Connect with us

Szabadügynök

A legjobb szabadügynök támadófalemberek

A legutóbbi Super Bowlok egyre inkább jó példát szolgáltatnak arra, hogy egy normális támadófal felhúzása az alapja egy sikeres csapatnak. Ez jó néhány franchise-ra ráférne, akik ahogy tavaly, úgy most sem válogathatnak akkora választékból. Ez persze a játékosoknak csak jót jelent, hiszen jó magasra kúszhat a fizetésük.

 

 

A fal belsejét egyre több csapat oldja meg a draftról, így eshetett meg, hogy egy ligaelit Andrew Norwell csapatot válthatott tavaly, természetesen rekordfizetésért. Az OT-k között azonban már más a helyzet, ott a legjobb játékosokat igyekeznek nagyon hamar lepapírozni.

 

Aki tackle-t keres

 

Ja’Wuan James, Miami Dolphins

 

Talán ő lehet a legnagyobb név az OT piacon, már ha nem tartja meg a Dolphins. Már tavaly is felmerültek az elcseréléséről szóló pletykák, viszont idén új szakmai stáb van a csapatnál, akik másképp gondolhatják. Ha új irányító a terv legkésőbb 2020-ban, oda nem ártana egy normális támadófal, ami James elengedésével csak még több lyukat szülne. Akinek viszont égető szüksége van egy jó RT-re, az a csillagokat is lehozhatja neki az égről.

 

Daryl Williams, Carolina Panthers

 

Maradva a jobb oldali tackle-öknél, Williams helyzete majdhogynem fordítottja Jameséhez. Vele ugyanis már tavaly szeretett volna hosszabbítani a Panthers, ám ezek a tárgyalások eltolódtak, majd a sérülésével be is fejeződtek. Pechére a helyére beszálló Taylor Moton elég jó idényen van túl, így Williamsre lehet nem tart igényt a csapat, és inkább draftol egy LT-t – ez persze a többi franchise számára ajándék.

 

Jared Veldheer, Denver Broncos

 

Mikor már azt hittük, hogy karrierje leszálló ágra került, akkor hozott egy egész vállalható szezont Denverben. 31 évesen talán kicsit hátrányt élvez a fiatalabb kollégáival szemben, de ezzel az évével felteheti magát a térképre. Mondjuk a tavalyi szezont is $7 milliós fizetéssel vállalta el egy gyengébb periódus után, ami top 10-es fizetés, holott nem egy ilyen kaliberű játékosról beszélünk.

 

Donovan Smith, Tampa Bay Buccaneers

 

Legyen szó LT-kről is, ahol a Bucs szabadügynöke lehet az egyik legkapósabb név – ez mondjuk a szegényes felhozatal kritikájának is tekinthető. Egyre több helyen olvasni azt, hogy nem hosszabbít vele a Bucs (nincs is egyelőre nagyon miből), de tekintve, hogy hány csapat szenved a támadófalával, meglepő lenne, ha Smith csapat nélkül maradna. Elvégre nála rosszabb játékosokat is leigazoltak érthetetlen módon.

 

Trent Brown, New England Patriots

 

Dante Scarnecchia megmutatta, miért is ő a legjobb a szakmájában, és egy vállalható játékost faragott Brownból. Ám hogy ez egyszezonos csoda volt vagy sem, az a jövő zenéje. A termete miatt zone blocking csapatok biztos nem fognak teperni érte, mint ahogy a Patriots sem Isaiah Wynnel a birtokában, de az idei éve felvitte az ázsióját.

 

Aki guardot keres

 

 

Rodger Saffold, Los Angeles Rams

 

Ahogy mondtam, a guardokat sok csapat számára nem éri meg megfizetni, ez megtörténhet akár Saffolddal is, aki a liga legjobbjai közé tartozott 2018-ban. Jelenlegi $6,3 milliós átlagfizetése könnyen meg is duplázódhatna, de az szinte garantált, hogy 8 számjegyű összeg ütheti a markát évente. Ám mivel Saffold jelezte, hogy mindenképp vissza akar térni a Ramsbe, lehet csalódnia kell az érdeklődőknek.

 

Ramon Foster, Pittsburgh Steelers

 

A Steelersnek van épp elég baja most, amivel foglalkoznia kell, de nem árt figyelmet fordítani Fosterre is, aki fontos tagja az amúgy top egységnek. 33 évesen viszont már nem biztos, hogy a megtartására törekednek Pittsburghben. Más fontos szabadügynök ugyanakkor nincs a rosteren, Foster pedig vélhetően Super Bowl esélyes csapatban játszana, így egy olcsó megoldás keretében akár maradhat is Big Ben épségét védeni.

 

Andy Levitre, Atlanta Falcons

 

Az idei piac a veterán guardokról szól, Levitre is sok mindent látott már a ligában a 32 életévével. Az idényt sérülés miatt szinte teljes egészében kihagyta, ami meg is látszott a fal teljesítményén. Ennek ellenére a Falcons valószínűleg nem tart igényt a veterán játékosra, hiszen az utóbbi két idényt rendre sérülten fejezte be, és az életkorából fakadóan ez nem biztos, hogy a játékára is jó hatással lesz.

 

Quinton Spain, Tennessee Titans

 

Spain kicsit kilóg az előbbi három játékosból, hiszen inkább csak pass protectionben jeleskedik, de abban viszont elég jó. Viszont látva, hogy ő lehet a legjobb elérhető fiatal guard a piacon, talán tesztelné azt, mielőtt aláírna bármit a Titansnél. $40 milliós cap space ide vagy oda, Jon Robinson nem biztos, hogy be akar szálni egy licitháborúba a kegyeiért, hiszen a leggyengébb éven van túl.

 

Aki centert keres

 

 

Matt Paradis, Denver Broncos

 

A Broncos 30 éves centere lehet a legjobb szabadügynök center az idei piacon, aki már harmadik éve a Broncos egységének legjobbja. Passz- és futójátékot egyaránt magas szinten tudja támogatni, sajnálatos módon az idei éve rövidebb lett a vártnál sérülés miatt. Több falember is szabadügynök lesz Denverben, de nem kérdés, hogy az all int centerükre fogják tenni, akinek kinéz egy top fizetés.

 

Mitch Morse, Kansas City Chiefs

 

Azért, hogy Patrick Mahomes így virgonckodjon a szezonban, az is kellett, hogy ne üssék szanaszét meccsenként, ebből pedig Morse alaposan kivette a részét. Azonban a centernek 14 meccset is ki kellett hagynia a legutóbbi két szezonban, ez pedig elrettentheti az anyagiakban nem dúskáló Chiefst egy nagy fizetéstől. Vannak csapatok, akik viszont jóval bátrabbak lehetnek, ők vélhetően majd bekopogtatnak az ügynöke ajtaján.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!