Connect with us

Érdekességek

Mely csapat birtokolja a leghosszabb playoff nélküli időszakot?

A Buffalo Bills csapata utoljára 1999-ben tudott bejutni a playoffba, és utána egészen az idei szezonig kellett várnia a csapat szurkolóinak, hogy újra rájátszásban láthassák őket. Ez a sorozat idén tehát 17 évvel véget ért, ami valóban nagyon hosszú idő. Azt is gondolhatnánk, hogy a Bills rendelkezik a leghosszabb playoff nélküli korszakkal. Pedig nem. Sőt, ha az egész NFL történelmét nézzük, akkor az ő 17 évük még a dobogó alsó fokára sem elég.

A Bills jelenleg ebben a kategóriában a negyedik helyen tartózkodik, három másik csapattal közösen. A Broncos 1960-76, az Eagles 1961-77, a Giants pedig 1964-80 között szintén 17 évig kerülte a playoffot. Ám az ő rekordjaikon négy másik csapat képes volt túltenni.

A harmadik helyet ebben a kategóriában a New Orleans Saints csapata tartja, akik az 1967-es megalakulásuk után 20 évig képtelenek voltak bejutni a rájátszásba. A csapat szurkolóinak egészen 1987-ig kellett várniuk, hogy végre rájátszásmeccsen láthassák a kedvenceiket. A második helyen kisebb meglepetésre a Pittsburgh Steelers áll,  akik 1948-71 között, 24 évig maradtak távol a rájátszástól. Ez a 24 év nagyon sok idő volt, de két másik csapat képes volt  ezt is felülmúlni. Az első helyet ugyanis megosztva őrzi a Redskins és a Cardinals csapata. Előbbi 1946-70, utóbbi pedig 1949-73 között, 25 éven keresztül kerülte a playoffot.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a Super Bowl bevezetése előtt(1966) az esetek nagy többségében csak 2 csapat jutott be a rájátszásba, és ők ketten mérkőzhettek meg az NFL bajnoki címért. Így pedig nem volt annyira nehéz összehozni ezt a rekordot.

Jelenleg tehát 25 év a leghosszabb idő, amit egy NFL csapat rájátszás nélkül töltött el. Mivel a Bills idén bejutott, így az ő sorozatuk véget ért, és már biztosan nem fognak rekordot dönteni. Erre jelenleg a Brownsnak van a legnagyobb esélye, hiszen most már ők tartják a leghosszabb, még futó playoff nélküli sorozatot 15 évvel. Szóval, ha rekordot akarnak dönteni, akkor még 10 évig kerülniük kell a rájátszást.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!