Connect with us

Érdekességek

Ezeknek a csapatoknak nem volt még idén 100 yardos elkapója

Egyre inkább azt a képet festi az NFL, hogy megállíthatatlan lesz a passzjáték, őrületes számokat hoznak egyes irányító-elkapó egységek, minden a légi háború irányába tolódik el. De ahogy az lenni szokott, vannak olyan csapatok, akiknek nem megy minden olyan olajozottan, mint a liga nagy részének. A harminckét csapatból ugyanis 27-nek sikerült már 2018-ban olyan meccset összehoznia, amelyiken a csapat legalább egy célpontja 100 yard fölé ment elkapott yardok tekintetében. Öt alakulat viszont eddig még kivételt jelent, ők pedig nem mások, mint az Arizona Cardinals, a Buffalo Bills, a Dallas Cowboys, a New York Jets és a Washington Redskins.

Ennek az öt csapatnak – a Wasingtontól eltekintve – nem volt elég négy meccs, hogy legalább egy darab 100 yardos elkapói teljesítményt hozzon. A Cardinals a harmadik héten járt legközelebb ehhez, akkor az újonc Christian Kirk kapott el 90 yardot a Chicago Bears ellen. A Billsnél talán még rosszabb a helyzet, ott szintén a harmadik héten jött a top produkció, a futó Ivory rakott fel 70 yardot, ami eddig kiemelkedik 26, 40 és 63 yardos teljesítmények mellett.

A Cowboys sem lehet büszke magára, ők pont legutóbb, a Lions ellen hoztak ki Zeke Elliottból 88 yardot, ami szintén elég soványnak tűnik. A Jetsben Enunwa az ász, ő eddig minden meccsen vezette a csapatát elkapott yardokban, igaz a legjobb teljesítménye is csak 92 yardos volt a Miami ellen. Végezetül pedig a Redskins és Chris Thompson maradt, akinek szintén 92 yardos volt a legjobb elkapói teljesítménye, de tegyük hozzá, hogy a fővárosi csapat eddig még csak három meccset játszott le.

Gyakorlatilag mondhatjuk azt, hogy ennek az ötös fogatnak úgy nagy általánosságban nincs rendben minden a passzjátéka körül, hiszen meccsenkénti passzolt yardokban a Bills utolsó, a Cards a második, a Boys a harmadik, a Jets pedig a hatodik legrosszabb. Egyedül a Skins lóg ki kicsit, ők a 15. legrosszabb yards per game mutatóval állnak.

A gyengélkedők mellett, ejtsünk néhány szót azokról is, akik eddig meggyőzően meneteltek. A Minnesota Vikings az egyik oylan csapat ahol minden meccsen legalább egy játékos 100 elkapott yard fölé ment, ráadásul mind a négy meccsükön Adam Thielen (102, 131, 105, 135) végzett a legtöbb elkapott yarddal, ami egészen különleges teljesítmény. Egészen furcsa módon, az 1-3-mal álló Oakland Raiders is ide sorolható, ahol sorrendben Cook (180), Cooper (116), Nelson (173) és újra Cooper (128) volt a meccsen a legproduktívabb, 100+ yardos receiver. Harmadik és egyben utolsó ilyen csapat pedig a Buccaneers, ahol Evans (147, 137) és Jackon (129, 112) felváltva vezette a csapatot elkapott yardokban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!