About the author

57 Comments

 1. 1

  Tom in Black

  Egészen logikátlannak érzem én ezt a tippet. Egyfelől Wentz két éve nem tud egészséges maradni, több különböző sérülése is volt/van(?). Másfelől épp bye week-ről érkezik a Pats, amire a legjobban fel szokták szívni magukat, és nem is szeptember-októberben van a meccs, amikor még kevésbé olajozott esetleg a gépezet. 13-nál nem számítok több W-re, bár nem vészes a sorsolás, de, hogy nem az Eagles ellen várom az egyik L-t az is tuti…

 2. 2

  Sestertius

  Tehát a Steelers nehezebb ellenfél mint a Ravens vagy a Browns :D :D

 3. 3

  Csabesz20

  Szerintem a Pats lehoz egy szokásos 13-3as vagy 12-4es szezont, amiből 2 L az első 4-5 fordulóban lesz.

 4. 4

  wolandrule

  Úgy van. A Browns még egy massza, a Ravens a védelmében bízhat, simán a Steelers a csoport esélyese. Emellett velük az első fordulóban játszik a Patriots, ez növeli az esélyeiket, Alex Smith felpakolt 40+ pontot pár éve a nyitómeccsen.

 5. 5

  cshemiv8

  Nem kell logikat keresni egy zakoban,ha úgy vesszük az ősszes tavalyi L az volt mert playoffba be nem jutoktól kaptunk ki gyenge játékkal.Az nfc east meg amúgy is mumus,byerol is volt sok zakonk az se gari mar semmire.A vasas is meglephet első körben.Lassan megint 16-0at var a kozvelemeny a csapattol es még egy meccset sem láttunk🙂

 6. 6

  katonadani

  Eagles is bye-ról jön, ráadásul emlékezzünk mi történt a legutóbb, mikor 2 hete volt felkészülni egymásból a két edzői stábnak :O

 7. 7

  Tom in Black

  Végül is, ezúttal is megadhatnak a bírók incomlete passzokat TD-nek, így valóban reális lehet az odds. :D

 8. 8

  cshemiv8

  Emlékszem a 15ös szezonnyito sem volt egy diadalmenet ellenük bár be lett húzva a két B meg Williams szetszopatta a vedelmet😀Igaz velük már nem kell számolni

 9. 9

  Sestertius

  LOL

 10. 10

  Vicgeordie

  szerintem ezt kanyar nélkül aláírná bármelyik Patriots-szurker :) (de nem lesz így, sztem is egy klasszik 12-4 kerekedik majd ki belőle)

 11. 11

  Zoltán Debreczeni

  Csak 2 meccs (Miami) lesz ex Pecc edző ellen. Tibi karrierátlaga 12,4-3,6.
  Tavalyi alapszakasz downyear volt. Erősödött a csapat.

  Bízzunk a 13-3 ban.

 12. 12

  vabu

  Tipikus más szemében a szálkát sajátjában a gerendát sem veszi észre.

 13. 13

  Tamás

  Egyébként sem lenne…

 14. 14

  Antal Kovacs

  szerintem meg a 12-4-et aláírná bármelyik nem Patriots-szurker :)

 15. 15

  conspiracy theory

  Ha egy kicsit objektíven próbáljuk nézni a dolgot, TB, meg JE is lehet legalább akkora kérdőjel. Októberig egészen biztosan várni kell arra, hogy kiderüljön, hogy van-e bennük még egy szezon.

 16. 16

  Tom in Black

  A Pats is nyert SB-t pl. helmet catch-el, vagy incomplete pass-ből adott TD-vel, vagy mi? Csak kérdem… Szívesen veszem, ha sorolod a kétes bírói ítéleteket a pályán, amik konkrétan pontszámban befolyásoltak egy döntőt a Pats javára, mint a Clement TD, ami konkrtéan pontszerzés helyett turnover on downs lett volna.

 17. 17

  Tom in Black

  A Pats is nyert SB-t pl. helmet catch-el, vagy incomplete pass-ből adott TD-vel, vagy mi? Csak kérdem… Szívesen veszem, ha sorolod a kétes bírói ítéleteket a pályán, amik konkrétan pontszámban befolyásoltak egy döntőt a Pats javára, mint a Clement TD, ami konkrtéan pontszerzés helyett turnover on downs lett volna.

 18. 18

  Vicgeordie

  nem kell ezen pörögni. igen, azon a döntőn nagyrészt a kárunkra tévedtek a zebrák, de így is megérdemelten nyert az Eagles. pont.

  engem csak az szokott felcseszni, amikor az ultimate érv az, hogy egyébként is a Patriots-drukkerek maradjanak csöndben csalás/bírói tévedés témában, mintha bármi köze lenne korábbi vélt vagy valós tévedéseknek az épp aktuálishoz :) ezt valamelyik amerikai Eagles-fan site maxolta ki még tavaly, ahol a Philly-special illegal formation-je kapcsán az volt a konklúzió, hogy lehet ugyan hogy hibás ítélet született, de a bíró kifejezetten engedélyt adott Jeffrey-nek a hibás felállásra (nem értem amúgy, hogy ez miben befolyásolja a tényt, hogy rossz ítélet született) és egyébként is annak a csapatnak a szurkolói ne hömbölögjenek, akiknek a dinasztiája egy bírói hibára épült! :D (gondolom a Tuck-rule-ra gondolt a kedves, de nem túl okos szerző:)

 19. 19

  wolandrule

  Túl van hype-olva a Browns, azért a “minden szempontból a csoport esélyesei” hatalmas túlzás. Új edző, a fél csapat kicserélődött, semmit nem láttunk tőlük még néhány tét nélküli meccsen kívül. A Steelers miért is van szétcsúszásban? Egy rossz szezon ne vigyen félre, nem véletlen uralják a csoportot már több mint egy évtizede. Szerintem jót tett Bell és Brown távozása, én főcsoport döntőbe várom őket.
  Arra van egy tálca söröm, hogy a Browns előtt végeznek. :)

 20. 20

  Tom in Black

  Látod, én is épp ezen vagyok fennakadva. Hogy lehetne a tuck rule bírói hiba? Még a neve is az, hogy RULE, azaz szabály. :D Aki azt alkalmazza, az tuti nem hibázik, akkor hibáztak volna, ha nem az a hívás! Az, hogy egy szabály jó, vagy nem, az teljesen mellékes! Épp ezért idegesít a Clement TD. Egész évben következetesen elvettek mindent, amikor a labda megmozdult az elkapó kezében. Lehet azt mondani, hogy valójában nem vesztette el a kontrollt? Lehet. Számít ez a szabály létezése szempontjából? Nem. Következetlen döntés született, ami egy döntőt befolyásolhatott? Igen.
  Az iilegal formation is zavar, de az kevésbé, a minap is feszegettük, és jogos az, hogy a bíró mondhatta volna, hogy nem OK, és akkor előrébb lép már a játék előtt, a játék meg ugyanaz, de utólag is, ha zászló, akkor is csak 5 yard és újabb esély, ami a Pats D-t nézve azon a meccsen simán eredményezhetett volna ugyanúgy 6 pontot. A Celement TD viszont turnover kellett volna legyen, mivel az is 4. kísérletre jött…
  A deflategate-t milliószor cáfolták meg, komoly szakértők, vizsgálatok, bíróság, kár is feszegetni, ott azért maradt az eltiltás, mert bár nem volt igaza RG-nek, de ő teljhatalmú úr, ezért azt csinál amit akar, ezt mondta ki a bíróság legvégül…

 21. 21

  Tom in Black

  Brady jobb formában van, mint amikor draftolták… Edelman meg csak 32 éves, azért az nem olyan veszélyes, főképp, hogy nem igazán a hosszú útvonalak az övéi. Most kapott két éves hosszabbítást is. Egyáltalán nem összevethető szerintem ez a kérdés azzal, hogy egy porcelán QB átváltozik-e betonná erre az évre…

 22. 22

  acsdav2

  3. kísérletre jött a Clement TD.

 23. 23

  Tom in Black

  Jogos. Ettől függetlenül 3 kérdéses TD született egy meccsen. Ahol egy labdabirtoklás volt közte a végén. Ha csak az egyikből nincs pont, már egál. Ha egyet tévednek azt mondom, megesik ide-oda. De több kétes dolgot egy irányba megítélni, az már zavaró, főleg, hogy ez a Clement TD egészen egyértelmű volt a szezonban érvényes szabály, és annak alkalmazása alapján…

 24. 24

  wolandrule

  Köszi, hogy ilyen velősen kifejtetted, hogy miért is esélyesebb a Browns idegenben, a Ravens pedig otthon, de novemberben a Patriots ellen, mint a Steelers az első fordulóban. Az első meccsen legendásan szar a védelem, az év végén pedig a legjobb statisztikája van a Patriotsnak.

 25. 26

  Tom in Black

  Big Ben-nel, meg az 5 INT-es meccseivel? Amikor Brown kapcsán csak az elmúlt szezon végén volt bármi balhé, előtte következetesen a liga legjobb elkapója volt ott Big Ben-nek, JuJu meg csak úgy tudott bármit is mutatni, hogy 2. számú volt, ami azért nem kicsit könnyítette meg a dolgát, hogy egy AB-re figyeltek inkább? A Browns-nál meg lehet, hogy voltak cserék, na de azért azok inkább minőségi javulást hoztak! Mayfield iszonyat nagy tehetség, új edző ide vagy oda, még Hue alatt is tudott már mutatni ezt-azt, nem gondolom, hogy annál lehet rosszabb, miközben egy OBJ-Landry páros kap el, Chubb fut. A Steelers az elmúlt szezonokban úgy kapta ajándékba a csoportmeccseken a W-ket, hogy az vérlázító volt. 3 pontos győzelmek, kivétel nélkül mind brutális bírói tévedésekkel, be nem dobott zászlókkal stb. Tomlin fölött is már rég eljárt az idő…

 26. 27

  vabu

  1.Nem ezen múlt , akkor múlhatott volna rajta ha ez lett volna az utolsó Eagles támadás és a Pats nem tud visszatámadni, de vissza tudott, sőt a labdát is eladták.
  2. Az Eagles siker jogosságát akkor sem tudjátok aláásni bármennyire is akarjátok.Nem csalással és nem is az esetleges téves bírói ítéletekkel nyertek a sasok, hanem megérdemelten.
  3.A téves bírói ítéletek sohasem kizárólag egy csapatot sújtanak, hanem ezek általában egy hosszú szezon során kiegyenlítik egymást.Akkor sem elegáns erre hivatkozni, amikor ESETLEG tényleg ezért esik ki valaki. (lásd NO, megértem Sean Payton keserűségét, de utána lett volna lehetőség még a Saintsnek hogy megnyerjék a főcsoportdöntőt.)
  4. Az a baj veletek Pats fanokkal – TISZTELET A KIVÉTELNEK – hogy – köszönhetően az elmúlt évek sikerességének – olyan magas lovon ültök, hogy a maradék 31 csapatot nem látjátok és nem is akarjátok néha. Brady az Isten, BB a másik, akik mindig minden esetben jót húznak, jól draftolnak, és aki esetleg kritizálni meri őket – legyen az egyszerű szurkoló vagy itteni szerkesztő- úgy nekitámadtok hogy kő kövön nem marad. Mérsékletességre intelek benneteket, meg arra, hogy van rajtatok kívűl 31 csapat aki a rajtig biztosan ugyanannyi eséllyel indulnak a Lombardi trófeáért mint ti és ugyanúgy- sem jobban sem kevésbé – sújtják őket sérülések és rossz/jó ítéletek mint titeket.

 27. 28

  acsdav2

  Na ne. Szerinted a Browns nem a csoport esélyese?

 28. 29

  katonadani

  állom, azaz szerintem a Steelers nem végez a Browns előtt

 29. 30

  acsdav2

  Bocsi, félre olvastam :D

 30. 31

  acsdav2

  A lényeg, hogy azzal abszolút egyetértek, hogy a Pats ellen vagy egy hype ami mindig azt hangsúlyozza,hogy a Patsnek szerencséje van a bírói ítéletekkel.

 31. 32

  Tom in Black

  Ugyan, a Pats mindig tud csalni, és ráadásul a bírókat is mind megvette már, igaz, volt aki csak részletekben adta magát, külön a vese, máj, míg végül teljesen bekebelezte a gonosz, de végül senki nem tudott ellenállni, és jövőre még a bye week-en is fognak TD-t szerezni ennek hála!

 32. 33

  wolandrule

  Rendben. :)

 33. 34

  wolandrule

  Szerintem meg a 4. pontod ordas nagy sztereotípia, ritkán olvasok itt teljesen eszetlen Pats kifakadásokat, ennek ellenére mindig jön ez a mantra.

 34. 35

  Sestertius

  szívesen ;) nehéz mást írni ilyenekre..
  (mellesleg nem írtam, hogy bármelyik csapat is esélyes lenne a pats ellen… szóval ezt nem tudom honnan vetted)

 35. 36

  Walter Mitty

  Minek ragozni: a New England az NFL Bayern Münchenje.
  (Mindig ellene csal mindenki, és ezért nem nyer soha semmit.)

 36. 37

  kitalaltnev

  Ráadásul a marihuána várható legalizálását is elintézik Gordon miatt. Basszus, kiadjuk a franchise legféltettebb műhelytitkait! :o

 37. 38

  kitalaltnev

  Ráadásul a marihuána várható legalizálását is elintézik Gordon miatt. Basszus, kiadjuk a franchise legféltettebb műhelytitkait! :o

 38. 39

  Tom in Black

  A Browns massza? Tavaly Mayfield rookie TD rekordot dobott, pedig nem is kezdett minden meccsen, és amikor kezdett is még Hue volt az edző! Brutális erősítéseken mentek keresztül. Ez a Browns már nem az a Browns! Minden szempontból ők a csoport legnagyobb esélyesei.
  A Ravens valóban kérdőjel, mivel szépen szétbombázták a D-t, amire építettek, és Lamar sem lesz életbiztosítás, ha nem tanult meg dobni, gyorsan véget érhet a szezonja, a túl sok futkározás káros tud lenni az egészségre…
  A Steelers viszont totális szétcsúszásban van, komoly neveket vesztettek, Big Ben sem épp a régi. Az első forduló miatt van valami esélyük, de nem a csoportban, csak a Pats lassú kezdése miatt a meccsen…

 39. 40

  Antal Kovacs

  Az a massza úgy ment 5-3-at az edző csere után az utolsó 8 meccsen, hogy kikaptak a Kansas-től otthon (AFC döntős csapat, új edző első meccse), a Texans-tól idegenben (PO csapat) és a Ravens-től idegenben (PO csapat, ráadásul ott a Ravens-nek kellett a meccs, a Browns-nak meg nem volt tétje). Ettől még a Pats lesz a favorit, de ez a Brown-s már nem a 0-16 Browns, sőt én őket tenném jelenleg az AFC North élére.

 40. 41

  kitalaltnev

  12 W-nél több igazi ajándék. Telis-tele a csapat vénemberekkel és draft-szökevény újoncokkal, továbbá idén sem fogunk tudni csalni.

 41. 42

  csak ezt ne

  11-5 és 14-2 között bármi megeshet, ezen az intervallumon kívül már meglepetés lenne. Nyilván a valós erőviszonyokról, a sorsolás tényleges nehézségéről még meglehetősen homályosak az elképzelések. A jól felkészített csapatok mind SB esélyesként tekintenek magukra és az elején minden csapat nagyon veszélyes, ráadásul, még nem lehet úgy felkészülni belőlük, ahogy a szezon második felében. Aztán jönnek az elemzések, a sérülések, a formaingadozások. A jó csapatok javulnak és stabilizálódnak, a gyengék kezdenek elhullani.

  A Browns, – a keret alapján valamennyire jogosan -, most nagy csapatként van nyilván tartva, a Steelers gyengécskeként. Aztán simán lehet, hogy idén is fordítva lesz. Az NFC Eastben a Washington fekete ló, a Giants most reménytelennek tűnik, az Eagles és a Cowboys viszont kemény diónak. De nem lepne meg, ha ez is borulna.

  A Pats ellen az utóbbi években az volt a stratégia, hogy a csoportmeccsek zömét a végére tették, hogy ne dőljön el hamar a csoport. Idén -, gondolom az idény eleji bizonytalanságokat és a Pats már-már hagyományos lassú kezdését is figyelembe véve fordítva csinálták. Így a szeptember most fontosabb lesz, és nem is leszünk olyan tompák az elején, mint az elmúlt pár évben, erre fogadni mernék. A többi teljesen bizonytalan még.

 42. 43

  Tom in Black

  Az TD amit megadnak, nem az Eagles győzelmét vitattam, hanem egyes ítéleteket, amik komoly momentum változást is okozhatnak, akár utolsó play akár nem. Egy olyan meccsen ahol a D egyszer tudta megállítani az ellenfelet pl. sokat lendíthetett volna a morálon, ha sikerül kivédekezni végül valamit, amire újabb esélyt kaptak volna, ha nem TD valamelyik 3. kísérlet pl. Ettől még nyert az Eagles, senki nem ássa alá.
  Ahogyan a Saints-nek is a kezében volt az OT-ben a meccs, tévedés ide vagy oda.

  A Pats kritizálók megtámadása meg egyenesen nonszensz esetemben, amikor nálam jobban pl. senki nem utálja a Bennett trade-t, mindenki unja már olvasni tőlem, hogy mennyire ki vagyok akadva rajta, mekkora hibának tartom, ahogyan Butler nem játszatását is, hiába vagyok úgy vele, hogy BB alapvetően jó döntéseket hoz, könnyen lehet, hogy ezen ment el egy gyűrű.

  Ráadásul alapvetően a sportot szeretem, így sok csapatot, nem csak a Pats-et. Gyakorlatilag minden meccsen, legyen az NFL vagy egyetemi, van favoritom ezért vagy azért, és ugyanolyan hevesen anyázok, ha a Stanford ellen tévednek a bírók, mint amikor a Pats ellen.

 43. 44

  Tom in Black

  Ezen is mindig csak röhögni tudok, amikor RG mindent megtett már a Pats ellen, ami csak elképzelhető, lásd a deflategate. Annak fényében, hogy ő ennek a ligának a teljhatalmú ura, elég nevetséges azt hinni, hogy a bírók épp a Pats javára fognak mindig ítélni. Ha valami elképzelhető lenne, ha egyáltalán hiszünk az összeesküvés-elméletekben, az éppen az ellenkezője. :D

 44. 45

  Wyatt

  nekem a Texans furi itt, mint nehezebb csapat, a Steelerst követő 9. Ha még az első 4 héten van, akkor oké, bár tavaly az 1. fordulóban sem volt egy másodpercig sem kérdés, de előtte azért bőven benne volt a zakó, de az idény második felében azért ez nem szokott kérdéses párharc lenni. Kilencből amúgy is csak egyet nyert a Texans, amikor Brady leggyengébb évét hozta (ACL után), és az utolsó fordulóban már fix volt a PO

 45. 46

  Everlast77

  Ne ez egy higgadt vélemény, köszi!

 46. 47

  Everlast77

  12-4 aláírva, mondjuk második kiemelés, AFC döntőnek örülnék, onnan meg bármi lehet, a fogadóirodák meg kapják be :)
  Amíg a Brédy tolja, én örülök minden meccsnek!

  Go Brédy!

 47. 48

  Laca

  mekkora mazli hogy toljak a sporik a steelerst!

 48. 49

  Tom in Black

  Lehet ezen vitatkozni, de 3 pontos meccseken sorozatban egymást követő heteken voltak a Bengals-Browns ellen meccset eldöntő hibák (visszanézés után is 1 egész yard-dal hátrébb tették le a lasztit, ezen múlt a 1st down a Browns-nak FG távban, be nem dobott zászló ami hosszú play-t eredményezett a saját end zone környékéről a Steelers-nek stb.). Nézd vissza az egy labdabirtokláson belüli eredménnyel végződött meccseik a csoportban az elmúlt pár évből. Nem volt olyan, ahol ellenük tévedtek volna, viszont szinte mindig előfordult, hogy a javukra, elég komolyakat. Mondom ezt úgy, hogy a Bengals-t kimondottan nem kedvelem, a Ravens hidegen hagy a csoportból, a Browns-t szántam az elmúlt pár évi sorsuk miatt, ezért volt valamiféle szimpátiám feléjük, Mayfield miatt ez nőtt ugyan, de ettől még semmiképpen sem arról van szó, hogy általam nagyon kedvelt csapatok elleni meccsekről beszélek.
  Persze aki az általam leírtakat úgy értelmezi, tolják őket a bírók, azzal nehéz lesz vitatkozni, hiszen én nem ezt írtam, főképp nem általánosságban, de mindegy.

 49. 50

  Laca

  a nem volt olyan hogy ellenuk tevedtek volna, viszont szinte mindig a javukra , szerintem arra utal ebben hszben is :D
  de ja whatever

 50. 51

  Tom in Black

  Még mindig gond van az értelmezéssel. Az elmúlt pár szezonból, azon belül is csak az egy labdabirtokláson belül eldőlt, kizárólag csoporton belüli meccsekről beszéltem, amikről nagyon erősen megragadtak bennem ezek a “tévedések”. Ez kb 3-5 meccs ÖSSZESEN, több szezon alatt. Nem tudom, hogy lehet ezt általánosításnak tekinteni, számomra ami mondjuk 3 szezon meccseinek 10%-t sem éri el, nem igazán üti meg az általánosság mércéjét.
  De ismétlem, nézd meg az általam kiemelt néhány meccset, aztán beszélgessünk róla, várom a felsorolást a Steelers elleni tévedésekről, meg arról, miért is nem érte el a labda mondjuk a 1st down vonalát a bírók szerint, hogy sikerült 1 yardot tévedni visszanézés után is, ami eldöntötte végül a meccset!?
  Azt meg megint ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a Steelers-nek elég nagy piaca van, szemben mondjuk egy Bengals-Browns párossal, akiknek PO-ra esélye sem volt. Nem kell komoly összeesküvés-elmélet hívőnek lenni, hogy reálisnak érezzük, hogy könnyebb kézzel segítik ki azt a csapatot akinek ezeken a vereségeken a PO-ja múlhat, és mondjuk egy Pats elleni AFC döntő, ami azt hiszem egy igen komoly nézettséget hozó meccs. Persze, az NFL népszerűsége alapvetően elég nagy, de azért van különbség a párosítások nézettsége közt, nem hiszem, hogy egy össz. nem egész 20 éves múlttal bíró Texans mondjuk kap akkora hype-ot, mint a Steelers, de megnézhetjük a Rams/Chargers párost is, mennyire tolongnak értük LA-ben… Simán a Steelers PO-jába kerülhetett volna két éve is, ha elmennek azok a csoportmeccsek, borzalmasan gyenge csapatok ellen. Ennyi.

 51. 52

  Tom in Black

  https://www.sbnation.com/2018/10/28/18035098/cleveland-browns-pittsburgh-steelers-officials-spot

  Én kérek elnézést, rosszul emlékeztem, az másik meccs, másik eset volt, amikor nem adtak 1st down-t brutálisan nagyot tévedve (nem úgy értem ugyanebben a párosításban). Ez épp az ellenkezője, 2 yard eltéréssel ajándékoztak 1st down-t a Steelers-nek. Az csak egy dolog, hogy nem szeretem a Stellers, meg a nemi erőszakkal többszörösen vádolt Big Ben-t, a játékosokat az oldalvonalon gáncsolni próbáló Tomlin-t, az meg egy másik, hogy egyik említett ellenfélnek sem vagyok szurkolója, sőt, pl. ahogyan már írtam a Bengals-t kimondottan nem szeretem ugyancsak, pl. Burfict miatt. Ettől még ami tény, az tény, borzalmasan sok tévedés volt nagyon szoros meccseken, zsinórban, mindig egy oldalra az elmúlt 1-2 szezonban abban a csoportban.

  https://www.cincyjungle.com/2018/10/14/17975960/twitter-going-crazy-missed-call-led-steelers-game-winning-touchdown-vs-bengals-penalty-antonio-brown

  De azt is emlegethetném amikor JuJu a pályán maradhatott Burfict kiütése után… Szándékosan az ellenfél legjobb védőjét komoly hátrányban. Iloka-t viszont azonnal kivágták a meccsről kevesebbért, ugyanazon a hétfő esti meccsen 2017-ben ugyebár.
  Szívesen veszem a tételes felsorolásod a hasonló esetekről, amik EZEKEN a meccseken a Steelers ellen születtek…

 52. 53

  Laca

  akkor ugy fogalmazok, hogy meg szerencse, hogy a fontos meccseken toljak a steelerst!
  de az analogiad alapjan az nfl szempotjabol fontos csapatokat toljak, szoval ez nem steelers specifikus, csak mivel utalod oket, ezt emelted ki :D

 53. 54

  Tom in Black

  Egyfelől fontosnak nem feltétlenül nevezném ezeket a meccseket, max a Steelers mérlege szempontjából voltak azok, a meccsek pillanatában sima mezei alapszakasz csoportmeccsek, nem konkrétan döntöttek PO-ról, vagy bármiről. Persze a csoportmeccsek ált. fontosak. Ugyanakkor, ha követsz sportokat, párharcokat, nem igazán értem, hogy miért olyan vicces az, hogy az adott liga érdekében, mit, mikor, hogyan fújnak teszem azt. Épp néztem a Stanley-kupa küzdelmeit is mostanság, elég egyértelmű dolgokat nem adtak meg a bírók, és elég kéteseket igen, amikkel kiélezettebb maradt a küzdelem. Sima min. 5 perces kiállítások felett hunytak szemet, és lett max 2, nehogy a hátrányban lévő, és söprést elkerülni vágyó team kulcsemberét veszítse mondjuk, amivel kb végleg eldőlt volna minden. Ez csak az elmúlt heti pár meccs egy másik sportágból, ahol bizony elég átlátszó volt az, hogy nem ugyanúgy értelmeznek szabályokat, mintha egy tét nélküli alapszakasz meccs lenne, a közvetítésben sem kevés szó esett ezekről, de még az NBA pár meccsébe is belenéztem, ott is voltak érdekes esetek, amiket, idézem “az alapszakaszban befújnak személyi hibának”…
  Persze lehet ebből viccet csinálni, csak attól még nem lesz az, hanem egy igen gyakori jelenség.
  Más kérdés ugye, hogy az általad fontosnak ítélt csapatok közül, kinek, milyen sűrűséggel van szüksége ilyen jellegű “segítségre”, hányszor szenved noname csapatokkal szemben pl. 3 pontos győzelmekkel, ahol JuJu kiütheti az ellenfél legjobbját, ő pályán marad, majd kulcs elkapást mutat be, miközben az ellenféltől kevesebbért is leküldenek valakit. De ismétlem, a vicceskedés helyett sorakoztass fel kérlek érveket és példákat az általam említett szezonokból, meccsekről, ahol nem a Steelers jött ki jól a bírói ténykedésből a Bengals-Browns duó ellen. Amíg egyetlen esetet sem tudsz felhozni, nem gondolod, hogy nem az én állításaim a nevetségesek, hanem az, ahogyan ezeket megpróbálod kiforgatni, csak mert Steelers drukker vagy? Én képes vagyok elismerni, ha mondjuk a Pats javára tévednek, volt ilyen play a SB-on is most. Jöhetett volna a Rams az 1 yard-ról (persze Donald egy kicsit elkésett ütésére Brady-n is jöhetett volna 15 yard a másik oldalon). Viszont 10 pontos meccsen, még ha 1 yard-ról TD és 2-es, akkor is ugyanaz a vége, ugyanaz a győztes. Ez a 3 pontos győzelmeknél kicsit másképp fest.
  Tapasztalataim szerint, az próbálja meg kiforgatni és nevetségessé tenni a másik érveit, akinek sajátja nincs, bizonyítékokkal cáfolni képtelen volna az állításokat. Én már linkeltem konkrét eseteket, előtted a lehetőség, hogy érdemben vitába szállj, és bemutasd mikor tévedtek a Steelers kárára az említett csapatok ellen vívott meccseken az elmúlt években!

  Az meg, hogy se Big Ben-t, se Tomlin-t nem tiltották el a fentebb említett dolgokért az, hogy a Steelers semmit nem kapott amikor elismerték, hogy kisebb nyomás volt egyes meccs(ek?)en a labdákban (amiért ugye Brady a 4 meccset kapta, pontosabban, mert valaki szerint tudott erről) az mind tény, és igazán felháborító. De amellett sem mennék el szó nélkül, hogy vagy 3-4 szabály van a ligában amit Steelers játékosok miatt kellett meghozni, olyan sportszerű megmozdulásaik voltak, más játékosok épségét maximálisan szem előtt tartva, de a panaszkodás Burfict-re az megy mindig (aki amúgy egy rohadt senki, és szintén végleges tiltást érdemelt volna már rég az aljas megmozdulásaiért)…

 54. 55

  Laca

  non taken, legkozelebb jobban figyelek

 55. 56

  Laca

  azon rohogok, hogy sok csapat elonyere es kara tevedtek mar a birok, tettek ezt figyelmetlesegbol vagy felso nyomas miatt, de te itt kiemeled a steelerst, mert utalod oket. nincs ezzel semmi baj.
  TUTI biztos hogy eddig az o elonyukre tevedtek a legtobbet a ligaban.

 56. 57

  Tom in Black

  Ne haragudj, nem akarok személyeskedni, de nagyon súlyos értelmezési gondjaid vannak!
  Ha végigolvasod hosszú szövegeim, minden valószínűség szerint egyszer sem fogsz találkozni azzal, amit Te írsz.
  1. Én nem állítottam, hogy velük kapocslatban, a javukra tévednének a legtöbbet.
  2. Én két szerencsétlen, hányattatott sorsú csapattal szembeni, a Steelers javára történt tévedésekről beszéltem, ezekrő is csupán az elmúlt néhány évből, mivel nem él élénken az emlékezetemben a távolabbi múlt eseményeinek minden részlete, így nem volna korrekt megalapozatlan állításokat megfogalmaznom, és szegény Steelers-t támadnom vele..
  Kíváncsi volnék, hogy ebből a néhány konkrét infoból, hogy sikerült eljutni oda, hogy szerinted azt állítom, hogy a javukra tévednek az egész ligában, mindenkivel szemben a legtöbbet. Csodálom, hogy azt kihagytad, hogy az elmúlt 50 évben folyamatosan. :D
  3.Egyáltalán nem említettem a tévedések mennyiségét. Még csak azt sem mondtam, hogy sok volt. Nemhogy azt nem mondtam, hogy legtöbb… Szerintem 3-4 tévedés nem sok. És főleg nem a legtöbb. Persze ez nem vigasz azoknak akiknek ezen a kevés tévedésen elment ugyanannyi meccs.
  Valakinek az sem elég, ha a javára meccsenként többször tévednek, mint ahány esetet én összesen emlegetek, úgy is veszít mondjuk. Ilyen formán a tévedések mennyiségét magában ostobaság nézni, súlyuk relatív.

  Mindenesetre irigylésre méltó, hogy jót tudsz nevetni azon, hogy félreértelmezed amit más mond, így gyakorlatilag a világon minden lehet az öröm forrása, ugyanakkor szerintem nem árt, ha az ember képes azt értelmezni, amit a másik konkrétan megfogalmaz, még akkor is, ha így kevesebb a vidámság a mindennapokban. Én szeretek kapcsolatban lenni a valósággal.
  Nem hiszem, hogy a Steelers-Browns, vagy a Steelers-Bengals meccsekkel kapcsolatban a Dallas-t kéne kiemelnem. Viszont mivel épp a Steelers csoportja volt a téma, azt hiszem érthető, hogy velük kapocslatban alkotok véleményt. Ha gondolod legközelebb beszélgethetünk az NFC South-ról is, de itt most nem annak a csoportnak az esélyeit taglaltuk, persze, előfordulhat, hogy én tudom rosszul…

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás