Connect with us

Összefoglaló

Manning+OBJ=W

A hétfő esti rangadó keretében a Miami Dolphins fogadta az Óriásokat. Mindkét csapat számára égetően fontos lett volna a győzelem, a Dolphins számára az utolsó szalmaszál lett volna a siker, a Giants pedig győzelmi kényszerben volt miután a Redskins és az Eagles is megnyerte a maga mérkőzését.

 

A találkozó rémálomszerűen indult a Miami számára, Tannehill második passzát Collins verte ki Sims kezéből, kisebb dulakodás után a bunkókező JPP kaparta végül össze a labdát a földről. Szerencséjükre a Gaints csak egy mezőnygóllal tudta megbüntetni a kezdeti figyelmetlenséget.

 

Egy negyeddel később Manning visszaadta a turnovert, egy iszonyat szerencsétlen handoffot követően Andre Williams szabályosan átrúgta a line of scrimmage-en a labdát egyenesen a Dolphins védők kezébe. A Miami itt is csak mezőnygóllal tudott válaszolni a hirtelen jött labdaszerzésre.

 

Ezzen a két FG-n kívül csak TD született mérkőzésen, a legnagyobb különbség a két csapat között a passzjátékok hatékonysága adta. A Giants szinte fele-fele arányba hívta a futó és a passz játékokat, míg a Miami többnyire passzokkal próbált meg eredményesen haladni. Talán működött is volna a dolog, de Tannehill 15 yardnál hosszabbat csak háromszor tudott eredményesen dobni, ami önmagában nem lenne baj, de emellé 10 sikertelen ilyen átadása is volt. Igaz az egyik TD-t ért a harmadik negyedben:

 

Ezzel szemben a másik oldalon Eli Manning szinte lubickolt. 337 yardig és 4 TD-ig jutott és tette ezt 87%-os pontossággal. Ez volt a kis Manning 12. olyan mérkőzése ahol legalább 4 TD-t kiosztott, 2004 óta ez az 5. helyre elég az irányítók között. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Miami meg se próbálta megzavarni a passzolásban, írd és mond kemény két playben küldtek blitzre valakit, tették azt annak tudatában, hogy ezen mérkőzésig Eli Manning kemény 50%-al passzolt akkor, ha 5 vagy több ember támadta zsebet. Ez egyébként a 28. legrosszabb mutató az irányítók között, a Dolphins még is hagyta, hadd tegye a dolgát szép nyugodtan, meg is fizették az árát.

 

Manning legnagyobb játszópajtása ismét OBJ volt, akit 8-szor vett célba a mérkőzés alatt. Ebből született 7 elkapás, 166 yard és 2 TD. 25 profi mérkőzés van a fiatal elkapó mögött, ezeken 24 TD szerzett összesen, ami az NFL történetének második legjobb bemutatkozása, csak Bill Groman tudott ennél többet összeszedni negyed századnyi mérkőzésen, szám szerint 27-et.

 

OBJ első hatpontot érő elkapását a harmadik negyed végén szerezte, amikor a Miami vezetett 24-17-re. Manning a pálya legszélén találta meg 6 yardról, az élő kép alapján az a labda elkaphatatlan volt az end zone-ban, a zebrák ennek megfelelően incomplete passzt mutattak. A lassított képek alapján viszont Beckham tökéletesen végrehajtotta a “mindkét láb legyen lent” szabályt így a piros zászlót követően megkapták a TD-t, 24-24.

obj

Egy kihagyott FG-t követően a Miami úgy gondolta Beckham őrzése teljesen felesleges, ezért simán egyedül hagyták, Eli Manning pedig rögtön büntetett. Az elkapás pillanatában 5 yardon belül nem volt védő Beckhamhez képest, az eredmény: 84 yardos TD. Ezzel meg is pecsételte a Miami sorsát a New York, 31-24-re behúzta a találkozót.

 

A Dolphins részéről, ha már a passzjáték nem ment annyira, mint a Giantsnek, legalább a földön eredményesek voltak. Legalábbis az első félidőben. Lamar Miller 89 yardig és 2 TD-ig jutott, de ezt csupán 12 labdacipelésből érte el. A második félidőre viszont szinte teljesen mellőzték, állítólag kisebb sérülés miatt, de a játékos elmondása szerint simán pályaképes állapotban volt és ő maga sem érti miért limitálták a második játékrészben. Lehet csak nem akartak nyerni…

 

A Miami a vereséggel lemondhat a rájátszásról, a nagy reményekkel induló szezon csúfos kudarccal ért véget. 50. szezonja volt ez a Dolphinsnak, szebb ünneplést is el tudtak volna képzelni, így maradt a nosztalgiázás a félidőben bemutatott 50 legendás Phins játékoson. Zsinórban hetedik szezonjában nem jutott rájátszásba a csapat, ez természetesen franchise “rekord”.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!