Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #13

Újra teljes vasárnapot rendeznek, ahol sem a bye week, sem a hálaadás-napi banzáj nem csökkenti az NFL-sunday meccsdömpingjét, így nekem nehezebb dolgom volt megírni a beharangot, Ti viszont többet olvashattok ezen a szép (?) szombat reggelen. 

 

 

Detroit Lions @ Baltimore Ravens 19.00

A Ravens eddig idén az alábbi irányítók ellen tudott nyerni: DeShone Kizer, Brett Hundley, Tom Savage, EJ Manuel, Matt Moore és Andy Dalton. A Ravens az alábbi irányítóktól kapott ki idén: Blake Bortles, Ben Roethlisberger, Mitch Trubisky, Case Keenum, Marcus Mariota. Matt Stafford szerintetek melyik csoportba sorolható inkább?

A védő számok ennek köszönhetően inflálódtak kicsit a csapatnál, de velük van a kevesebb probléma. Joe Flacco a mély labdáiról híres igazából, ehhez képest idén 5/33 (15,2%), 7 INT, 21,2-es passer rating a mérlege 20+ yardos passzoknál. Persze jó lenne, ha Perriman hozzá tudna tenni bármit is, de felé dobálva Flaccónak 8,7-es passer ratingje van. Emlékeztetőül, ha minden labdát a földhöz vágna, akkor 39,6 lenne.

Ami segíthet a hollóknak az a hazai pálya, ugyanis az ellenfelek eddig csak a támadásaik 10,8%-ából (7/65) tudtak TD-t szerezni Baltimore-ban, ami a legalacsonyabb mutató a ligában. Ráadásul a Lions 40 éve nem nyert Baltimore-ban, akkor még a Colts ellen sikerült nekik. A futójáték is segíthet a Ravensnek, hiszen ez az ő igazi erősségük és a Lions sorozatban hat meccse enged futott TD-t, ami a leghosszabb aktív sorozat a ligában és a Lions leghosszabbja 2011 óta.

San Francisco 49ers @ Chicago Bears 19.00

Végre bemutatkozik kezdőként Jimmy Garoppolo a 49ersben! Nagyon vártuk már ezt, de azért ne számítsunk sokra tőle, hiszen lehet, hogy limitált playbookkal dolgozik majd a liga egyik legbonyolultabb támadósorában, illetve fegyverei sincsenek. Carlos Hyde kapta az utóbbi két hétben a legtöbbet a labdát a levegőben is a 9ersben, de persze ez nem is nagy csoda a skill playerekre pillantva. A Frisco támadósora egyébként idegenben kifejezetten gyenge, mindössze hat TD-t szereztek távol Santa Clarától, ami a legkevesebb az NFL-ben.

Ráadásul a Bears mindössze három meccsen engedett egynél több passzolt TD-t, szóval leginkább a futójáték dominálhat a meccsen. Annál is inkább, mert a Bearsnél is így lesz ez, Trusbiskynek ugyanúgy nincsenek fegyverei, mint Garoppolónak. Ráadásul ha a célterület közelébe kerülnek, ők futnak a második leggyakrabban az NFL-ben, míg a 9ers ellen futnak a leggyakrabban az ellenfelek, így erre lehet számítani a holnapi nap folyamán is.

Houston Texans @ Tennessee Titans 19.00

Idegenbeli hétfő esti rangadó utáni rövid héten idegenbeli csoportrangadót játszik a Texans, ami sosem egyszerű feladat. A texasiak legnagyobb fegyvere továbbra is Nuk Hopkins, aki Savage-dzsel a kormánynál is elképesztően konzisztens játékot tud felmutatni. Most pedig kedvenc ellenfeléhez látogat, ugyanis a Titans ellen 103,3 yardot átlagol, ami a legjobbja bármely csapat ellen (akivel legalább kétszer találkozott). Ráadásul nem is egy-egy kiugró meccs dobja meg az átlagot, kilencből hétszer legalább 94 yardot összehozott.

Érdekes aspektusa lehet a találkozónak, hogy Mariotáék tudnak-e a levegőben TD-t szerezni. Ugyanis az ő hatpontosaik érkeztek legkisebb arányban passzokból (48,2%), míg a Texans engedi a legnagyobb arányban passzokból a touchdownjait (83,9%). Tehát ki kell venni majd a red zone-ban Murray és Henry kezéből a labdát és inkább elereszteni azt, így lehet jobb esélye a hazaiaknak.

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars 19.00

Legutóbb nullára verte a Jaguars a Coltsot és Brissettnek most sem lesz egyszerű dolga. A Jaguars védelme ugyanis egész nap molesztálni fogja az irányítót, hiszen vezetik a ligát dropbackenként szerzett sackekben (10,2%), míg a Colts támadósora utolsó a ligában dropbackenkénti engedett sackekben (11,9%). Bonyolult a megfogalmazás, de a lényeg, hogy a Jaguars védőfala meg fogja alázni a Colts támadófalát.

A nagyobb meglepetés viszont az lenne, ha Bortlesék meg tudnák ismételni a hetedik fordulós teljesítményüket, amikor 518 yardot haladtak a meccs során. Idén ez volt a legjobbjuk és 1998 óta ez volt az első 500+ yardos meccsük. Múlt héten nagy gödörbe ásták magukat a Cards ellen, itt az ideje kilábalni ebből.

Denver Broncos @ Miami Dolphins 19.00

Vance Joseph volt csapata ellen készül bizonyítani, de egy borzasztó meccset várok. Szenvedő támadósorok csapnak össze alulteljesítő védelmek ellen, igazából ezt a találkozót ajánlom legkevésbé ebből a fordulóból. Elég annyit elmondani erről a két csapatról, hogy csak a Brownsnak (11) van hosszabb aktív nyeretlen szériája, mint a Broncosnak (7) és a Dolphinsnak (5).

Tampa Bay Buccaneers @ Green Bay Packers 19.00

Ez a meccs egy igazi fantasy-kánaán lehet. Kezdjük azzal, hogy mire mentek eddig a top elkapók a Packers ellen, jósolva kicsit Mike Evans estéjét:

  • 5 elkapás – 108 yard (Julio Jones)
  • 10 – 111 – 1 TD (A.J. Green)
  • 5 – 52 – 1 (Dez Bryant)
  • 9 – 97 (Adam Thielen)
  • 7 – 107 – 2 (Marvin Jones)
  • 10 – 169 – 2 (Antonio Brown)

A túloldalon a Tampa engedi a legtöbb targetet és yardot, illetve a második legtöbb TD-t az első számú WR-eknek. A Packersnél pedig Davante Adams ez, mikor Hundley irányít, hiszen őt keresi legtöbbet Rodgers helyettese. A Packersnél Jamaal Williamsnak is jó napja lehet, hiszen a Bucs 140 futott yardot enged átlagban idegenben (30. legtöbb), Williams pedig az első Packers játékos lett múlt héten, aki legalább 20-szor kapta meg a labdát egy héten a 2013-as Eddie Lacy óta. Ugyan van egy kis remény, hogy Aaron Jones a héten visszatér, szerintem inkább jövő hét lesz ebből.

Az egész NFC a Buccaneersnek szurkol majd a meccsen, mert a győzelmük szinte biztosítaná, hogy a Packers lemarad a rájátszásról, így pedig nem kell félni Aaron Rodgers visszatérésétől és attól, hogy januárban leigáz majd mindenkit.

Kansas City Chiefs @ New York Jets 19.00

A Chiefs visszatér a MetLife Stadiumba két héttel azután, hogy 68 perc alatt 9 pontot tudtak feltenni vendégként. Most ráadásul az erősebb New York-i csapathoz látogatnak. Többségben továbbra sem tudjuk elhinni, hogy ez egy tartós összeomlás a részükről és várjuk, hogyan lábalnak ki belőle Reidék. Viszont ha a Jetstől is kikapnak, akkor már nagy a baj, a csoportelsőség is nagy veszélyben lenne. A meccs sztorija Darrelle Revis lesz, aki a Chiefs színeiben most mutatkozik be, épp volt csapata ellen.

A Chiefs összeomlását egyébként nagyon jól lehet szemléltetni. A csapat csak négy TD-t szerzett a 8. forduló óta, (drive-jaik 8,3%-án, ami a legkevesebb a ligában), miután 21 TD-t szereztek előtte (drive-jaik 29,2%-án, ami a második legjobb volt a ligában). Alex Smith a 8. kör előtt 120,5-ös passer ratinggel bírt, Kareem Hunt pedig vezette az NFL-t scrimmage yardokban (1002), azóta Smith a 24. (78,7-as passer rating), Hunt pedig a 74. (232 scrimmage yard).

A Jets a hosszú passzaival nyerheti meg a meccset. McCown 11 red zone-on kívüli TD-vel rendelkezik, ami Matt Stafforddal holtversenyben a legtöbb idén. Robby Andersonnal játszhat össze, akinek 6 red zone-on kívül TD-je van, ami a Jets történetében 1986 óta a legtöbb.

Cleveland Browns @ Los Angeles Chargers 22.05

A Browns egy 0-4-es kezdést követen a 0-16 felé tendál, míg a Chargers a 0-4-es kezdés után a playoff felé közelít, amire a Chiefs bénázásával még nagyobb esély van. A mérkőzés legnagyobb sztorija Josh Gordon visszatérése lesz, aki 1077 nap után léphet ismét pályára. A Brownsnál el vannak ragadtatva Gordon formájától, kíváncsi leszek mit tud felmutatni a mérkőzésen, de az biztos, hogy nincsen jó matchupja. A liga legjobb formában lévő cornere, Casey Hayward vár rá, ráadásul a Chargers az utóbbi hat meccsen mindössze 4 passzolt TD-t engedett, ami holtversenyben a Ravensszel a legjobb a ligában. Ezen felül idén még senki sem tudott felmutatni 100 elkapott yardot egy meccsen ellenük.

A meccs akár szólhatna a futójátékról is, hiszen a Browns azután, hogy átlagban 75,7 yardot engedett csak az első 9 meccsén, az utóbbi két hétben 135, illetve 126 yardot futottak ellenük. A Chargersnek pedig valamiért hazai pályán nem megy a futás megállítása, hiszen 151,2 futott yardot tettek fel ellenük a csapatok a StubHub Centerben, ami a legtöbb a ligában.

New York Giants @ Oakland Raiders 22.25

Geno Smith visszatért!!! Holnap lesz 4767 napja, hogy olyasvalaki kezdjen irányítóposzton a Giantsben, akit nem Eli Manningnek hívnak (2004, Week 10, Kurt Warner). Azóta minden csapat legalább 3, minden NFC East csapat legalább 10 irányítót kezdetett az NFL-ben.

Ezt a meccset elnevezhetjük Zero-WR találkozónak is, hiszen a Giantsnél mindenki sérült, a Raidersnél pedig Cooper sérült, Crabtree pedig eltiltását tölti. Nem lesz túl szemet gyönyörködtető meccs, főleg mikor a Giantsnél a labda. Az óriások ugyanis csak a drive-jaik 10%-án szereznek TD-t (7/70), mióta OBJ-t elvesztették a hatodik fordulóban, ez pedig a legrosszabb mutató a ligában. Csakhogy a Raiders ellen szereznek legnagyobb arányban pontot az ellenfelek, a labdabirtoklásaik 44,5%-án. Két gyenge egység csak tehát össze a labda ezen oldalán.

Mivel elkapójuk nincs, így Jared Cookban és a futójátékban bízhat a Raiders. A Giants ellen lehet is futni, legalábbis ha nem a MetLife-ban vannak, hiszen otthonuktól távol 131,2 yardot engednek meccsenként a földön, ami a 29. helyre elég. Marshawn Lynchéknek ezt kell kihasználniuk.

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals 22.25

Ha nyerni tudna a Cardinals, akkor esélyük is lehetne a playoffra, amire David Johnson, majd Carson Palmer kiesése után nem sokan számítottak (de még év elején sem igazán). Lehet, hogy Arians életet tud lehetne Blaine Gabbert karrierjébe? Én kétlem, de két meccs alatt nem mutatott rosszul az irányító. Vele a támadássorozatok 31%-án pontot tudtak eddig szerezni (9/29), míg Palmerrel 29,3% (22/75), Stantonnal pedig 21,9% (7/32) volt ez az arány. Kíváncsian várom a folytatást. A Cardinalsnál védőoldalon Chandler Jonest szeretném még kiemelni, aki a legtöbb sacket és negatív yardos szerelést tudja felmutatni azóta, hogy a Patriotsból Arizonába került.

Neki is az lesz a feladata, hogy a remekül muzsikáló Rams offense-t megállítsa. Todd Gurley valami elképesztő évet tudhat magáénak: neki van a legtöbb TD-je (11), a legtöbb 100 yardos meccse (8), második a scrimmage yard listán (1344) és harmadik a futott yardok listáján (865). Jared Goff-fal és Sean McVayjel együtt pedig a legjobb fiatal HC-QB-RB triót alkothatják még évekig az NFL-ben.

Szerkesztőségi tippverseny

 

 

Bold predictions

balentin: Az első félidőben passzolt yardok rekordját Peyton Manning birtokolja, a 2005. január 9-én 361 yardot passzolt a Denver Broncos ellen. Ezt a rekordot most Jimmy Garoppolo átadja a múltnak és legalább 362 yardot fog passzolni a Bears ellen. Garoppolo egyéni rekordja egy meccsre vetítve 264 yard, míg a Bears passzvédelme idén csupán 215,8 yardot enged meccsenként az ellenfeleknek.

rowi: Wilson 400+ yardot szerez az Eagles ellen (passzolt+futott). Idén Manningé a legtöbb a sasok ellen, 366.

katonadani: Idén senki sem tudott még a Chargers ellen 100 elkapott yardot felmutatni egy meccsen. Most Josh Gordon csinálja meg ezt, 1078 nap kihagyás után.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!