Connect with us

Beharangozó

Csak működjön az az ujj

 

A Detroit Lions elveszítette a Packers elleni csoportdöntőt, így hatodik kiemeltként utazhat Seattle-be. Bár jócskán a Seahawks az esélyesebb, és még idegenben is kell játszani, mégsem hiszem, hogy a Packers járt jobban. A többi beharangozót ITT (Seahawks), ITT (Texans) és ITT (Raiders) olvashatjátok. 

 

1482082005268

 

Hiányzik Earl Thomas, nem olyan jó ez a Seahawks

 

Mint mondtam, a Seahawks az esélyes. Ugyanakkor ez a Seahawks nem az a Seahawks, amit az utóbbi években megszokhattuk. A szezon közepén volt egy fellángolásuk, de a megszokottól eltérően nem sikerült a lendületet átvinni a szezon végére. Nem sikerült megszerezniük a második kiemelést, hiába volt a kezükben, ráadásul az utolsó hat meccsükből hármat is elveszítettek és a 49erst is csap éppen hogy sikerült legyőzni.

 

A védelem nem az az elit egység, amihez hozzászokhattunk, Earl Thomas kiesése hatalmas érvágás nekik. Vele a Seattle a legjobb pont/meccs mutatóval rendelkezett (16,2), azóta a 19.-kel (24,5)! Vele az 5. leggyengébb passer ratinget engedték az ellenfelek irányítóinak (79,9), nélküle a 28.-at (105,0), pedig a Rams három ponton tartása még kozmetikázza is az eredményt. Persze Wagner-Wright-Chancellor-Avril-Bennett-Sherman tengely még mindig elit, de vannak komoly gyenge pontok a védelemben.

 

10052015-gamer20

 

Továbbá az offense sem megbízható, a Wilson előtti támadófal a borzalmas és a nagyon pocsék között mozog, tavaly pedig egy az ideinél gyengébb Lions védelem megtudta fogni az ideinél jobb Seattle falat. Persze semmire sincs garancia, nincs két ugyanolyan meccs, de a védelem hiányosságai és a támadófal nem léte elég esélyt nyújt egy meglepetésre.

 

Csak Stafford ujja ne fájjon

 

Matt Stafford dobókezének középső ujja megsérült a Bears elleni meccsen. Azóta a csapat sorozatban három mérkőzést bukott el, ami még akkor is fájó, ha mindhárom csapat playoffba jutott. Stafford a sérülése óta három és fél meccsen annyi interceptiont dobott, mint előtte 12-n, ráadásul csak három TD passza volt, ami nagyon elkeserítő. Pedig megvoltak a lehetőségek, a Giants és a Packers ellen is volt egy rosszul dobott labdája Tate-nek, ami sima TD lehetett volna, olyan dobások, amiket ezelőtt nevetve megoldott. Így hát a Lions győzelme attól függ, hogy hozzászokott-e Stafford a ujján lévő kötéshez annyira, hogy kihasználja a Seahawks védelmének hibáit.

 

matthew-stafford-golden-tate-121916-getty-ftr_uyfeq66ph9ppz1fv7jjmd5vf

 

Mással ugyanis nem nagyon próbálkozhat a csapat. Hiába volt Zack Zennernek most pár jobb meccse, biztos nem a földön fogja megnyerni a meccset a Lions, és a védelem sem lesz képes végig megfogni Wilsont (DeAndre Levyéknek ráadásul Wilson mellett Jimmy Grahamra is árgus szemekkel kell figyelünk, nagyon nagy szükség lesz a jó LB játékra). Wagnerék jó eséllyel kiveszik Ebront a játékból, Marvin Jonest pedig Richard Sherman fogja kezelésbe venni, tehát minden Staffordon és Tate-en múlik. Ebben nagy segítség lenne a center Travis Swanson visszatérte center pozícióba, ugyanis nélküle koránt sem annyira stabil a Lions támadófala, mint kellene, továbbá ne lepődjünk majd meg Anquan Boldinon sem, a veterán klasszisnak hatalmas meccse lehet.

 

A győzelemért!

 

A Lions védelme vélhetően be fog állni futás ellen és folyamatosan blitzelni fogják Wilsont, oldja meg a passzt, ahogy tudja. Így viszont kissé all in módon nagyobb szerep hárul majd a secondaryre: feltéve, hogy Darius Slay végig egészséges lesz, a Lions meg tudja majd fogni a ‘Hawks offense-t. A nyomás Staffordékon lesz, mindenképpen hibátlan, labdabiztos játék és jó red zone hatékonyság kell majd a csapattól (meg hogy a bírók ne felejtsék el a szabályokat). Illetve az, hogy a negyedik negyedben egyszer se kerüljenek két labdabirtoklásnyi hátrányba. Igazából utóbbi a legfontosabb, nem nagyon van ugyanis idén clutchabb csapat a Lionsnél.

 

51pco

 

Egyébként a Lions nyolc meccs óta nyeretlen a rájátszásban, a Seahawks pedig sorozatban kilenc győzelemnél jár hazai pályán. Egyszer minden sorozat megszakad. Ráadásul a Lionson kívül eddig négy csapat jutott be úgy a rájátszásba, hogy nem sikerült másik PO-ba jutott csapatot legyőzniük az alapszakaszban: ők 2-2-vel végeztek a Wild Card körben, tehát bármi megtörténhet.

 

detsea

 

A mérkőzéshez a Seahawks oldalról rowitól a beharangozót ERRE, a másik találkozóhoz a Texans oldaláról ERRE, a Raiders oldaláról pedig ERRE keressétek! Este pedig kibeszélő az összegző cikkünkben, ITT!

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!