Connect with us

Minden ami NFL

30 év feletti válogatott – támadók

Azt már a 25 év alatti válogatott cikkekben (támadók ITT, védők ITT) leírtam, hogy az NFL-játékosok nagy része 25 és 30 éves kora között van a csúcson. A fiatalok után most az “öregek” következnek és ugyan a keret elég ütősre sikerült azt kell mondanunk, hogy a válogatott tagjai a kivételek a ligában, hiszen a többség már vagy abbahagyta a focit vagy a teljesítménye erősen csökkent és inkább vezéregyéniségként tekintenek rájuk a csapatok vezetői.

 

over30offense

 

Irányító

 

Aaron Rodgers, Green Bay Packers

 

Nagy volt a verseny Rodgers és Tom Brady között, de természetesen nem hazudtolom meg a saját top50 listámat, ahol A-Rod ugyan csak egyetlen hellyel, de megelőzi patriotsos riválisát. Az irányító poszton vannak a legjobb játékosok 30 felett, hiszen itt hosszú a tanulási folyamat az NFL-ben és a korral csak érettebbé és rutinosabbá, tapasztaltabbá válnak a játékosok, miközben testileg annyira nincsenek igénybe véve, mint mások, ezért fordulhat elő, hogy a legjobb irányítók többsége megélte már a 30 éves kort. Rodgers nem a tavalyi évére lesz a legbüszkébb, de őt választanám a csapatom élére, habár a training camp alatt Bradynek meglenne minden esélye a kezdő pozíció kiharcolására.

 

Futó

 

Adrian Peterson, Minnesota Vikings

 

Nem is volt kérdés Peterson helye a listán, igazi fehér hollónak számít a 30 felett is tündöklő futók névsorában. A legtöbb RB 30 éves korára már annyi ütést kapott, hogy a testük nem bírja tovább a folyamatos gyűrődést és ezen felül lassabbá is válnak. AP nem így tett és 1485 futott yardjával vezette a ligát 2015-ben, 11 TD-t ért el és továbbra is az egyik legjobb tiszta futó a ligában. Azért írtam így, mert a passzjátékban kis túlzással használhatatlan, elkapásokkal és blokkolásban sem véteti magát észre, ezért főleg 2-down backként használják már a Vikingsnál. A 6 fumble-je sem mutat szépen egyébként, de ettől függetlenül 30 év felett egyértelműen kiemelkedő a teljesítménye. Cserének DeAngelo Williamst választottam, aki remekül játszott Le’Veon Bell kiesésével a Steelersben és korábban is a Panthersben.

 

Elkapók

 

Jordy Nelson, Green Bay Packers

Steve Smith, Sr., Baltimore Ravens

Larry Fitzgerald, Arizona Cardinals

 

A WR-szekcióm is elég erős lett, ezen kívül változatos is, hiszen a szélen egy kisebb és egy nagyobb testfelépítésű játékosom van, a slotban pedig a liga egyik legnagyobb sztárja. Nelson bár kihagyta az egész 2015-ös idényt, a liga egyik legjobb elkapója továbbra is és Aaron Rodgers is kap egy ismerős célpontot maga mellé. Nem gondolnám, hogy a másik két úriemberrel nehezen találná meg az összhangot, a szintén sérülésből visszatérő és utolsó szezonjára készülő Szenyor Steve Smith akkora küzdő, mint szinte senki más a ligában és azt sem mondhatnánk, hogy a kvalitásait kompenzálja akarásával, hiszen minden labdát el tud kapni. A slotba Fitz kerülne, aki mondhatni másodvirágzását élte meg azzal, hogy Arians tavaly a szélről a slotba mozgatta, élete egyik legjobb évén van túl statisztikailag. A szélre Brandon Marshall lenne az első cserém, a slotba pedig Julian Edelman és mindketten sokat is játszanának, ugyanis nem sokkal maradnak el vetélytársaiktól (ha egyáltalán elmaradnak).

 

o30offense

 

Tight end

 

Greg Olsen, Carolina Panthers

 

A top50 listánkra Gronk mellett egyedül ő fért fel a tight endek közül és mivel – kisebb meglepetésemre – már 31 éves, így semmi kétség nem férhet a helyéhez a válogatottban. Tavaly Kelvin Benjamin kiesésének is köszönhetően élete legjobb szezonját futotta és ugyan blokkolásban továbbra sem jeleskedik, a mai pass-heavy NFL-ben elsősorban nem is ez a feladata. Cam Newton kedvenc és legmegbízhatóbb célpontjává vált biztos kezeivel és fontos, harmadik kísérletes elkapásaival. A csere pozíciót Antonio Gates vagy Jason Witten foglalhatja el, majd a training camp alatt lemeccselik egymással.

 

Tackle-ök

 

Joe Thomas, Cleveland Browns

Andrew Whitworth, Cincinnati Bengals

 

Arról már korában írtam, hogy a ligába érkező tackle-öknek nem nagyon megy mostanság, illetve kevés magasan választott OT-nek sikerül első 2-3 évükben is jól teljesíteniük. Azonban sokan belejönnek néhány szezon után, ezért (is) vannak kiváló veteránok ezen a poszton. Két kezdő tackle-öm a saját top50 listámon a 29. és 33. legjobb helyezést érték el, összetettben pedig a 18. és 52. helyet kaparintották meg. Thomas és Whitworth is az AFC North-ban tengődött egész karrierje során, így bivalyerős védelmekkel kellett szembenézniük, ők pedig hosszú éveken át tartották tisztán éppen aktuális irányítóik bal oldalát. Ha esetleg kiesnének, akkor is elég jó cseréket tudtam recroutolni, hiszen az Eaglesből Jason Peters és a Raidersből Donald Penn is a keretemet erősíti.

 

Guardok

 

Marshal Yanda, Baltimore Ravens

Richie Incognito, Buffalo Bills

 

A guardoknak jóval egyszerűbb dolguk van, mint a tackle-öknek, ezért fiatalon is könnyebben illeszkednek be az NFL világába. A remek veterán guardok talán ezért is vannak kevesebben, azonban a válogatottam itt is kiváló alapelemekre épülhet. Yanda a harmadik legjobb falember és a legjobb guard volt top50 listánkon a 20. helyezésével, kimozdíthatatlan tagja a Ravens támadófalának. Incognito a kissé sötét múltja után újjáéledt Buffalóban és a liga egyik legjobb játékosa a posztján, egyéni listámon egyenesen a 43. pozíciót foglalhatta el. Mindketten remekül segítik a futást és természetesen passzblokkolásban is jól teljesítenek. Első számú cserém erre a posztra Evan Mathis lenne, aki talán utolsó évét tapossa majd 2016-ban, a Cardinals csapott le rá szabadügynökként.

 

Center

 

Alex Mack, Atlanta Falcons

 

Alex Mack Aaron Rodgershez hasonlóan nem a tavalyi évére lesz a legbüszkébb – főleg a szezon első felében volt hullámzó a játéka -, azonban továbbra is a liga két legjobb centere között tartjuk számon, ezt jól mutatja a top50 listás 44. helyezése. Joe Thomasszal összeszokott párost alkothatnak, hiszen eddigi karrierjét ő is a Brownsban töltötte, most viszont szerződéséből kilépve a jobb kilátásokkal rendelkező Falconshoz igazolt. Cseréje a Panthersből Ryan Kalil lesz.

 

Előreláthatólag jövő hét vége fele érkezik a 30 év feletti válogatott védelmi egysége, addig is osszátok meg kommentek formájában, hogy Ti hogyan állítanátok össze a csapatot!

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!