Connect with us

Hír

Belichick nem rajong a nemzetközi meccsekért

A Patriots vasárnapi Raiders elleni győzelmével letudta az NFL 2017-es szezonra tervezett nemzetközi meccseit, de show must go on alapon ez évről évre nem csak folytatódni, de bővülni is fog, előbb-utóbb új országokkal is. Ez sokakat megoszt az NFL berkeiben, a legutóbbi győztes hadvezér például nem rajong ezekért a találkozókért.

 

 

Őszintén szólva én nem bánnám, ha nem kellene több ilyen meccsre mennünk. Túlságosan messze van, még úgy is, hogy sokszor egyik partról a másikra kell repülni országon belül. Néha borzasztó a szervezés, hiszen nincsenek hozzászokva a rendszeres NFL menetrendhez, ami több órás káosszal járhat, ez pedig alaposan megnehezíti a felkészülést is. Egyszerűen túl sok mindenre kell odafigyelni egy ilyen túra előtt, és sokszor a lényegre, a meccsre nem jut elég időnk, mert túlságosan kimerülünk a kapkodásban.

 

A mexikóvárosi meccs ráadásul nem csak az idegen ország, de a magaslati levegő miatt is külön kihívást jelent a csapatoknak. A Patriots ennek örömére haza sem utazott a denveri (szintén magaslati levegőn lejátszott) meccséről, és az Air Force Akadémiáján készült fel a mexikói összecsapásra. A hangulatért egyáltalán nem kár, hiszen az Aztécában sokszor lehetett hallani Tom Brady éltetését, pedig ugye papíron ez egy idegenbeli találkozó volt nekik. Mégis, az éremnek két odlala van, és egy főedzőnek nyilván fontosabb a felkészülés mint az élmény.

 

Jó kis utazás volt, de elég is volt. Nem csak a túrára, de a meccs körülményeire is egy hetet készültünk, tényleg alig esett szó a fociról a hidratáltság és a megfelelő étrend mellett. Ha egy másik városban lenne, ahol nem ilyen extrém feltételei lennének a meccsnek, akkor az talán jobb lenne. De mindegy, ez jutott, készültünk rá becsülettel, és örömmel láttam, hogy megérte, mindenki tette a dolgát, és nyertünk. Szerencsére semmilyen természeti tényező, vulkánkitörés vagy földrengés nem hátráltatta a lebonyolítást, az lett volna még a hab a tortán.

– mondta Belichick.

 

Nos, akármilyenek is a körülmények, Mexikóváros 2021-ig biztosan rendez NFL meccset az alapszakaszban, jövőre talán a Patriots nélkül.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!