Connect with us

Hír

Mindenki kezdjen egy spórolni, 2021-ben jön a lockout!

Az NFL Játékos Szakszervezete arra buzdítja tagjait, hogy kezdjenek el spórolni a 2020-as szezont követő lockoutra, ami már nem pusztán lehetőség, hanem minden valószínűség szerint be is fog következni.

 

 

Az NFLPA ügyvezető igazgatója, DeMaurice Smith az MMQB-s Albert Breernek nyilatkozta a következőt:

Azt hiszem egyre nyilvánvalóbb, hogy vagy sztrájk vagy lockout lesz 2021-ben.

Smith az NFL csapatok tulajdonosait okolja minden rosszért, ami jelenleg a ligában van a fizetéseket illetően. Véleménye szerint ugyanis a tulajdonosok összejátszottak a legutóbbi CBA tárgyalása során és a ligával közösen próbálták az NFLPA-t kijátszani, de ennek még egyszer nem adnak teret.

Az utóbbi időben egyre nagyobb feszültséget okoz a focisták fizetése, ennek legfőbb oka, hogy az NBA-be beáramló rengeteg TV-s pénznek köszönhetően az ottani fizetések borzalmasan megugrottak, erre pedig az NFL-esek nagy része rendkívül irigy is.

Azt hozzá kell tenni, hogy az NBPA sokkal erélyesebben lépett fel a pénzek szétosztásával kapcsolatban. Ugyanis amíg Adam Silver (az NBA komisszáriusa) azon volt, hogy ezt a rengeteg beáramló pénzt fokozatosan osszák el a játékosok között több éven keresztül, addig a Chris Paul vezette szakszervezet ezt nem hagyta. Ők ugyanis minél hamarabb szerették volna megkapni jogos jussukat, amit végül el is értek. Ennek köszönhetően jöhetett létre ez az átmeneti időszak, amikor is mindenki a valós értékéhez képest is két-háromszoros pénzt kaphatott.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!