Connect with us

Hír

Képmutató NFL

Az október a mellrák elleni, a november pedig a prosztatarák elleni küzdelem hónapja az NFL-ben. Azt hihetnénk, hogy a liga ennyire szolidáris és együtt érző, hogy talán egy kis jó szándék is vezérli a profiton kívül. Hihetnénk, ha nem lennének olyan nevetséges és piti húzások, mint ami Cam Heywarddal történt.

heyward

 

A Pittsburgh Steelers defensive endjét megbüntette az NFL azért, mert ráírta a szeme alatti fekete festékcsíkra, hogy “Ironhead”. Ez egy becenév, amit Heyward édesapja kapott még akkor, amikor még az NFL-ben játszott. Sajnálatos módon az egykori futó 2006-ban, hét év küzdelem után agyrákban meghalt. Rá emlékezett ezzel a gesztussal Heyward.

 

Természetesen meglehet érteni az NFL álláspontját is. Tim Tebow például egyetemi évei alatt biblia versek címeit festette az arcára, aminek következtében a google adatai szerint 24 óra alatt több 10 millióan kerestek rá az adott versre. Vagyis ez egy potenciális reklámfelület, az pedig aligha hiányzik az NFL-nek, hogy a játékosok burkolt vagy kevésbé burkolt üzeneteket (reklámokat) hirdessenek az arcukon. Azzal viszont nehéz egyet érteni, hogy a rák elleni küzdelem hónapjában miért ne hívhatnák fel a figyelmet ilyen módon a problémára. Nem ez lenne a cél?

williams3

 

Egyébként érdemes megjegyezni, hogy az NFL nem engedi, hogy DeAngelo Williams egész évben rózsaszín csuklószorítóban játsszon a mellrákban elhunyt édesanyja tiszteletére. Ha mégis így tenne, az elég költséges vállalkozás lenne. Erről Brandon Marshall, a Jets elkapója tudna mit mesélni, ő visszaeső öltözködési szabályszegőként már 36 ezer dollárt volt kénytelen átutalni a liga számlájára. De a korrektség kedvéért tegyük még hozzá, hogy a büntetésekből befolyt összeget az NFL jótékony célokra fordítja.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!