About the author

14 Comments

 1. 1

  Mr. Robot

  Számomra nagyon érdekes, hogy fizetési sapka ellenére is, mindig vannak olyan csapatok, akik “tele vannak” a posztjukon az elitbe tartozó játékosokkal.

  A Patsnél ott van a Brady-Gronk-Edelman hármas mellett egy elég fasza linebacker sor, a Broncosnál egy Manning-Thomas-Sanders hármas mellett egy ligaelit védelem, a Packersnek a Rodgers-Nelson-Cobb hármas mellé egy több, mint korrekt támadófal és két LB csúcsfizetéssel, és még lehetne sorolni.

  Az ilyen franchise-akról kéne példát vennie a balfaszoknak mezőny végébe tartozó kluboknak, a Jags, Bucs és a Raiders például nagyon faszán megy ebbe az irányba, de azért még lenne min javítani, ugyanakkor a Titans-Redskins-49ers hármas meg számomra ennek az ellenkezője. A Browns az Browns, illetve még erre a Ramsre leszek kíváncsi, kíváncsi vagyok jövőre sikerül-e valami fasza elkapót draftolniuk.

 2. 2

  jimboy

  Apró nüanszok dönthetik el évekre a franchise sorsát. Nem mind1, hogy melyik draft classnál trade-elsz fel, kiért és mennyit. BB-re jellemző, hogy első körös picket az esetek túlnyomó részében a védelem megerősítésére használ. Offense-en belül is inkább a falra használta fel ezeket (Mankins, Solder), mintsem a skill pozíciókra. Viszont emiatt rá volt kényszerítve, hogy jól keresgéljen a hátsóbb körökben és a 2013-as drafttól kezdve szinte csak a hátsóbb körökben választott emberekből lesz valami. Szerintem először a védelemmel kell kezdeni mindig valamit, utána van értelme csak elkezdeni felépíteni a támadósort, kivéve, hogyha van egy tényleg kivételes tehetséggel megáldott QB. Mondjuk a Patsnél az utóbbi időben elég evidens volt, hogy azzal a támadósorral nem kell túl sokat foglalkozni, egy-két töltelékember kell a falba aztán kész. És a mázli faktor is nagy volt, hiszen a mai napig nem értem, hogy csúszhatott ki Gronk az első körből. Meg persze a draftolatlan újoncok közül is lehet találni olyat, akiből aztán nagy ember lehet (lsd, Butler)

  A Browns ezt elég faszul csinálta főleg tavaly, amikor 1/8-on és 1/22-n is választhattak volna, de ha a korábbi évekre visszamenőleg megnézzük, hogy kiket draftoltak akkor valahogy mindig arra a végkövetkeztetésre jut az ember, hogy fogja a fejét és nem tudja kínjában sírjon-e vagy nevessen a pickeket olvasván.

  A Rams építkezése nekem nagyon tetszik, mivel pont azt az elvet követi, amit én is gondolok. Adott egy nagyonjó védelem, most idén elhozták a class legjobb futóját, van egy átlagnál nem rosszabb irányítójuk, egyedül az elkapósor, illetve a támadófal hagy kívánnivalót maga után, de ezeket 2-3 éven belül meg lehet oldani. Ha ez sikerül, akkor nem tartom kizártnak, hogy ismét jöjjön a varázslat St. Louisból (vagy esetleg addigra már LA-ből)

 3. 3

  Mr. Robot

  Igen, a Rams az érdekes lehet, tényleg a te szempontjaidnak leginkább megfelelő csapat. Jó falembert lehet hátsóbb körökből is találni, viszont egy “franchise elkapó” nagyot tudna dobni ezen a támadósoron. Na meg ahhoz képest, hogy a faluk rettentő gyenge, eddig csak 6-szor sackelték Folest, ami nagyon jó mutató, meg is látszik Foles passzmutatóin, ami tekintve, hogy “nincs” elkapója, egész korrekt.

  Az általam említettek közül talán a Bucks áll még a legközelebb a te szempontodhoz, két ligaelit játékos a védelemben, feltörekvő csillagok a front7-ben, egyedül a secondary gyenge, van franchise QB és WR is, egyedül egy RB hiányzik.

  A Raidersnél és a Jagsnél a fiatal offense tetszik, a franchise QB-RB-WR mindkét klubnál max másodéves, és a védelembe is vannak jól csengő nevek, noha maga a rendszer még hagy maga után kívánni valót…

  Illetve ott van a Packers draft & develop módszere is, ami egész hatékony, és lehetővé tesz egy csúcsgázsit kapó QB-2WR hármast, és ugye nemsokára Lacy is megkaphatja a nagy pénzt.

 4. 4

  jimboy

  A Bucsba azért egy kevésbé vállalhatatlan támadófal sem ártana :D
  A többivel egyetértek

 5. 5

  katonadani

  a Bucsszal nagyon nem értek egyet, attól h van egy David meg egy McCoy, nem lesz jó védelmed, náluk sincs, a támadófal meg mindennek az alapja, így nekem ők épp nem tetszenek. És azt bele se számítottam, h Lovie Smith sem tartozik a krémhez.

 6. 6

  Carey25

  Ajjj Butler aztán nagy ember, harmad olyan nem lesz soha mint Revis vagy Harris. Még most is a SB pickjéből él, nemtom mit istenítik még mindig, egy jobb WR agyonveri. Azért mert undrafted volt bármelyik másik undrafted megcsinálta volna a játékot ha Wilson ugyanígy dobja meg, merthogy nem pontosan tette oda de ez már rég nem téma. A lényeg az hogy a gyerek túl van szopva/sztárolva még most is.

 7. 7

  Mr. Robot

  Szerintem ez rossz helyre ment, de amúgy egyetértek, Butler eddig “egy játékból él”, erősen sarkítva.

 8. 8

  sting

  Szerintem Gronkot alul értékelted.
  Bőven többet ér, hiszen képes mindig hozni azt a pluszt, amit ők nem.
  És sokszor ez a kevés az ami egy-egy meccset eldöntő tényező.
  És talán ezt még pénzben kifejezni is nehéz.
  Persze mind mellé kell egy kiváló irányító és edzői gárda, akik képesek kihasználni az adottságait.

 9. 9

  jimboy

  kifejthetnéd, hogy miért gondolod, hogy alulértékeltem.
  az 1. esetben Gronk minden idők második legjobb tight end átlagfizetését kapná
  míg a 2. esetben a minden idők legjobban kereső tight endje lenne

 10. 10

  jimboy

  egy olyan játékosról beszélsz, aki tavaly még draftolatlan újoncként került a ligába, most pedig a Patriots első számú és legjobb cornere. egyedül Brown szopatta meg a nyitómeccsen, de ott nehezen lehetett volna jobban védekezni az elkapón. igaz, a számok ezt nem támasztják alá.

 11. 11

  sting

  Csak statisztikai szempontból közelítetted meg a kérdést.
  Az emberi szempontokat figyelmen kívül hagytad … Konkrétan arra gondolok, hogy mekkora hatással van a többi csapattagra és azok teljesítményére. Ha ő a pályán van a többiek sokkal jobban teljesítenek. Mentálisan is felnőtt Brady és Edelman mellé. Ott van a O-falban vált vállhoz vetve velük ha kell, és képes egyszerre lekötni a LB-ek és DB -ek figyelmét még blokkolási felállásnál is. Nem mellékesen az öltöző egyik hangulatfelelőse. Keveset beszélnek róla, de az öltözői hangulat nagyrészt meghatározza egy csapat teljesítményét. Lásd Dolphins, 49-rs … stb.
  Az emberi tényezőket és kvalitásokat is figyelembe véve a 12-14 milla/év-e fizetés közelebb áll a mai realitáshoz, és valszeg 2-3 év múlva ez még hatványozódhat is.
  Amugy Gronk fizetésének felosztásánál látszik mennyire jól dolgozik a Pats menedzsment. Folyamatosan a reálérték alatt mozognak a fizetések 2-3 millával.

 12. Pingback: FK! Premium Selection #5 | Fűzővel kifelé!

 13. 12

  Carey25

  Már ne is haragudj de azért abból a DB felhozatalból nem túl nehéz kiemelkedni kivéve McCourtyt.

 14. 13

  jimboy

  az ilyen szentimentális és romantikus dolgokat nem vettem bele, csupán a mocskos anyagiak és statisztikák szempontjából vizsgáltam a kérdést. persze amit írsz abban igazad van.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team