Connect with us

Hír

A Bears elnöke megfosztaná a visszavonult játékosokat egészségügyi jogaiktól

 

Január 25-e óta áll az Illinois-i törvényhozás bizottságainál egy javaslat, mely szerint a profi sportolók nem a nyugdíjig, hanem csak 35 éves korukig kaphatnának rokkantsági támogatást. Biztos nem fogják megszavazni, hiszen az az állam profi sportjának végét jelentené, azonban van egy nagyon félelmetes pont: a Bears elnöke, George McCaskey javaslatára nyújtották be, legalábbis a játékosok szakszervezete (NFLPA) így értesült. Illinoisban a sérült dolgozók igényelhetik korábbi munkaadójuktól az egészségügyi költségeik térítését, és egy bértámogatás fizetését. Ezt venné el a Bears elnöke a játékosaitól, amire ugyan nyomós pénzügyi oka van, mégis elképzelhetetlenül felelőtlen, és letolja magáról azt a terhet, ami a játékosai játszatásának előnyeivel jár.

 

AR-141229914[1]

 

Veszélyes precedenst teremthet, hogy a liga adminisztratív eszközökkel leplezi el a sporttal járó veszélyeket. DeMaurice Smith, az NFLPA vezetője szerint ez nettó kizsákmányolás. “Köntörfalazás nélkül fogalmazva ez megint csak egy kísérlet, hogy másokat sodorjanak életveszélybe, amíg az ő tárcájuk hízik.” A ligát jelenleg is 4500 volt játékos pereli csak az agyrázkódás miatt, és akkor nem beszéltünk az olyan hátborzongató számokról, mint hogy minden negyedik játékosnak szüksége lesz egy ízületi protézisre, ötször akkora arányban szenvednek ízületi bántalmaktól, mint az átlag, és négyszeres az esély arra, hogy degeneratív idegrendszeri problémájuk lesz, mint az Alzheimer-kór, vagy az ALS.

 

Igen, a játékosok nagy része (talán az agyrázkódást kivéve) tisztában van ezekkel. Viszont a Bears elnökének is tisztában kell lennie azzal, hogy a nagyobb erő nagyobb felelősséggel jár.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!