Connect with us

Beharangozó

JJ Watt megcélozza a divíziókört

A szezon elején szerintem alig páran gondolhatták komolyan, hogy a Houston Texans ott lesz idén a rájátszásban, ráadásul csoportgyőztesként. Az Indianapolis Colts teljesen összeroppant és a hatalmas várakozásokkal ellentétben egy nagyon szerény 8-8-as szezont tudott csak felmutatni. Az igaz, hogy Luck csak hét meccsen tudta vállalni a játékot, de mikor pályára lépett se volt a helyzet magaslatán.

 

Egy szó mint száz, a Texans ott van a rájátszásban, rövidke története során harmadszor, minden esetben csoportgyőztesként vívta ki ehhez a jogot. 2011-ben és 2012-ben is wild card körös belépője volt a playoffra a csapatnak, mindkétszer tovább is jutottak. Előbb a Bengalst verték 31-10-re, egy évvel később szintén a Bengalsszal hozta őket össze a sors, akkor 19-13-ra diadalmaskodott a Texans. Egyik évben sem jutottak a divíziókörnél messzebb.

 

watt

 

A Chiefs 22 éve nem nyert mérkőzést a rájátszásban, akkor még Joe Montana irányította a Főnököket, 1993 óta 0-7-es a mérlegük a playoffban. Legutóbb szintén houstoni csapatot vertek meg, de akkor még a városban lakó csapatot Oilersnek hívták és semmi közük nem volt a mostani Texanshoz. Nem most fog megszakadni ez a szép hosszú sorozat.

 

A két csapat már találkozott egymással az alapszakaszban, egészen pontosan az első héten. Akkor a Chiefs 27-20-ra győzni tudott, Alex Smith 3 TD-t osztott ki, abból kettőt Travis Kelce szedett le. JJ Watt nagy mérkőzést futott akkor, 2 sacket és 6 negatív yardos szerelést is bemutatott.

 

A mérkőzés igazi brusztolós erőfocit hozhat, ahol a védelmek szerelmesei egészen biztosan jól fognak szórakozni. Az egyik oldalon JJ Watt, a másikon Justin Houston, korunk talán két legjobb védőjátékosa.

 

010816WattHouston

 

Hogy miért gondolom azt, hogy a Texans megnyeri ezt a találkozót? Mert a Texans DL mérföldekkel nagyobb játékerőt képvisel, mint a Chiefs támadófala. A Kansas egysége 46 sacket engedélyezett az alapszakaszban, amivel bőven a liga hátuljában tanyáznak, a houstoni pass rush pedig top5-ben végzett. Nem csak Watt, hanem Mercilus és Simon is reális veszélyt jelent majd Alex Smith számára. A folyamatosan fejlődő Jadeveon Clowneyt csak azért nem említettem, mert lábsérülés miatt kérdéses státuszt kapott estére.

 

A jól működő passzsiettetés pedig kellő előnyt jelent a secondary számára a passz elleni védekezésben, amiben Johnathan Joseph vezetésével szintén a liga élmezőnyébe tartozik a Texans. Amennyiben a Texans védeleme rendesen felszívja magát erre a derbire, rettenetes módon meg tudják nehezíteni majd Alex Smith dolgát, és képesek lesznek arra, hogy kevés ponton tartsák a Chiefs csapatát.

 

Erre szüksége is lesz a Houstonnak, mert a támadók oldaláról már nem ilyen fényes a helyzet. Arian Foster az alapszakasz korai szakaszában egész évre kiesett, így Alfred Blue vált az elsőszámú labdacipelővé. Blue nem egy rossz futó, de azért attól a szinttől messze van, amit Foster képviselt. Három mérkőzésen jutott 100 yard fölé, de egész évben mindössze kettő darab 20 yardnál hosszabb futása volt, nem egy playmaker a srác. Arra viszont elég a teljesítménye, hogy Hoyer dolgát egy kicsit könnyebbé tegye. Hoyernek pedig minden segítség jól fog jönni, az irányító élete első rájátszás mérkőzésére készül. Ha folytatni akarja a Texans irányítók rájátszás teljesítményét (Yates 1-1, Schaub 1-1) akkor ezen a mérkőzésen muszáj lesz győzelmet hoznia a csapatnak.

 

 

hoyer

 

Hoyer legnagyobb fegyvere DeAndre Hopkins, aki hátán viszi a Texans passzjátékát. A szezon folyamán teljesen mindegy volt, hogy Weeden, Yates, Hoyer vagy Mallett dobált neki, 1521 yardot és 11 TD-t szedett össze az alapszakaszban. 1950 óta nem volt olyan, hogy egy csapat négy különböző kezdő irányítóval is győzni tudjon, a Texans idén ezt a bravúrt is abszolválta Hopkins segedelmével. Ilyen irányító felhozatal mellett ez egészen elképesztő teljesítmény. Ráadásul akkor sem ijed meg, ha shutdown cornert állítanak rá, a Jets elleni derbin gyakorlatilag hülyét csinált Revisből.

 

Ha stílusosan akar nyerni a Texans akkor egy 27-20-as győzelmet aratnak a Chiefs felett, megfordítva az első hét eredményét. Erre hazai pályán minden esélyük meg is van. Bár a Chiefs 10 mérkőzéses győzelmi sorozatban van, ez nem sokat jelent. 14 korábbi csapat jutott be ilyen sorozattal a playoffba eddig az NFL történelme során, abból 8 elvérzett az első körben. A Kansas City Chiefs lesz a kilencedik!

 

kchou

 

Az AFC később kezdődő összecsapásának beharangozóit ITT és ITT olvashatjátok, míg ennek a rangadónak az párját Renningan tollából ITT találjátok meg.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!