Connect with us

Magyar foci

Tanulni, majd nyerni jön a Gorillaz a HFL-be

 

Bajnokként, mégis újoncként érkezik a Gorillaz a HFL-be. Ők a sötét ló a kiemelt osztályban, igazából az ellenfelek játékosai sem feltétlen tudják, mire számíthatnak a megerősített dunaújvárosiaktól. A keret megerősödött, amihez nélkülözhetetlen volt az anyagi biztonság és a támogatók bővülése, így névadó szponzorként a DAK Acél szállt be a csapat mellé és az önkormányzattal is a hátuk mögött Magyarország legjobb, amerikai focira is alkalmas stadionjában rendezhetik majd hazai mérkőzéseiket.

 

Grátz Vilmos főedző és nem mellesleg szövetségi kapitány szerint tanulni jöttek első évben a HFL-be és ő az, aki mérsékelni próbálja az elvárásokat. Hiszen a játékosok egy része (a megszólaltatottak többsége) már az első meccsükön nem hogy győzelmet remél, de győzelmet is vár a tavalyi gyenge szezon után bizonyítani vágyó Budapest Wolves ellen.

 

Bachrathy Kornél, a csapat balkezes irányítója azt emelte ki, hogy remek a társaság a csapatnál, nagyon jó hangulatúak az edzések, ami azért is van így, mert a srácok ugyan a meccseket rendkívül komolyan veszik, magukat nem. Kornél egyébként a pályán kívül a MAFSZ főtitkára és barátai ugyan szokták ezzel ugratni, ez a titulusa nem segít neki sem a bírókkal, sem pedig az ellenfél pass rushereivel szemben. Sőt, ha lehet, még jobban figyelnek rá. A HFL-ben kvázi kuriózumként végig under center szokta kapni a labdát és nem szokott futkározni, ő inkább gyorsan szabadul a labdától. A támadójátékokat egyébként ő maga hívja, nem pedig Grátz Vilmos, hiszen remek kettejük kapcsolata, a főedző pedig így többet tud foglalkozni a védelemmel.

 

Fotó: csakujvaros.hu

 

A Gorillaz sokat erősödött a DIV1-es bajnokcsapathoz képest és szükségük is lesz erre, hiszen ez már más kávéház. Három import játékosuk mellett több magyar is érkezik kölcsönbe a csapathoz alsóbb osztályokból, legtöbben a Budapest Eaglesből, ahonnan több válogatott kerettag is beépül a dunaújvárosiakhoz, mint például a kézilabdás múlttal rendelkező elkapó, Mészáros Márton, aki tavaly az Eaglesben DIV2-es MVP volt. Szerinte azzal lephetik meg ellenfeleiket, hogy meccsről meccsre változtatnak a játékukon, a gameplanen, így kiszámíthatatlanok tudnak maradni. Papp Péter, a csapat egyik védőfalembere szerint nem kell meglepniük senkit, egyszerűen a jó játékaikat kell jól előadni.

 

Az importok közül a Batman-cipős defensive backkel, Victor Allen Williams Jr.-ral beszélgettünk a Digi Sport forgatásán. Williams hat évesen kezdett focizni Milwaukee-ban (Wisconsin) és a holtszezonban mikor otthon tartózkodik, rendszeresen beszél magyar csapattársaival, akik számára a családot jelentik.  Az ő mottója egyrészt az, hogy a foci olyan, mint a karácsony: jobb adni, mint kapni, másrészt pedig hogy a védelem nyeri a bajnokságot, a támadósor pedig eladja a jegyeket.

 

Williams megosztott velünk egy kínos sztorit is, amiről azonnal Willie Beamen jutott eszembe (“Minden héten háború”). Történt ugyanis, hogy tavaly az Eaglesszel és a Gorillazzal is bajnoki döntőt játszhatott, ráadásul ha jól rémlik, ugyanazon a hétvégén. Előbb az Eaglesszel ment volna fel a pályára, azonban elég rosszul lett és a pálya mellé hányt. Ráadásul bármikor, mikor lejött a pályáról a védelemmel együtt, megtette ugyanezt. Mielőtt azt hihetnénk, hogy rosszat evett és gyomorrontása volt, kiderült, hogy ugyanez megtörtént a Gorillazzal is a döntőben, tehát ezt a reakciót feltehetőleg a nagy tét és a stressz válthatja ki belőle. Reméljük azért a kiemelt osztályban leküzdi ezt a “sajátos rutinját”.

 

A keret egyébként még velük együtt sem kifejezetten mély, hiszen összesen 15 támadó és 20 védőjátékossal operálnak (ebből 12 kölcsönben szerepel), ami azért behatárolja a lehetőségeket és nagy hátrányban vannak emiatt például a fővárosi csapatokkal szemben. A védelmük kiemelkedett a DIV1-ben, mindössze 6 pontot engedtek átlagban, azonban kicsit át kell alakítaniuk a defense-t a HFL többet passzoló csapataihoz.

 

Fotó: dunaujvaros.com

 

A Gorillaz játssza a HFL nyitómeccsét most szombaton 14 órától hazai pályán a Budapest Wolves ellen, a mérkőzést a Digi Sport élőben közvetíti. Mi a helyszínen fogjuk megnézni a találkozót, ajánljuk ezt Nektek is, de a TV előtt is színvonalas közvetítést várhattok a stábtól, illetve mi is könnyen lehet, hogy Facebookon bejelentkezünk a stadionból élőben. A második fordulóban a dunaújvárosiak a bajnok Steelerst fogadják, majd utaznak Győrbe és Egerbe, végül pedig fogadják a másik budapesti egyesületet, a Cowbellst. A nyitómeccsen kívül a Digi Sport a győri idegenbeli találkozójukat közvetíti. A meccseken kívül ajánljuk a Digi Sport kéthetente jelentkező HFL magazinját, az Első és 10-et, amiben saját rovatot is kaptunk a mérkőzések bahrangozására. A magazin első adását ma 18.35-től csíphetitek el.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!