Connect with us

Minden ami NFL

Mi lesz 10 éven belül?

Az ESPN 304 játékosnak tett fel különböző kérdéseket általánosan Super Bowllal, meg a liga 10 éven belüli jövőjével kapcsolatban.

 

Kire bíznád a mindent eldöntő utolsó passzt a Super Bowlban?

sb50_tombrady1

 

 

Ezen különösebben nem kell meglepődni, a liga két legjobb irányítója végzett az első két helyen, míg a harmadik helyen az idei év legjobb teljesítménnyel előrukkoló QB-ja áll. Bár ha tényleg passzolni kell, akkor én egy olyan irányítóra bíznám a sorsom, aki zsebirányító és a passzolás a főprofilja, úgyhogy nálam Newtont megelőzi Flacco.

 

A Super Bowl negyedik negyedének utolsó játékában 1 yardra vagy az ellenfél endzone-jától. Melyik futó kezébe adod a labdát?

sb50_marshawnlynch

 

Az első két helyen itt sem kell meglepődni, a liga két legjobb futója Lynch és Peterson magasan verték az összes vetélytársukat. A meglepetés a harmadik helyen van, amit Stewart és Gurley szerzett meg. Gurley fantasztikus szezont zárt újonc évében, azonban kicsit túlzásnak érzem, hogy már most a negyedik legclutchabb futónak gondolják. Stewart meg jó iparos, de az ő szereplése inkább a Panthers hype-nak köszönhető. Az idei teljesítmény alapján nálam a harmadik helyre odafér a Bucs-os Doug Martin.

 

Melyik játékost szeretnéd leginkább a csapatodban tudni egy Super Bowlon?

sb50_tombrady2

 

Ha már a legclutchabb irányítónak Bradyt választották, akkor nem kell meglepődni, hogy a legclutchabb játékosként is őt tartják számon. A “Defense wins championship” elven mozgók nem meglepetésre J.J. Wattot választanák. Megatron és Peterson helyezését sem kell különösebben magyarázni, a liga talán két legnagyobb playmakeréről van szó a maguk területén, habár elkapókból Johnsonnak akadhat kihívója Julio Jones és Antonio Brown személyében. Nálam Bradyt a második helyen Antonio Brown követi, míg a harmadik helyre Luke Kuechly kerülne.

 

Melyik jelenlegi QB-nak kellett volna mára már Super Bowlt nyernie?sb50_31

 

Rivers első helyéhez nem lehet kétség, de hiába rendkívül tehetséges, legalább ugyanannyira szerencsétlen is csapata évről-évre a sérülésekkel és egyebekkel. Carson Palmerrel ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy Riversszel ellentétben nem körülötte esnek ki az emberek, hanem ő maga nem tud egészséges maradni. Meglepő, hogy Tony Romo csak a harmadik helyet foglalja el a listán, talán neki volt a legkészebb csapat ahhoz, hogy bajnok lehessen, de az utolsó pillanatban mindig elcsúszik azon a bizonyos banánhéjon. Luck “népszerűségét” nem kifejezetten értem, oké, hogy elég tisztességes elkapósorral dolgozhat, de egy olyan főcsoportban, ahol a Brady-BigBen-Manning trió dominál évek óta, azért nagyon nagyot kell villantani ahhoz, hogy a csúcsra juthasson, a csapatában pedig sokkal több hiányosság van, mint a három nagy vetélytárs csapataiban.

 

Melyik edzőnek kellett volna már Super Bowlt nyernie?

sb50_19

 

Marvin Lewisnak előszőr egy Playoff meccset kellene tudni nyerni, Super Bowlról akkor lenne értelme beszélni, hogyha az első akadályt sikerrel tudja átugrani. Andy Reid már közel állt a megdicsőüléshez, de az idő kezelése már a 39. Super Bowlon sem ment neki és azóta sem nagyon tanulta meg ezt a műfajt. Rex Ryan vezetőedzőként rájátszás csapatot is nehezen tud összerakni, sőt inkább csak szétbarmolni képes mindent úgyhogy őt sem értem, legfeljebb népszerűsége miatt sajnálják az emberek. John Fox pedig két döntőt elbukott, a Seattle elleni Super Bowlja egy szerencsétlen snapen míg a Panthersszel az utolsó percben úszott el a hőn áhított gyűrű. Nálam így nézne ki a három: Fox, Reid és harmadik helyre a dallasi Jason Garrettet, aki ugyan nem jutott még SB közelébe, de mindig a szerencsétlen körülmények áldozatává vált, így sajnálatból odafért.

 

Melyik irányító nyeri a legtöbb Super Bowlt az elkövetkező 10 évben?

sb50_aaronrodgers1

 

Nem rökönyödünk meg azon, hogy a fiatalabb generáció viszi a prímet, az ötből három játékos is a 2011-es draft után került a ligába, Rodgers még jelenleg pont a középkorban helyezkedik el, míg a jelenlegi mezőny legjobb rájátszás irányítója, Tom Brady inkább csak kora miatt foglalja el a harmadik helyet, ő az egyetlen akiben nincsen még 10 év, különben sanszos, hogy ő lenne az első ebben a kategóriában is.

 

Melyik franchise lesz legtöbbször Super Bowlban a következő 10 évben?

sb50_aaronrodgers2

 

Habár Bradyt csak a harmadik helyre tették az előző kategóriában, csapatát egyértelműen a hosszútávon legjobban működö franchise-nak gondolják a megkérdezettek. Érdekesség, hogy az AFC oldaláról mennyire kiemelkedik a közvélemény szerint a Patriots, hiszen a másik 3 franchise mind az NFC mezőnyét erősíti. Ezek közül pedig hosszú távon a legjobb irányítóval rendelkező csapatot illik a legmagasabb helyre rakni, ez pedig A-Rod.

 

Melyik szabály okozza majd a legtöbb problémát a következő 10 évben?

 

sb50_catchrule

 

Naná, hogy az elkapás – el nem kapás kérdéskör nyeri a versenyt. Nem meglepő, hiszen maga a liga nem tudja meghatározni, hogy mi számít annak és mi nem. A pass interference mindig is véleményes lesz, de nem maga a szabály miatt, hanem annak szubjektív alkalmazhatósága miatt. Az extra ponttal nem tudom mi lehet a probléma.

 

Igen vagy nem: Minden hívást vissza lehessen nézni a Super Bowlon?

sb50_65

 

A Super Bowl elvégre egy ugyanolyan mérkőzés, mint a többi annyi különbséggel, hogy ez az év utolsó meccse és ez bír a legnagyobb téttel. Pont emiatt nem kellene minden ítéletet visszanézhetővé tenni, mert akkor a döntőről lemaradottak is mondhatnák, hogy “Persze, ha mi is visszanézhettünk volna mindent, akkor mi lennénk ott.” Vagy egységesen minden meccsen mindent vissza lehessen nézni, vagy egyiken se lehessen mindent. A fő az egységesítés, csak egy meccsre megváltoztatni a szabályokat értelmetlen lenne.

 

Igen vagy nem: Az elkövetkező 10 évben lesz olyan Super Bowl, amit az Egyesült Államokon kívül játszanak?

sb50_67

Na ez kb. a legnagyobb faszság, ami csak megszülethet a liga döntéshozói fejében. Az még oké, hogy a pénz miatt ide-oda cipelnek alapszakasz meccseket, meg a Pro Bowlt is vinnék Sydneybe vagy a Maracanaba, de hogy a nemzet sportjának döntőjét ne a határaikon belül rendezzék meg, azt kizártnak tartom.

 

Ha kapnál egy olyan lehetőséget, hogy három évvel rövidebb karriered lesz, de nyersz egy Super Bowlt, akkor aláírnád-e?

sb50_61

 

 

Ezt a kérdést ugye ember válogatja, hiszen aki már nyert, az lehet inkább a választja azt, hogy három év plusz nagy gázsi, mintsem egy újabb Super Bowl. De az emberek nagyrésze eladná a karrierjét egy gyűrűért, ami egyébként érthető, hiszen ezért küzdenek gyakorlatilag már kiskoruk óta.

 

Melyik fellépőt választanád a Super Bowl Halftime Showjába?

sb50_drake2

 

 

Ehhez nem fűzök sokmindent, én Eminemet választanám.

 

Kommentben várjuk a TI válaszaitokat és véleményeteket a fenti 12 kérdéssel kapcsolatban.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!