Connect with us

Draft

A történelem legnagyobb trade-jei

Rengeteg óriási trade köttetett meg a történelem folyamán az NFL-ben, ezekből szedtük össze a drafttal kapcsolatos legérdekesebb üzleteket. A cikk eredetileg az FK! Magazinban jelent meg. 

 

Országomat egy Ricky Williamsért

Az 1999-es draftra egy tehetséges futó, Ricky Williams jelentkezett, akiért a New Orleans Saints edzője, Mike Ditka valósággal rajongott. A probléma azonban az volt, hogy a Saints csak a 12. pickel rendelkezett, ahol Williams már nem lett volna elérhető. A Saints így gyorsan elkezdett tárgyalni az előttük lévő csapatokkal, és végül az 5. helyen húzó Wasington Redskinsszel sikerült megegyezni. Ditka annyira akarta a futót, hogy képes volt bármit beáldozni érte, és mivel ezt a Redskins is tudta, ezért meg is kérte az ötödik pick árát. Végül abban egyeztek meg a felek, hogy a Redskins odaadja az 1/5-öt, és cserébe kéri a Saints ’99-es első-, harmadik-, negyedik-, ötödik-, hatodik-, és hetedik körös pickjét is (vagyis az összes azévi pickjét), valamint a 2000-es első- és harmadik körös húzást is.

A Saints rábólintott az üzletre, így a teljes azévi draftját eladta (második körös pickjük nem volt) és a következő év felét is egyetlen húzásért. Ditka ezzel a lépésével egyetlen lapra tette fel az állását, és végül bele is bukott. Williams újonc évében több meccset is kihagyott sérülés miatt, és még az 1000 yardot sem érte el. A Saints 3-13-mal fejezte be a ’99-es szezont, és Ditkát azonnal kirúgták. Meglepő módon a Redskins sem tudott semmit kezdeni azzal, hogy kirabolta a Saintst. Az egyetlen jó játékos, akit a rengeteg pickből kihúztak, az a cornerback Champ Bailey volt, de ő is elsősorban a Broncosban lett sztárvédő évekkel később. Ezzel a trade-del senki sem járt jól.

A tapasztalatlanság átka

A cikk folytatódik! Havi ~930 forintért több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások