Connect with us

Magyar foci

Meglestük a jövő Farkasait!

Újabb HFL meccsre szombatig várni kell, viszont az már playoff hétvége lesz a magyar első osztályban! Mi azonban nem bírtuk kivárni, és szerettünk volna a kellemes időjárásban egy meccsre kilátogatni, végül a Budapest Wolves Future Team osztrák Divízió 1-es bajnokiját választottuk a Bratislava Monarchs ellen, azaz meglestük a jövő Farkasait.

 

Fotó: Isztl Patrícia

 

Mivel a Wolves szombaton a Miskolc Steelers vendégeként érdekelt a HFL rájátszásában, várható volt, hogy nem sok első csapatos játékos lép pályára, de néhány ismerős arccal így is találkoztunk. A Wolves nem titkolt szándéka idén a HFL megnyerése, és erre is szentelik minden energiájukat, míg az osztrák bajnokságban jobbára az új generáció és néhány első csapatos játékos kap lehetőséget a bizonyításra és játékpercek szerzésére. A cél a tisztes helytállás volt, mert egy elég erős ellenfél érkezett a Rozsnyay utcába, egyenesen Pozsonyból.

 

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy csak és kizárólag a Wolves érdekelt minket, mert nem mindennap van alkalmunk más európai csapatot Magyarországon látni. A Monarchs ráadásul egy régi ismerős, hiszen indultak már a magyar bajnokságban korábban, ám azóta történtek változások a keretükben. Mindössze 4 import játékos volt a Monarchs keretében, két amerikai és két spanyol játékos, a többiek mind szlovák nemzetiségűek voltak, tehát jobbára északi szomszédjaink játékosainak szintjét mérhettük fel.

 

Budapest Wolves Future Team 9 – 43 Bratislava Monarchs

 

Fotó: Isztl Patrícia

 

A Monarchs elég combosan bekezdett, az amerikai irányító, Daniel Dobson vezetésével pillanatok alatt megszületett a találkozó első TD-je. Egy 50+ yardos TD passz, amit a jobb oldalon játszó elkapó, Ľuboš Paprčka kapott mértani pontossággal a kezébe. Akkor még nem tudtuk, hogy ezt a játékot nem először fogjuk látni a meccsen. A Monarchs pár kivételt leszámítva végig Pistol formációban nyomták a találkozót, azaz tight end nélkül, 2-2 elkapóval mindkét oldalon. Dobson pedig kedvére válogathatott, mert nem csak az elkapói, hanem a futói is bemutattak jó pár pazar elkapást.

 

[quote] Dobson lett az MVP

A Fűzővel Kifelé! Meccs MVP-je díjat a Monarchs irányítójának ítéltük, aki zseniális játékkal, közel 400+ totál yarddal járult hozzá csapata elsöprő sikeréhez. [/quote]

 

A fiatalokból álló Wolves védelem nem tudta tartani a lépést a Monarchs támadóival, illetve a támadásokból sem lett mindig first down, de látnivalóban így sem volt hiány, és itt most nem a hölgykoszorúra gondolok, amire ismét csak nem találok szavakat immáron sokadjára magyar meccseken. A közönség szórakoztatására Majoros Csaba vállalkozott, aki nem csak a támadósorban, de a special teamben is fontos szerepet játszott. Majoros kétszer is fake punttal próbálkozott az első félidőben, ám amíg egyszer a megiramodásából 1 yard híján nem lett first down, másodjára már sikerült meglepnie a Monarchs egységét egy Deák Balázsnak adott passzal, szép jelenetsor volt. A támadósor viszont már nem tudott ilyen éles lenni, noha főként Majoros, Varga Tamás és Bartos Ferenc közreműködésével sikerült passzokból előrehaladni, összességében azért nem ez volt Gombos Bence irányító élete meccse.

 

Azonban ez a Monarchsot nem tántorította el, és sorra pakolták fel a pontokat az eredményjelzőre. Dobson ellenállhatatlan volt, remekül érezte a zsebet, mintha Aaron Rodgerst láthattuk volna akcióban. Ha jött a nyomás, lépett kettőt és már tiszta dobóhelyzetbe került, ha ő maga iramodott meg, akkor néha ketten sem tudták földre vinni, a passzai pedig nagyon szép spirálban szálltak egyenesen oda, ahová ő szánta, kb. egy kezemen meg tudnám számolni hány rossz passza volt. Ráadásul mindent megtettek az elkapói annak érdekében, hogy fenntartsa kiváló mutatóját, Paprčka mellett az elkapó Jakob Lukáč és a futó Juraj Sanitra is kisegítette elkapott TD-kel, egyet pedig Stefan Slovák vitt be egy rövid yardos futójátéknál.

 

Fotó: Isztl Patrícia

 

Sajnos a meccs során érvénybe lépett a Mercy Rule, mert egy Monarchs safety, majd a labda visszaadásából visszahordott Lukáč TD 43-0-ra módosította az állást a harmadik negyedben, de ez mintha kicsit felszabadította volna a Farkasokat, élükön Ferenczy Dániel linebackerrel. Ferenczy előbb egy kierőszakolt fumble-ben játszott fontos szerepet, később pedig ő tette fel a Wolves első TD-jét is a táblára. Ekkora már Marek Pavlovič irányító volt a pályán a vendégeknél, aki azonban nem sokáig élvezhette a műfűből áradó 500 fokos meleget, mert egy sacket követően úgy sikerült földre vinni, hogy nem jött már vissza a pályára, cserébe a kiejtett labdát Ferenczy bevitte a célterületre, a kétpontos viszont kimaradt. Ám nem csak ez a 6 pont került fel a táblára, hanem egy sikeres Docsa Márton mezőnygól is, időrendben ez volt hamarabb.

 

[quote] A Wolves legjobbja: Ferenczy Dániel

Itt már nem volt olyan egyértelmű, kinek ítéljük a Farkasok közül az MVP címet, Ferenczy mellett Majoros Csaba is megérdemelte volna az elismerést, de bár a védelem sok pontot kapott a találkozó során, mégis egy linebackernek ítéltük oda az elismerést, köszönhetően a TD-jének és. [/quote]

 

Szokták mondani, hogy a részvétel a fontos, de a Wolves Future Team esetében tényleg az volt a lényeg, hogy minél több olyan játékos jusson szerephez, aki az első csapatban kevésszer kaphat bizonyítási lehetőséget. A vereség ellenére egyáltalán nem bántuk meg, hogy végül kilátogattunk a meccsre, ahol ismét szívélyes fogadtatásban részesültünk a Wolves által, amit még egyszer köszönünk nekik. Azonban csüggedésre nincs idő, mert szombaton egy újabb erőpróba következik számukra, és nem azért utaznának le Felsőzsolcára, hogy vereséggel távozzanak onnan.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!