Connect with us

Érdekességek

Mit csinál egy játékos, amikor véget ér a szezonja?

Az alapszakasz múlt hétvégén lezárul, ami azt jelenti, hogy 20 csapat kb 1100 játékosának ezzel véget ért az NFL 2017-es idénye. Na de mit csinálnak ilyenkor a játékosok? Geoff Schwartz, korábbi NFL játékos most megmondja neked!

 

 

Egyrészt megkezdődik a pihenés, hiszen a júliusi training campek óta ezeknek a srácoknak minden egyes nap egy küzdelem volt. Ám előtte van még néhány dolog, amit el kell rendezni a csapaton belül.

 

Ilyen például az úgynevezett “team exit” procedura. Ez magában foglalja, hogy minden játékos kipakolja a saját öltözőszekrényét, hogy szebben csillogjon, mint újkorában. Hogy adott játékos mit csinál a cuccaival, kidobja, elajándékozza, vagy szimplán elteszi a következő idényre, az a maga dolga. A lényeg, hogy csont üresre kell kirámolni a teljes öltözőt. Ez a csapat szezonjától függően lehet egy vidámabb, “családiasabb” esemény, vagy a teljes némaságot behálózó depresszív folyamat.

 

Ezután az orvosi vizsgálatok következnek, ahol ha sérült az illető, akkor egy másik szobában egyeztet az orvosokkal a szükséges beavatkzásokról. Ekkor van ugyanis a legtöbb idő a rehabilitációra, így gyakran olyan műtétekre is elküldik őket, ami nem lenne azonnali szükségletű, de a jövőt illtően nem árt, ha helyreteszik. Valakinek azonban nem műtét kell, hanem pont a rehabilitáció, így vele is alaposan átbeszélik, hogy mit, hogyan csináljon a pihenés alatt. Vagy hol, ugyanis néhány csapat ragaszkodik ahhoz, hogy a saját komplexumukban végezzék a rehabilitációt, de mások rugalmasabbak, és megengedik, hogy az otthonukhoz közel menjenek végig ezen.

 

 

Ha ez is megvan, utána jöhet az utolsó csapatértekezlet. Ilyenkor általában a főedzőké a főszerep, a beszédüket pedig az határozza meg, hogy mennek, vagy maradanak. Ha maradnak, akkor a lelkesítés mellett az áprilisi tervekről is ejtenek pár szót, ha pedig menniük kell, akkor kösznetet mondanak minden egyes játékosnak. Ezt az egyik legjobb rész követi, a lelkizés, amikor a pozíciós edzőkkel, a (lehetséges) koordinátorokkal, illetve a jelenlegi vagy következő főedzővel elbeszélgetnek a tapasztalataikról a hátrahagyott szezont illetően. Érdemes kihasználni ezt, és tényleg teljsen őszintének lenni, mert több esély nem lesz az edzőkkel ilyen nyíltan kommunikálni. Ilyenkor ugyanis megengedhetik maguknak a játékosok, hogy kritizálják őket, ami gyakran a problémák megoldásához is vezet.

 

Ezután már csak formalitások vannak hátra, beszélgetnek a jövőről, legyen szó a csapatéról vagy a játékoséról, ha mondjuk szabadügynök lesz az illető. Majd az erőnléti edzőké a főszerep, akik ellátnak mindenkit a kis “offseason csomagjukkal”, edzéstervvel, táplálékkiegészítővel és étrenddel. Végül csak a “kicsekkolás” marad hátra, amivel végleg lezárják az idényt, és megindul a pihenés, ahol nem kell a focival, az edzésekkel foglalkozni áprilisig.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!