára vegye a csapatot, de szerintem többet hozzá tud tenni a játékhoz, mint Eli – ha mással nem, legalább az atletikus képességével.

A támadósor szerintem jó lesz, de a védelemmel Jones nem tud sokat kezdeni… A Giants pedig jelenleg nem tudja siettetni az irányítót és borzasztó coverage-ben is. Nem egy jó kombináció.

A sorsolás viszont nem vészes, konkrétan a 7. legkönnyebb a továbbiakra, 5-6 győzelem simán összejöhet az óriások számára (Dolphins, Redskins 2x, Cardinals, Lions, Jets, Buccaneers mind fogható kategória), de a playoff azért messze van ilyen védelemmel.

3. Pittsburgh Steelers

A Steelers minden bizonnyal első lett volna a listán, ha Big Ben nem dől ki a teljes szezonra, azonban Mason Rudolphban én nem bízom annyira, hogy az egyébként könnyű (6. legkönnyebb) sorsolás mellett PO-ba vigye a csapatot. És a védelem sem mutatja jó arcát már évek óta, nagyon csúnya hibák jellemzik az egységet.

Az irányítócsere épp arra jó nálam, hogy így a nehéz ellenfelek ellen nem lesz igazán meccsben a Steelers. A gyengébbek ellen így is összejön majd 5-6 győzelem – Dolphins, Bengals 2x így is kötelező kategória, és fogható akár a Browns, a Cardinals, a Jets, a Bills, a Colts vagy a 49ers, habár azért nagy pénzt nem tennék a Steelersre egyik gárda ellen sem.

2. Carolina Panthers

Egy egészséges Cam Newtonnal az első helyen lenne a Panthers, hiszen Brees sérülésével teljesen nyitott a csoport, a párducok pedig szerintem jó erőt képviselnek: az offense sémát tekintve kiváló, az elkapók folyton üresen vannak, a védelem pedig jól mutatott az első két fordulóban.

Azonban Newton nem egészséges, és Kyle Allen fog kezdeni minimum ezen a héten, aztán meglátjuk, milyen állapotban lesz Newton – egy félig egészséges Newton nem biztos, hogy jobb Allennél. A sorsolás pedig nehéz (13. legnehezebb), az utolsó 8 meccsből csak a Redskins lehet könnyű falat (Packers, Falcons 2x, Saints 2x, Seahawks, Colts), így előtte kellene virítani valami nagyobbat. A Cardinalst muszáj lenne megverni most vasárnap, ha tényleges esélyt akarnak a playoffra, de igazából a következő hat találkozóból kellene minimum négyet, de inkább ötöt hozni. Összejön az eleje Allennel, a végére pedig egészséges (és jó) tud lenni Newton? Óriási kérdőjelek, és valószínűleg nem a válasz rájuk.

1. New York Jets

A Jets az első? A csapat, amelyik konkrétan olyan rosszul nézett ki a Browns elleni hétfő esti rangadón, mint a történelmi mélységekben lévő Dolphins? Az a Jets, amelyik papírforma szerint 0-6-tal fog majd kezdeni? Igen, az a Jets.

Kéne egy bravúr a hetedik hétig bezárólag az Eagles-Cowboys-Patriots trió egyike ellen a mononukleózisból visszatérő Darnolddal, de utána már könnyű a helyzet. Ezzel együtt is a 2. legkönnyebb a Jets fennmaradó sorsolása, az említett második Pats elleni meccs (7. forduló) után a Jaguars, Dolphins, Giants, Redskins, Raiders, Bengals, Dolphins hetes következik, itt simán összejöhet 6-7 győzelem is, majd a szezon végén a Ravens, Steelers, Bills trió ellen sem elképzelhetetlen két W, és akkor már meg is lehet a 9-7, ami érhet egy wild cardot.

Nem világverő banda ez a Jets, nincs pass rusher, szar játék miatt még a pocsék CB-sorban is padoztatni kell a tavaly borzasztóan túlfizetett Trumaine Johnsont, a támadófal sem jó, az edzők közt bármikor jöhet egy armageddon, mégis úgy gondolom, hogy ha fejben nem omlanak össze – és ez egy nagy ha -, akkor a Jetsnek van a legjobb esélye bejutni a rájátszásba a 0-2-es csapatok közül – habár azt hozzátenném, hogy szerintem idén egy ilyen gárdát sem látunk majd januárban.

 

*Megjegyzés: A Jaguars már elmozdult a 0-2-ről, így nem akartam őket belevonni a listába, illetve a 0-1-1-es Cardinals merülhet még fel, mint nyeretlen csapat, ám ők sem teljesítették tökéletesen a 0-2-es kritériumot. Mindkét gárda magasan lenne a listán egyébként.

 

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!